10/5/17

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου: Κάθε όπλο στους Κούρδους της Συρίας συνιστά απειλή για την Τουρκία

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου: Κάθε όπλο στους Κούρδους της Συρίας συνιστά απειλή για την Τουρκία
Κάθε όπλο που κρατάει η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG συνιστά απειλή για την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο σήμερα Τετάρτη, χαρακτήρισε την YPG τρομοκρατική οργάνωση, όπως και το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), και είπε ότι οι ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό.

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Ερντογάν πρόκειται να συζητήσει αυτά τα ζητήματα με τον Aμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα.
Απευθυνόμενος προς την αμερικανική κυβέρνηση, σημείωσε ότι «αυτή γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η θέση της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους της Συρίας» και συμπλήρωσε ότι «οι ΗΠΑ δε θα πρέπει να λαμβάνουν λάθος αποφάσεις».
Υπενθυμίζεται ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στην πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί μια καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.
Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε ότι η Άγκυρα ελπίζει οι ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν υποστήριξη στην YPG.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παρουσία τρομοκρατικών οργανώσεων που θα απειλούσαν το μέλλον του τουρκικού κράτους…Ελπίζουμε η αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τέλος σε αυτό το λάθος. Μια τέτοια πολιτική δεν θα είναι ευεργετική, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο ίδιο τσουβάλι με τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο Τσανικλί σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο A Haber.

4 σχόλια:

  1. Τρέμουν τήν ἀλήθεια τοῦ καθρέφτη τῆς ἱστορίας οἱ Τοῦρκοι, καί γι' αὐτό τρέμουν κάθε τί πού θεωροῦν ὅτι τούς ἀπειλεῖ.
    Ἀπό τόν πολύν δέ τόν πανικό τους αὐτό πού νιώθουν, ἀντί νά τό κάνουν αὐτογνωσία καί μετάνοια, ἀλλά καί αἴτηση συγνώμης, τό ὀναμάζουν τρομοκρατία!
    Ἀλλά, ὅ,τι μορφή βίας ἀπειλεῖ τήν Τουρκία καί τούς Τούρκους, ἀπό τούς διωκόμενους καί κατασφαζόμενους από αὐτούς λαούς - ὕστερα μάλιστα ἀπό τίς γενοκτονίες πού ἔχει κάνει ὁ τουρκικός λαός τόν 20όν αἰῶνα, χωρίς νά μετανοῆ ἐμπράκτως, καί χωρίς κάν νά ζητάῃ συγνώμη, ἀπό Ἕλληνες, ἀπό Ἀρμενίους καί ἀπό Ἀσσυρίους, ἤδη καί ἀπό Κούρδους - δέν μπορεῖ νά ὀνομάζεται τρομοκρατία, διότι εἶναι νόμιμη ἄμυνα, ἤ, τό πολύ, κάποια ὑπέρβαση τῆς νομίμου ἀμύνης.
    Καί αὐτό, διότι τό δίκαιο δέν τό δημιουργεῖ κυρίως τό κράτος, οὔτε ἡ ἰσχύς, ἀλλά ἡ φύσις τῶν πράγμάτων, κατά τήν ρίζα της, τό εἶναι της, καί τήν δυναμική της, πού κελεύουν τό δέον γενέσθαι.
    Ὅ,τι λοιπόν φοβίζει τόν Τσαβούσογλου ἤ τόν Ἐρντογκάν, ὡς ἡγέτες τῆς - καταλαβούσης σχετικά προσφάτως τήν Μικρά Ἀσία Τουρκίας - δέν εἶναι, σώνει καί καλά, τρομοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "γενοκτονίες πού ἔχει κάνει ὁ τουρκικός λαός τόν 20όν αἰῶνα"

      O τουρκικός λαός φέρει τόση ευθύνη για τις γενοκτονίες, όση και ο ελληνικός για το πραξικόπημα τού '74 στην Κύπρο. Και μωρό παιδί το καταλαβαίνει αυτό. Ή μήπως φέρει ευθύνη ο γερμανικός λαός για το Ολοκαύτωμα, ο γαλλικός για τα αίσχη στην Αλγερία την δεκαετία του '50 κλ.; Τι, λοιπόν, "νά μετανοῆ ἐμπράκτως";

      >ἀντί νά τό κάνουν αὐτογνωσία καί μετάνοια...<

      Μπέρδεψες το κατηχητικό πάλι με την πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική;

      "Καί αὐτό, διότι τό δίκαιο δέν τό δημιουργεῖ κυρίως τό κράτος, οὔτε ἡ ἰσχύς, ἀλλά ἡ φύσις τῶν πράγμάτων, κατά τήν ρίζα της, τό εἶναι της, καί τήν δυναμική της, πού κελεύουν τό δέον γενέσθαι"

      Λέξη δεν κατάλαβα. Μού το κάνεις λιανά;

      Ένα και μόνο δίκαιο υπάρχει στον κόσμο, το δίκαιο τού ισχυροτέρου, διότι αυτό υπάρχει στην φύση κι εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Όλα τ' άλλα είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα με σχετική αξία. Η περίπτωση τής Τουρκίας το αποδεικνύει.

      Διαγραφή
    2. Δες και το σχόλιό μου αυτό. Σχετικό είναι.

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΥΡΙΑ, ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΥΡΙΑΣ, ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΕΡΣΙΑΣ, ΚΟΥΡΔΟΙ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ.

    Φαίνεται ότι η Συρία ήδη δέχθηκε μία αυτονόμηση των Κούρδων της.

    Η Σιιτική και σύμμαχος της Σιιτικής Συρίας, Περσία (ΙΡΑΝ), δείχνει επίσης να μην τάσσεται με την τουρκία στο θέμα των Κούρδων. Και λόγω εχθρότητας Συρίας - Σουνιτικής Τουρκίας.

    Στο ΙΡΑΚ ήδη υπάρχει Κουδρικό κράτος.

    Η Ρωσία επίσης δεν αναμένεται να τα βάλει με την Αμερικιή υπέρ της τουρκίας για το θέμα των Κούρδων. Τέλος το Ισραήλ θα ήταν εκτός λογικής να εμπιστεύεται την Τουρκία του σουλτάνου Ερτογάν

    Και
    Lavrov: Trump admin are business people, dialogue free from ideological bias
    https://www.rt.com/news/387891-lavrov-tillerson-meeting-washington/

    Άρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.