14/4/17

Σοβαρή εξέλιξη! Η Τουρκία αποφασίζει για τους S-400 από τη Ρωσία

(Φωτ.: armynow.net)
Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας λήψης απόφασης για την επιλογή του συστήματος αεράμυνας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Φικρί Ισίκ
«Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας. Σε ό,τι αφορά το S-400, βρισκόμαστε στο στάδιο της λήψης της οριστικής απόφασης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο Ισίκ σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Στις αρχές του Μαρτίου ο Ισίκ είχε πει πως σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για την αγορά του S-400, αλλά τα δύο μέρη «δεν έχουν φθάσει ακόμη στη στιγμή» που θα υπογραφεί συμφωνία. Ο Ισίκ πρόσθεσε ότι αν η Τουρκία αγοράσει τα ρωσικά συστήματα, αυτά δεν θα ενταχθούν στο σύστημα άμυνας του NATO.
Τα πρώτα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο αγοράς από την Τουρκία του ρωσικού προηγμένου συστήματος αεροπορικής άμυνας είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2016.
http://www.pontos-news.gr/article/162845/i-toyrkia-apofasizei-gia-toys-s-400-apo-ti-rosia

3 σχόλια:

  1. Δεν πιστευω πως θα δώσουν ένα τέτοιο όπλο οι Ρωσοι στην Τουρκία, μπορεί να τους λένε ναι σας το πουλάμε αλλά στις διαπραγματεύσεις να μην είναι προς το συμφέρων της Τουρκίας και να το απορρίψουν (Maskirovka).
    Αν όμως όντος προμηθευτή η Τουρκία τους Σ400, τότε το αντιαεροπορικό σύστημα αυτό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο διαφημίζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρω τους τουρκους ικανους να το προμηθευτουν με δανειο που θα τους δωσει η Μοσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.