15/5/17

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το 4ο μνημόνιο: «Δεν γνωρίζω οικονομικά, μόνο μπακαλίστικα»

Xρήστος Μπόκας
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε στον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη την εισήγηση του 4ου μνημονίου και ο ίδιος παραδέχθηκε πως «δεν γνωρίζω οικονομικά. Μόνο μπακαλίστικα»...
Την «μπακαλίστικη» λογιστική επικαλέστηκε ο Χρήστος Καραγιαννίδης για να υποστηρίξει τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το τέταρτο μνημόνιο.
Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε τον ρόλο του εισηγητή του πολυνομοσχεδίου  παραδέχθηκε ότι για κάθε δημοσιονομικό μέτρο που περιλαμβάνει η συμφωνία δεν υπάρχουν ισόποσα αντίμετρα.

«Δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται θα υπάρχει και ένα ευρώ που αναπληρώνεται» είπε ο βουλευτής της πλειοψηφίας και μέλος της ομάδας των «53» για να διανθίσει την τοποθέτησή του με τις γνωστές κορώνες εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που όπως υποστήριξε «διαστρεβλώνουν» την πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο κ. Καραγιαννίδης παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά, αλλά μόνο από μπακαλίστικα, χωρίς αυτό  -όπως είπε-  να θεωρηθεί μομφή προς τους μπακάληδες. Ισως γι αυτό ο βουλευτής Δράμας υποστήριξε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5% θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα».

Τέλος, ο Χρήστος Καραγιαννίδης είπε πως η «προσκόλληση» στον ευρωδρόμο αποτελεί μονόδρομο. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ και από την Ευρωζώνη αλλά όχι αυτή την ώρα» είπε χαρακτηριστικά.
Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. δε σε εχουνε εκει για να ξερεις ... μονο για να ψηφίζεις οτι σου πουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Απατηλοί άνθρακες ο «θησαυρός» των «αντιμέτρων» του κ. Τσίπρα (συνημμένο και κατωτέρω άρθρο 15 μνημονίου κ. Τσίπρα).
    Που ανεξάρτητα από όλα τα άλλα (Μαριάς κτλ) μόνον ο Πάπας δεν πρέπει να τα εγκρίνει στην «ελεύθερη» χώρα μας, με τον κ. Τσίπρα δήθεν (αφού είμαστε υπόδουλοι) πρωθυπουργό.

    Που διερωτάται επίσης κανείς αν πιστεύει ή όχι όσα λέει για ανάπτυξη, με στραγγαλισμό της ρευστότητας της αγοράς.

    Εκτός, το πιθανότερο, αν πιστεύει και ευελπιστεί ότι με εισαγωγή τινών εκατομμυρίων ακόμα μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών (είναι «προσβολή» λένε να τους λέμε λαθραίους) που τους επιθυμούν όλοι οι νεοταξικοί ή μη διεθνιστές (ΤσιπροΚαμμένοι, Πασόκ, ΝΔ, Ποτάμηδες, ΚΚΕ, ΛΑΕ κτλ), ότι θα έρθει η ανάπτυξη. Από τα λεφτά που στέλλει η ΕΕ για τις σχετικές ΜΗ.ΚΥ.Ο, τους αλληλέγγυους όχι «εθνικιστές» κτλ.

    Και μήπως επίσης ονομάζει ανάπτυξη (είναι και θέμα νεοταξικού «ορισμού»), τα ξεπουλήματα του υπόλοιπου ΟΤΕ, των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και το ξεπούλημα όλου του Εθνικού και ιδιωτικού Ελληνικού πλούτου.
    Ευριπίδης Μπίλλης



    ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2017 (ΜΑΪΟΣ)
    http://www.lifo.gr/now/economy/144702

    ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ “ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ» ΜΕΤΥΡΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ 1
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/33829653234/in/dateposted-public/

    ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ “ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ,” ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ 2
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/34510370102/in/dateposted-public/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο φωστήρας της πολιτικής, είναι εκείνος που είπε τη μεγάλη βλαστήμια για τους πολύτεκνους: " τους πολύτεκνους του έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια..." Για να δούμε στις ερχόμενες εκλογές, πώς θα αντιδράσουν οι Δραμινοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Zero seriousness. Do they know how to read at least or not even that is required to be part of the government?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει κανεις που γνωρίζει στο κοινοβούλιο ; Κι όμως ψηφίζουν.Πολλοι χωρίς να εχουν πρώτα διαβάσει και πως μπορούν αλλωστε με 1000 σελίδες σε δυο μέρες.Το καλο ειναι οτι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν καθώς μας κυβερνούν απο το εξωτερικό.Ειναι διακοσμητικός ο ρόλος όλων πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.