15/5/17

Συνεχίζεται η κόντρα Τουρκίας-Γερμανίας - Απαγόρευση σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη βάση του Ιντσιρλίκ

Η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους περίπου 250 Γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, τονίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης τους. 
«Για την κυβέρνηση, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σέφερ, σημειώνοντας ότι η τουρκική άρνηση έγινε αρχικά γνωστή στον Γερμανό πρεσβευτή στην Τουρκία, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από τις τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Σύμφωνα με τον Σέφερ,η απόρριψη του αιτήματος συνδέεται άμεσα με την απόφαση του γερμανικού κράτους να δώσει άσυλο σε Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ δήλωσε πως το Βερολίνο θα εξετάσει εναλλακτικά σημεία για τη στάθμευση των στρατιωτών.

Στους  Γερμανούς βουλευτές απαγορεύθηκε να επισκεφθούν τη βάση ,επειδή η χρονική στιγμή δεν κρίθηκε κατάλληλη, είπαν στο Reuters πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να επεκταθούν.

(Πηγή: A.P., ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.