10/6/17

Ο Ερντογάν επιμένει στην ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ

  • Ο Ερντογάν επιμένει στην ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ
Αποφασισμένος για την εμπλοκή της Τουρκίας στην κρίση με το Κατάρ δηλώνει εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος υπέγραψε το νομοσχέδιο που είχε εγκρίνει την Τετάρτη η τουρκική Εθνοσυνέλευση, για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την Παρασκευή πως η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, παρά τον αποκλεισμό του εμιράτου από τη Σαουδική Αραβία κι άλλα κράτη του Κόλπου.
 «Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε διαπιστώσει ότι το Κατάρ στηρίζει την τρομοκρατία», τόνισε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε την «πλήρη άρση» του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στο μικρό εμιράτο και κάλεσε την Σαουδική Αραβία να επιδείξει τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή, προάγοντας την ανάπτυξη καλών σχέσεων.
Υπερασπιζόμενος την επιλογή αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ, σημείωσε: «Γιατί δεν σας ενοχλεί η αμερικανική βάση και εκείνες άλλων χωρών» που βρίσκεται στο Κατάρ;». Στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ εδρεύουν περισσότεροι από 11.000 Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιώτες του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να βοηθά το εμιράτο, ακόμα και αν, «ενοχλούμε κάποιους που στηρίζουμε τα αδέρφια μας στο Κατάρ, με εξαγωγές τροφίμων, φαρμάκων κ.λπ.», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.