7/4/17

Οι πρώτες αντιδράσεις της Ρωσίας στην επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Μετά την επίθεση με πυραύλους μακρού πλήγματος που εκτοξεύθηκαν από δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που πλεόυν στη Μεόσγειο, ο κόσμος έχει στραμένα τα βλέμματά του στη Ρωσία, απ' όπου έχουν αρχίσει να έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις.
Η πρώτη κίνηση της Ρωσίας είναι ότι καλεί το Σ.Α. σε έκτακτη σύσκεψη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της νομιμότητας της αμερικανικής επίθεσης.
Το Συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, ζήτησε την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ, ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι "το Υπουργείο θα εκδώσει σύντομα σχετική ανακοίνωση για το θέμα".

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Οζέροφ, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ, είπε ότι "αυτή είναι μια επιθετική επιχείρηση εναντίον των μελών του ΟΗΕ", τονίζοντας ότι θα ζητηθεί η έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ.
Με τη σειρά της η Βολιβία, μη μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, ζήτησε την άμεση σύγκλησή του, με αφορμή την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.
Τέλος, ο βοηθός του μονίμου εκπροσώπου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, μετά τη σύγκεψη στο ΣΑ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και συζητήθηκε στο θέμα της επίθεσης με χημικά στο Ιντλίμπ, είπε: "Η επίθεση αυτή θα έχει αρνητικά αποτελέσματα και υπεύθυνοι θα είναι εκείνοι που άρχισαν αυτή την ύποπτη και τραγική ενέργεια.".
Ερωτηθείς για τα αρνητικά αποτελέσματα, είπε "Κοιτάξτε το Ιράκ και τη Λιβύη".
http://www.pontos-news.gr/article/162475/oi-protes-antidraseis-tis-rosias-stin-epithesi-ton-ipa-sti-syria


6 σχόλια:

  1. Published on Feb 21, 2016
    Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, καλεσμένος της Νατάσας Ιωάννου στην εκπομπή "Έχεις Μέσον" του Mega TV 19.2.2016 Κύπρου μας αποκαλύπτει ορισμένα σημεία του επερχόμενου 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.
    Ο πόλεμος που αυτήν την στιγμή συμβαίνει Συρία θα φουσκώσει, θα φουσκώσει, θα φουσκώσει και θα εξελιχθεί σε κάτι ασύλληπτα μεγάλο…
    Η Συρία είναι η αρχή του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.

    https://www.youtube.com/watch?v=Rclv1sPvkNQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ μου, όποτε φουντώνουν λίγο τα γεγονότα τότε παίρνουν σειρά όλοι οι Οικουμενιστές- Πανθρησκειαστές Μητροπολίτες και οι πάσης φύσεως βολεμένοι ιερείς και μοναχοί....Αφού δεν επιτελούν σωστά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Εκκλησία του Χριστού και στην Αίρεση και συμμαχούν με το διάολο (πάπα Ρώμης), φροντίζουν σε τέτοιες ευκαιρίες να γίνονται προφήτες, στρατηγικοί αναλυτές, στρατιωτικοί αναλυτές, διπλωμάτες, πολιτικοί, στρατηγοί, ναύαρχοι και γενικά οτιδήποτε που θα τους κάνει λαοφιλείς εκτός φυσικά από πραγματικούς ιερείς και δούλους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Συμβουλή μου είναι να ανοίξεις την Αποκάλυψη του Ιωάννη και να διαβάσεις από εκεί για τον πόλεμο του Ευφράτη ποταμού ή ενημερώσου από κάποιον αποδεδειγμένα αντι-οικουμενιστή και άσε τους Οικουμενιστές Μητροπολίτες να χαριεντίζονται με τον πάπα και να ασχολούνται με τις περισσότερες κατασκευασμένες προφητείες-σχέδια της Φάτιμα και του Γκαραμπαντάλ με σκοπό την έλευση του "Ηγέτη"......

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Φώτη,
      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
      Ζητάω συγνώμη.

      Διαγραφή
    4. Κρστιάν,
      Ευχαριστώ δια την ενημέρωση.
      Δέν πειράζει, δεν χάθηκε ο κόσμος.

      Διαγραφή
  2. Φάνηκε μήνες τώρα, ότι κάτι προς αυτή την κατεύθυνση "μαγειρεύεται" από το Ισραήλ το οποίο δεν θέλει με τίποτε την Συρία όπως παλαιότερα ήταν, και οι εξελίξεις μάλλον πρέπει να μπήκαν σε σειρά αναμονής μετά την συνάντηση του ισραηλινου πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Πριν από κάποιες ημέρες η ισραηλινή αεροπορία έκανε επίθεση στη νότια Συρία.

    Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ακόμα και ο πλέον αφελής αναγνώστης ή μελετητής ή αναλυτής ότι ο Ασσαντ εκεί που ανακτούσε τις δυνάμεις του στη Συρία και τα πράγματα πήγαιναν προς την λήξη του συριακού "εμφύλιου" τότε ακριβώς το είδε σαν ευκαιρία υπέρ του και έριξε μερικά χημικά (για να περάσει η ώρα) που στάθηκαν η αφορμή να δεχθεί -με την ομοβροντία 59 πυραύλων- τις αμερικανικές επιθέσεις.

    Υπάρχει η υποψία ότι το σχέδιο που κατέληξε στις χθεσινές επιθέσεις, έχει κοινοποιηθεί κατά κάποιο τρόπον από πριν με τον Ερντογάν, και επομένως αν είναι έτσι τελικά, έχουμε την σύσταση μία νέας τριπλέτας (που είχε παρουσία από παλιά) στην περιοχή με συγκερασμό των συμφερόντων του Ισραήλ και των Αμερικανών καθώς και την συμμετοχή ή την ανοχή των Τουρκων. Ήδη ο Ερντογάν σαν πρώτη αντίδραση τρίβει μάλλον απο ικανοποίηση τα χέρια του.

    Το ζητούμενο είναι σε ότι συμβαίνει με την Κύπρο και την Ελλάδα και την συμμαχία που διαμορφώνεται με το Ισραήλ οι οποίες δεν ξέρουμε τι θετικό μπορεί να μας προσφέρουν. Προ ημερών πάνω από την ακρόπολη διακρίναμε μαζί με την γαλανόλευκη και το αστέρι του δαυϊδ συμβολικά να ίπταται πάνω από τον ιερό βράχο. Και ενώ εμείς εμπλεκόμαστε στον αντισυριακό άξονα (αντιρωσικό στην ουσία), όλοι αναρωτιούνται πως θα αντιδράσει η Ρωσία και πόσο εμπλέκεται η Τουρκία του Ερντογάν με ότι αλλάζει στη Συρία και τι θα συμβεί εν τέλει με το Κουρδικό;
    Πολλά πρόβατα (Ελλάδα και Κύπρος) και λύκοι επιθυμούν να συνεργαστούν σε μία συμμαχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.