5/4/17

Ρωσία: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Συρία εναντίον των τρομοκρατών

(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
Η Ρωσία θα υποστηρίξει στα Ηνωμένα Έθνη πως μια επίθεση που φαίνεται να πραγματοποιήθηκε με χημικά και προκάλεσε δεκάδες θανάτους στη Συρία ήταν στην πραγματικότητα μόλυνση που προκλήθηκε από χημικά όπλα των ανταρτών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η Ρωσία έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει δημόσια τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. «Η Ρωσία και οι ένοπλες δυνάμεις της θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους για να υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας προκειμένου να απελευθερώσουν τη χώρα», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
«Στην εργασία μας με το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ρωσία πρόκειται, στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας της, να παρουσιάσει τα γεγονότα τα οποία έχουν ήδη περιγραφεί από τον υπουργό Άμυνάς μας», πρόσθεσε. Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε νωρίτερα πως το δηλητηριώδες αέριο που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους στη βορειοδυτική Συρία είχε διαρρεύσει από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών η οποία επλήγη από συριακά μαχητικά. Η Ουάσιγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν ετοιμάσει προσχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει την επίθεση και ζητεί την έναρξη έρευνας.

O Ντμίτρι Πεσκόφ
Τα θύματα της φερόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία την Τρίτη φαίνεται να εμφανίζουν συμπτώματα που συνάδουν με αντίδραση σε νευροτοξικό παράγοντα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, «μερικές περιπτώσεις φαίνεται να παρουσιάζουν επιπλέον ενδείξεις που συνάδουν με έκθεση σε οργανοφωσφορικές χημικές ουσίες, μια κατηγορία χημικών ουσιών που περιλαμβάνει τους νευροτοξικούς παράγοντες».
Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «Η πιθανότητα έκθεσης σε χημική επίθεση ενισχύεται από μια φαινομενική έλλειψη εξωτερικών τραυμάτων στις αναφερόμενες περιπτώσεις που δείχνουν ταχεία έναρξη παρόμοιων συμπτωμάτων, περιλαμβανομένων οξειών αναπνευστικών δυσχερειών ως της κύριας αιτίας θανάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.