13/4/17

FT : To κατεστημένο της Oυάσινγκτον «κατάπιε» τον Τραμπ

Η στροφή του Αμερικανού πρόεδρου στη Συρία καθησύχασε την ελίτ της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Το μήνυμα με την απομάκρυνση του Μπάνον και η απογοήτευση των εθνικιστών. Οι τρεις κίνδυνοι που δεν πρέπει να υποτιμηθούν.
Η είδηση ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους στη Μέση Ανατολή δεν αποτελεί συνήθως μια αιτία για πανηγυρισμούς.
Αλλά το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής στην Ουάσινγκτον δεν μπορούσε να κρύψει την ανακούφιση και την ικανοποίηση με την οποία υποδέχτηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να εκτοξεύσει πυραύλους Τόμαχοκ κατά της Συρίας.
Αρθρογράφοι σε φιλελεύθερες εφημερίδες, Γερουσιαστές «γεράκια» και πρέσβεις συμμαχικών χωρών έδωσαν όλοι την έγκριση τους.
Η αντίδραση τους αντανακλά μια ευρύτερη απέχθεια προς τη χρήση χημικών όπλων σε αμάχους και παιδιά από το καθεστώς Άσσαντ. Αλλά ένας άλλος κρίσιμος λόγος πίσω από τα αισθήματα ικανοποίησης στην Ουάσινγκτον είναι η ελπίδα πως οι δράσεις του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύουν ότι ο αστυνόμος του κόσμου έχει επιστρέψει στα καθήκοντα του.


Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.