10/4/17

Βαριές κουβέντες μεταξύ Μόσχας-Λονδίνου

Βαριές κουβέντες μεταξύ Μόσχας-ΛονδίνουO Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον (φωτ.: EPA / Andy Rain)
Ελλιπή κατανόηση των εξελίξεων στη Συρία καταλογίζει η Μόσχα στον Μπόρις Τζόνσον για την απόφασή του να ακυρώσει την προγραμματισμένη (για τη Δευτέρα) επίσκεψή του στη Ρωσία. O Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε το ταξίδι μετά την επίθεση με χημικό αέριο σε περιοχή της Συρίας και η οποία προκάλεσε την πολλαπλή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη χώρα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι «η απόφαση για την ακύρωση της επίσκεψης έδειξε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει ελάχιστο κέρδος από ενδεχόμενες συνομιλίες με τη Βρετανία, η οποία δεν έχει πραγματική επιρροή έναντι των διεθνών εξελίξεων».
Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον άσκησε κριτική στην υποστήριξη που προσφέρει η Ρωσία στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, χαρακτηρίζοντας την επίθεση με χημικά που έγινε την περασμένη Τρίτη ως έγκλημα πολέμου που έγινε «υπό το βλέμμα» της Ρωσίας. Η ένταση στις διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία κλιμακώνεται με την πολλαπλή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας.

1 σχόλιο:

  1. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η ρωσική πρεσβεία στην ουσία γελοιοποίησε τον ΥπΕξ του ΗΒ με τα σχολεία στο Twitter. Αυτό πιθανόν δείχνει και την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.