12/5/17

Μ. Τσαμάζ: «Πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας

Διαφορετικά, στην νέα ψηφιακή εποχή, δεν θα έχουμε καμία τύχη

Για την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις δράσεις που προτείνει ο ΣΕΒ για να μπορέσει η χώρα να αξιοποιήσει άμεσα και ουσιαστικά τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ψηφιακή Οικονομία και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, μίλησε ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ στο συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα: «Η Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας - Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη».
«Ζούμε ήδη στην ψηφιακή εποχή. Συμμετέχουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μια επανάσταση που αλλάζει τα πάντα. Τον τρόπο που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε, που ζούμε. Όσες χώρες δεν συμμετέχουν στη ψηφιακή επανάσταση θα πάψουν να ανήκουν στα αναπτυγμένα κράτη. Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες δεν ακολουθήσουν την αλλαγή, θα μείνουν εκτός εποχής. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του ΣΕΒ για την Ψηφιακή Οικονομία. Και πρόσθεσε: «Σε σχέση με τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι πίσω (…) Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή. Να καταλάβουμε ότι η αντιμετώπιση του ψηφιακού ελλείμματος της χώρας μας είναι η βάση για μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση, πέρα και πάνω από τα μνημόνια. Ότι δεν είναι θέμα ενός κόμματος ή μίας κυβέρνησης. Είναι υπερκομματικό, είναι υπερεθνικό. Είναι ζήτημα επιβίωσης της χώρας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να γίνει η Νο1 προτεραιότητά μας».

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Ποιός θα γράψει την ιστορία της προδοσίας που συντελέσθηκε στον ΟΤΕ τις προηγούμενες δεκαετίες; Από εγχωρίους. Προ Γερμανών φυσικά!
    Τότε που, υπονομεύθηκε η ΕΛΒΗΛ και χάθηκε δια παντός η ικανότητα εγχώριας παραγωγής ηλεκτρονικού υλικού, που κινδύνευσε ο HellasSat (αν δεν ήταν η Κύπρος θα είχε χαθεί η γεωστατική θέση), που τορπιλίσθηκε με επιμονή και συνέπεια κάθε προσπάθεια εξάπλωσης του ΟΤΕ στον γεωγραφικό μας περίγυρο.
    Τότε που, το DSL αργούσε να διεισδύσει στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή υποδομή, επειδή οι αποθήκες ήσαν ακόμα γεμάτες με παλιά τεχνολογία ISDN. Όποιος θέλει ας μαντέψει γιατί υπήρχαν εκατομμύρια συνδέσεις ISDN στις αποθήκες, παρά το γεγονός ότι το DSL διείσδυε παντού.

    Και μετά, ήρθαν οι Γερμανοί, τους οποίους οι Βαλκάνιοι δεν ήθελαν να τους δούν ΟΥΤΕ ζωγραφιστούς. Όλες οι απόπειρές τους να διεισδύσουν στους Βαλκανικούς ΟΤΕδες πήγαν άπατες.
    Δούλευε όμως γι' αυτούς ο Ελληνικός-τότε ακόμα-ΟΤΕ.
    Οι ίδιοι υπονομευτές κάθε εθνικής προσπάθειας, έβαζαν τον ΟΤΕ να αγοράζει ξερά ποσοστά από τους ΟΤΕδες των Βαλκανίων. Χωρίς καμία επένδυση. Μόνο ποσοστά συμμετοχής.
    Και, στην κατάλληλη στιγμή, πούλησαν τον Ελληνικό ΟΤΕ στην κρατική Γερμανική Ντώϋτσε Τέλεκομ.
    Και εκεί που οι Βαλκάνιοι κράταγαν σταθερά τους Γερμανούς απέξω, ξαφνικά, είδαν τους Γερμανούς στο σαλόνι τους, μέσω του Γερμανικού-πλέον-ΟΤΕ.

    Γι' αυτό, ό,τι και αν λέει ο κάθε Τσαμάζ, δεν δίνω δεκάρα τσακιστή. Ξέρω ότι, ψεύδεται ασυστόλως άνευ ουδεμιάς αισχύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κ.Κωνσταντακόπουλε, εισαι "ψαγμένος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.