12/4/17

Μητροπολίτης Πειραιώς σε Ερντογάν: Βαπτίσου Χριστιανός, με νονό τον Πούτιν! - Διαβάστε την επιστολή

Σε επιστολή 37 σελίδων ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αφού αναλύει την τρέχουσα επικαιρότητα στην Τουρκία, προτείνει στον Τούρκο πρόεδρο να βαπτισθεί προτείνοντας ως ανάδοχό του τον ...Βλαντιμίρ Πούτιν 

Επιστολή με την οποία τον καλεί να βαπτισθεί Χριστιανός και μάλιστα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 
Σε κείμενο 37 σελίδων και μετά από κοινωνικοπολιτική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στην γειτονική χώρα και αφού σημειώνει, ότι προσωπικά διαφωνεί με την απόφαση να μην εκδοθούν οι οκτώ εκζητούμενοι στην Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς προτείνει μάλιστα η βάπτιση να γίνει στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.  
Συγκεκριμένα στην επιστολή που αναρτήθηκε στο romfea.gr αναφέρει:  «Σᾶς παροτρύνουμε, ὡς ἔσχατο μέλος τοῦ Παναγίου καί Παναχράντου Σώματος τοῦ Χριστοῦ καί δή ὡς ὈρθόδοξοςἘπίσκοπος, πού ἐνδιαφέρεται γιά τήν σωτηρία τῶν ψυχῶν τῶν ἀνθρώπων καί αὐτῶν τῶν ἀλλοθρήσκων, ἄν θέλετε νά ὠφελήσετε πραγματικά τόν ἑαυτό Σας, τήν οἰκογένειά Σας καί τόν λαό Σας, νά ἀποκηρύξετε ὅλες τίς πλάνες, αἱρέσεις καί καινοτομίες τοῦ δαιμονιώδους Ἰσλάμ καί τοῦ ἀνιέρου Κορανίου,τίς ὁποῖες εἰσήγαγε ἀπ' ἀρχῆς ὁ ψευδοπροφήτης Μωάμεθ, νά μετανοήσετε, νά κλάψετε πικρῶς, νά ταπεινωθεῖτε, νά πιστέψετε στόν Χριστό, ὡς Θεάνθρωπο, Σωτῆρα καί Λυτρωτή τοῦ κόσμου, νά κατηχηθεῖτε καί νά βαπτισθεῖτε ὀρθόδοξα. Σᾶς προτείνουμε μάλιστα, Ἐξοχώτατε, νά ζητήσετε ἀπό τόν σημερινό σύμμαχό Σας καί Πρόεδρο τῆς Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν νά γίνε ἀνάδοχος Σας καί ἡ βάπτισή Σας νά πραγματοποιηθεῖ  στό ἱστορικό Φανάρι ἀπό τόν Παναγιώτατο Οἰκουμενικό Πατριάρχηκ.κ. Βαρθολομαῖο, τόν πρῶτο Ποιμένα τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας καί Πρωθιεράρχη τοῦ Ζῶντος Ἀληθινοῦ Τρισυποστάτου Θεοῦ, τόν Διάκονον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου πού ἀποτελεῖ τόν μοναδικό πνευματικό καί πολιτισμικό πλοῦτο τῆς Χώρας Σας. Μέ τόν τρόπο αὐτό θά δοξασθεῖ καί ἀπό Σᾶς, ὅπως δοξάσθηκε καί ἀπό τούς Ἁγίους Ἀποστόλους, τό Ὄνομα τοῦ Οὐρανίου Πατρός καί θα καταισχυνθεῖ ὁ ἀντίδικος Διάβολος».

Ο κ.κ. Σεραφείμ χαρακτηρίζει τη μη έκδοση των πραξικοπηματιών Τούρκων που κατέφυγαν στην Ελλάδα λανθασμένη, καθώς «η αιτιολογία της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι απαράδεκτη νομικώς, διότι δεν νομιμοποιείται να κρίνει μια δημοκρατική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ ως η γείτων Τουρκία, ως χώρα που δεν είναι χώρα δίκαια την στιγμή που η ΕΕ και η Ελλάς έχουν συνυπογράψει μετά της Τουρκίας σύμβαση επιστροφής των παρατύπων μεταναστών στην Τουρκία, ως ασφαλή χώρα και επομένως χώρα δικαίου».

Σε άλλο σημείο συγχαίρει τον Ταγίπ Ερντογάν για την πίστη του στην πατροπαράδοτή του θρησκεία, επιχειρεί με ύφος διδακτικό, θεολογικούς όρους και επικαλούμενος πατέρες της ορθοδόξου εκκλησίας, να του αποδείξει την πλάνη του Ισλάμ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή 


10 σχόλια:

  1. Απιστευτο κειμενο ,απιστευτη οξυδερκεια χαρακτηριζει τον Σεραφειμ(δεν τον γνωριζω προσωπικα αλλα τον παρακολουθω χρονια).Εχει ηγετικη φυσιογνωμια που μπορει να συγκριθει με το χριστοδουλο και ειμαι απολυτως βεβαιος οτι αν βρισκοταν στη θεση του Ιερωνυμου (αποτελει μεγαλο πληγμα για την ελλαδα η υπαρξη του και εξαιρετικα υποπτη διοτι ειναι στο περιθωριο των εξελιξεων και λειπει ενας ηγετης απο την ορθοδοξια αυτες τις μερες) η Ελλαδα δεν θα ειχε καν ΔΝΤ και μνημονια που επιβληθηκαν χωρις καμια βαση και εχουν οδηγησει στο σημερινο προβλημα της Ελλαδος να βρισκεται σταθερα σε υφεσιακο οικονομικο σπυραλ και χωρις το παραμικρο φως στο τουνελ.Θα μπορουσε λοιπον αυτη η φυσιογνωμια του Σεραφειμ να ηταν εξαιρετικα επωφελης σε αυτη τη θεση για την Ελλαδα.Επισης γνωριζω οτι εχει σταθει ως αδερφος σε παρα πολυ κοσμο σε δυσκολες στιγμες του,μεταξυ αυτον και του Μαρινακη και ειναι ο λογος που ο τελευταιος δεν ειναι εδω και 2 χρονια στον κορυδαλλο.Βεβαια και ο προεδρος εχει μετανοησει,εχει ριξει τους τονους και βρισκεται στο πλευρο του Σεραφειμ σε οτιδηποτε του ζητησει ο τελευταιος.Οσοι ειναι μεσα στο παιχνιδι γνωριζουν οτι ο Μαρινακης δεν ειναι ουτε μιζερος ουτε σφιχτος και σε οποιον του φερεται καλα ξηγιεται τοσο καλα που το σπαθενια ως λεξη τον αδικει.Τελος ειμαι βεβαιος οτι το κειμενο αυτο θα το διαβασει ο ποντιακης καταγωγης απο το ριζαιο του ποντου προεδρος Ερντογαν και θελω να πιστευω πως οντως θα τον προβληματισει λογω της απολυτου τεκμηριωσεως των θεσεων απο τον μητροπολιτη.
    καλη αναγνωση και καλο πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Ο Σεραφείμ μας έλειπε. Και αν τόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει η εκκλησία γιατί δεν βοηθάει? Την σταματά κανείς? Τα Μοναστήρια στο αγ. Όρος έχουν ανακαινισθεί με ευρωπαϊκα κονδύλια. Οι παπάδες μισθό παίρνουν από την εκκλησία? Η Εκκλησία φορολογείται από το κράτος? Δεν γίνεται η Ελλάδα να πάει μπροστά. Εδώ το καπηλειό πάει κατά διαόλου και αντί να αλλάξουν γυναίκες αλλάζουν κουρτίνες. Να τα χαιρόμαστε τα λαμπρά μυαλά σας

      Διαγραφή
  2. Μην εχει ηδη βαπτιστει Δεσποτα και δεν το ξερουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το δια ταυτα:16 Απριλιου δεν ειναι το πασχα των ορθοδοξων;

      Διαγραφή
  3. Άν εξαιτίας της επιστολής προκληθούν μη αναστρέψιμες βλάβες στην κοινωνία και στο έθνος, ή ακόμα και σύρραξη, ποιός θα έχει το κρίμα; Καλή διάκριση και Ανάσταση σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σε καλά με έκανες και ξεκαρδιστικα στα γέλια πρωί, πρωί! Λες μας κηρύξει τον πόλεμο τώρα μ'αυτήν την επιστολή;

      Διαγραφή
  4. Nice!!!
    The only thing Serafim will achieve is to raise Erdogan's blood pressure, although he may not even achieve this.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά την Μεγαλειοτάτην Βασίλισσαν της Μ. Βρετανίας και της Β. Ιρλανδίας ΕΛΙΣΑΒΕΤ, τον Elton Joh, τον Εξοχώτατον Κύριον David Landsman Πρέσβυν της Μ. Βρετανίας Εις ΑΘΗΝΑΣ και τον Εξοχώτατον Κύριον Μουάμαρ Καντάφι Πρόεδρον Μεγάλης, Σοσιαλιστικής, Λαϊκής, Λιβυκής, Αραβικής Τζαμαχιρίας Εις ΤΡΙΠΟΛΙΝ ΛΙΒΥΗΣ, ήλθε και η σειρά τού Ἐξοχωτάτου κ. κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ἐρντογάν, Πρεέδρου τῆς Τουρκίας καί τοῦ Κόμματος «Δικαιοσύνη καί Ανάπτυξη» ΤΟΥΡΚΙΑ....

    Ο πολυπράγμων αυτός και επί παντός επιστητού γνώμην έχων ποιμενάρχης, δεν αφήνει τίποτε να περάσει στο "ντούκου".

    Μπορεί οι προηγούμενές του επιστολές και επισημάνσεις να αγνοήθησαν ή και να ελοιδορήθησαν, άλλες του ενέργειες να μην επέφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα, αλλά αυτός απτόητος, εκεί, στας επάλξεις τού αγώνα, για έναν κόσμο καλύτερο....

    Ο άνθρωπος αυτός, κακή τη μοίρα, τυγχάνει μητροπολίτης τής μεγαλύτερης μητροπόλεως τής χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PG, μή ἀναστρέψιμες βλάβες προέρχονται μόνον ἀπό τίς ἁμαρτίες μας καί μόνον ἐν ὅσῳ αὐτές εἶναι ἀνεξομολόγητες καί ὡς ἐκ τούτου ἐνεργοῦν (προσωρινῶς) τό "μυστήριο τῆς ἀνομίας". Τά ὑπόλοιπα εἶναι πάντα ἀναστρέψιμα, ἐφ'ὅσον δηλαδή γίνεται δεκτόν καί ἐνεργεῖται, ἀπό τόν ἄνθρωπον, μέ τήν χάριν καί τήν δύναμιν τοῦ ἀληθινοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ, τό μυστήριον τῆς εὐσεβείας.
    Ἀποκαθίστανται τότε τά πάντα, ἐκτός ἀπό τά τῶν ἠθελημένως ἀπονενοημένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση"

      Η συνεχής αλλαγή ονόματος σε τι ακριβώς αποσκοπεί, Σωκράτη Αλεξανδρινέ; Η προσπάθεια εξαπατήσεως/παραπλανήσεως, τι ακριβώς αμαρτία είναι; Ή μήπως δεν είναι;

      Η διαχειριστές βλέπουν την ... αμαρτία, ή πρέπει να φορέσουν πετραχήλι και να κάνουν τούς εξομολόγους;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.