4/5/17

Προεδρικές εκλογές 2019 στην Κύπρο - Μήπως βάλατε την άμαξα μπροστά από το άλογο, κύριοι;

Έχουμε και λέμε: Ο Γ. Λιλλήκας μάλλον θα εγκαταλείψει την προσπάθειά του να πείσει τον Νικόλα να τον στηρίξει. Ο λεγόμενος πρίγκιψ, εφόσον είναι αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος του Κεντρώου χώρου, δικαιωματικά, ζητάει να έχει αυτός το χρίσμα του Ενδιάμεσου. Έτσι, προκύπτει η πιθανότητα, ο Πάφιος πολιτικός να ζητήσει τη στήριξη της Εζεκία Παπαϊωάννου. Είχαν και στο παρελθόν συνεργαστεί.
Δεν νομίζω να κατέβει ο ίδιος ο Άντρος, διότι δεν βλέπει πιθανότητες να περνάει 2ο γύρο. Η Ελένη Θεοχάρους, ως νέα Ιφιγένεια, λέγει ότι θυσιάζεται χάριν κάποιου με μεγαλύτερη εκλεξιμότητα. Μάλλον υπέρ του κ. Ν. Παπαδόπουλου, εκτός απροόπτου. Τουλάχιστον έχει το γνώθι σαυτόν!
Άρα: Υποθετικό σενάριο. Αριστερο-κεντρώος χώρος. Κατεβαίνουν Νικόλας ως ηγέτης του Ενδιάμεσου με τη στήριξη ΕΔΕΚ και Οικολόγων, Λιλλήκας (ως εκλεκτός του ΑΚΕΛ). Μένει το αίνιγμα: Δεξιός χώρος, ΔΗΣΥ. Εκτιμώ ότι ο κ. Αναστασιάδης θα διεκδικήσει ο ίδιος και δεύτερη 5ετία, στηριζόμενος από όσους θέλουν λύση ΔΔΟ, κάποιους αφελείς που θεωρούν ότι θα τα βρούμε με τον Εγκάθετο-μαριονέτα κ.λπ...
Τώρα: Ποιος ή μάλλον ποιοι θα διαβούν τον Ρουβίκωνα, και θα φθάσουν κάθιδροι στον 2ο γύρο; Δεν γνωρίζω. Θα υποθέσω όμως, χάριν συζητήσεως και προβληματισμού, ότι το πιθανότερο είναι να περάσει ο εκλεκτός του Κέντρου Νικόλας Παπαδόπουλος, έχοντας απέναντί του τον κ. Αναστασιάδη. Δεν βλέπω να περνά ο Λιλλήκας στον 2ο. Όση υποστήριξη και να έχει από την Αριστερά, η οποία ούτως ή άλλως, μετά την αποτυχία Χριστόφια, ευρίσκεται σε πτωτική πορεία και δεν πείθει πλέον.

Και: Στη μονομαχία Πρίγκιπα-Αναστασιάδη, θα έχουμε μια στήθος με στήθος αναμέτρηση. Διότι, οι εκλογές αυτές θα αποτελούν ένα, τρόπον τινα, δημοψήφισμα, με έμμεσο ερώτημα, αν ο λαός της ελεύθερης Κύπρου συναινεί σε λύση ΔΔΟ.

Τώρα, αν ο Νικόλας καταφέρει να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό από εκείνο το ηχηρό 76% του ΟΧΙ του 2004, ως ιερή κληρονομιά του αείμνηστου Τάσσου, που ήταν και πατέρας του, λαμβάνοντας αρκετές ψήφους ακόμη και από τον λεγόμενο χώρο του ΔΗΣΑΚΕΛ (επαναλαμβάνω, δεν μου αρέσει αυτός ο όρος, αλλά τέλος πάντων...), ο κ. Αναστασιάδης, ακόμη και με δεκανίκια από τους Ακελικούς που κόπτονται για... επανένωση με τα «αρφούθκια» μας, τα ψίχουλα των πρώην ΕΔΗ κ.λπ.,
θα τερματίσει 2ος και καταϊδρωμένος, ηττώμενος από τον αρχηγό του λεγόμενου πατριωτικού άξονα, συγκεντρώνοντας το πολύ ένα 40-45% των ψήφων. Ίδωμεν.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ
Ανεξάρτητος ερευνητής

2 σχόλια:

  1. Λιλληκας, Πριγκηπας... Αυτη ειναι η κοινωνια μας, αυτους βγαζουμε... Εφιαλτης.. Οχι πως οι παλιοι ηταν σουπερ, αλλα μετα τον θανατο του Μακαριου, ο καθε ενας ειναι χειροτερος απο τον προηγουμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπαδοπουλλος εχει ποιο σθεναρες θεσεις στο Κυπριακο, και φαινεται ποιο διεκδικητικος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.