13/5/17

Τι εννοεί ο Ερντογάν; Για “πλήρη υλοποίηση” της Συνθήκης της Λωζάννης μίλησε σε Τσίπρα

Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την υιοθέτησε και στο τέλος της συνάντησης ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά και στη διάρκεια της οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει, το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ), στο Πεκίνο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ), στο Πεκίνο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση, στο ξενοδοχείο Four Seasons.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας. Από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε ο υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ), στο Πεκίνο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ), στο Πεκίνο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), Γκου Σου, και κατόπιν με τον πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), Τζουν Λι.
Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στην Κίνα στο περιθώριο του Belt and Road Forum

13/05/2017 09:53 ΑΠΕ-ΜΠΕ Πεκίνο
mignatiou.com

11 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί όποτε Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον Τούρκο πρόεδρο δεν υπάρχει ποτέ μεγάλη Ελληνική σημαία αλλά μόνο δύο μεγάλες τουρκικές? Η Ελληνική σημαία περιορίζεται σε ένα μικρό σημαιάκι στο τραπεζάκι που κάθονται για συζήτηση......
    Πίστευα ότι τώρα που η συνάντηση γίνεται στο Πεκίνο όλα θα ήταν οκ αλλά πάλι τα ίδια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι ο πρόεδρος είναι ιεραρχικά ανώτερος από τον πρωθυπουργό. Αν στην θέση τού Τσίπρα ήταν ο Παυλόπουλος, θα υπήρχε μία μεγάλη σημαία κάθε κράτους.

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Nativist σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Είμαι εν γνώση αυτού που μου ανέφερες αλλά από την άλλη βλέπω συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Αιγύπτου ή με τον Γάλλο πρόεδρο ή ακόμα και με τον Αμερικάνο πρόεδρο και παρατηρώ ότι οι σημαίες εκεί είναι μια χαρά τοποθετημένες αντιπροσωπεύοντας την κάθε ανεξάρτητη και κυρίαρχη πλευρά. Αυτό το κακό μόνο με την Τουρκία συμβαίνει και πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικό....
      http://www.toxwni.gr/media/k2/items/cache/52128a1bc09945ffde2e6f3e202e0a1c_XL.jpg?t=-62169984000
      http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tsipras-olant-simaies.jpg
      http://2.bp.blogspot.com/-VzPLsW8cHjo/UxDlVJx4-tI/AAAAAAABai4/RUilSuKkzcA/s1600/7FF4A89EC036E59CC3F9D38134B282D1.jpg

      Διαγραφή
    3. Βάζω ενδεικτικά και άλλες 3 φωτογραφίες συναντήσεων του πρωθυπουργού μας με προέδρους που είναι όλες εκτός έδρας:
      http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/tsipras.13.5.708.jpg?itok=A8oYsfWh
      http://www.anixneuseis.gr/wp-content/uploads/2015/11/TSIPRAS-RIBLIN-ISRAHL-777x437.jpg
      https://i.ytimg.com/vi/aS-Lj5Z9ozs/hqdefault.jpg

      Όλοι σέβονται και τιμούν της άλλη πλευρά και το δείχνουν βάζοντας την σημαία εκτός από τον Ισλαμιστή Σουλτάνο Ερντογάν....Πιθανώς το αυστηρό πρωτόκολλο(που από την διεθνή κοινότητα δεν φαίνεται να τηρείται επακριβώς στο συγκεκριμένο σημείο για καθαρά λόγους σεβασμού και τιμής της άλλης πλευράς) αυτό να ορίζει και ο Σουλτάνος προφανώς επιμένει να τηρηθεί επακριβώς το πρωτόκολλο αλλά είναι και αυτό ένα ενδεικτικό της αλαζονείας και της μεγαλομανίας του.....

      Διαγραφή
    4. Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι αυτό που προβλέπεται από το διπλωματικό πρωτόκολλο. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σού δώσω εξήγηση για τις φωτογραφίες που παρουσιάζεις, διότι δεν γνωρίζω τι είδους επίσκεψη ήταν και τούς λόγους τής μη τηρήσεως του πρωτοκόλλου.

      Διαγραφή
    5. Πάντως, η Τουρκία εφαρμόζει το ίδιο πρωτόκολλο για όλους:

      Joe Biden, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

      Theresa May, πρωθυπουργός ΗΒ

      Angela Merkel, καγκελάριος τής Γερμανίας

      Ενδεχομένως άλλα κράτη να μην επιμένουν τόσο σχολαστικά στην εφαρμογή τού πρωτοκόλλου.

      Διαγραφή
  2. Erdogan told Tsipras what he wanted to hear. What he will actually do remains to be seen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρέμω στη σκέψη ότι κλείνεται ο Τσίπρας σε ένα δωμάτιο με αυτήν την αλεπού να συζητήσουν τα εθνικά μας θέματα. Ο Ερντογάν πρέπει να το διασκεδάζει αφάνταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους.Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει η πλήρη υλοποίηση.Αποστρατικοποίηση των νησιών!!Αν ήταν μόνος ο Τσίπρας με τον Ερντογάνη θα υπήρχε πρόβλημα!!Ευτυχώς για τον Τσίπρα και για εμάς ήταν ο Κοτζιάς μαζί,τον οποίο τον θεωρώ εγώ πατριώτη πάρα την όποια διαφωνία πολιτική έχω μαζί του.Θα ξαναγράψω για την γλώσσα του σώματος που βγαίνει από την συνάντηση....το πριν και μετά η κουβέντα πρέπει να ήταν έντονη.Ο Ερντογάνης μέρες τώρα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν νομίζω να ενοχλείτε ιδιαίτερα με την Ελλάδα(θεωρεί ότι μας έχει στριμωγμένους).Ο Τσίπρας όμως από φάτσα...πρέπει η κουβέντα να έπεσε πολύ χαμηλά ..θα θυμήθηκε τις συζητήσεις του 15μελούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανουση,Κοτζιας ,οι σπανιες αυτές περιπτώσεις εξαίρεσης από το συνονθύλευμα αυτό που επιστημη αδυνατεί να βγαλει συμπερασμα.
      Παντως αν μια φωτογραφια είναι χιλιες λεξεις,ο σουλτάνος τον κυτταζει σαν μυγα ενώ ο δικος μας αμηχανα χαζογελάει.

      Διαγραφή
  5. ...κατά τη γνώμη μου η Τουρκική άποψη συνίσταται στο ότι "ή σέβεστε το γράμμα της συνθήκης ή δεν τη σεβόμαστε κι εμείς" ...είναι ξεκάθαρη απειλή προς την Ελλάδα και δεν είναι απλώς αίτημα αποστρατικοποίησης, είναι πολύ πιο ευρύ αν συλλάβει κανείς το πλήρες νόημα με βάση το τι έχει ισχυριστεί ο ίδιος ο Ερτοάν απαξιώνοντας τη συνθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.