1/5/17

Κυπριακή Κυβέρνηση: Βάση προγράμματος η υλοποίηση ενεργειακών σχεδιασμών

«Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υλοποιηθούν με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος, σε γραπτή του απάντηση περί νέας Γενεύης, τόνισε πως «το εάν και κατά πόσο θα υπάρξει μια ανάλογη εξέλιξη είναι κάτι που θα εξαρτηθεί απολύτως από την πρόοδο που θα παρουσιαστεί στον εν εξελίξει διάλογο».

Ανέφερε επίσης πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί με έμφαση να επαναλάβει πως ο εν εξελίξει διάλογος για επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να εμπλακεί στις προεκλογικές σκοπιμότητες του οποιουδήποτε, ενώ επανέλαβε ότι «δεν θα πάψει με αποφασιστικότητα να διαπραγματεύεται προκειμένου να εξευρεθεί όχι η όποια λύση, αλλά να επιτευχθεί συμφωνία που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό, βιώσιμο, ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο. Μια λύση που θα διασφαλίζει και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και μόνον και όχι τους στόχους και τις επιδιώξεις των οποιωνδήποτε τρίτων».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου «Φιλελευθέρου», η τουρκική πλευρά επιδιώκει τη σύγκληση νέας Διάσκεψης για το Κυπριακό πριν το τέλος Ιουλίου. Ο στόχος, με τη σύγκληση νέας Διάσκεψης για το Κυπριακό, είναι για να στριμωχθεί η Λευκωσία με εκβιασμούς και διλήμματα στο Κυπριακό, πρωτίστως όμως επιδιώκεται να παγώσουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.