6/6/17

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρου: Το έγγραφο για την ασφάλεια δεν θα είναι του Άιντα

Κ.Ε: Το έγγραφο για την ασφάλεια δεν θα είναι του ΆινταΓενεύη υπό διαφορετική οπτική γωνιά, βλέπουν κυβέρνηση και κόμματα, μετά τον καθορισμό της νέας συνάντησης για το κυπριακό, ως αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο ηγετών με τον ΓΓ στη Νέα Υόρκη.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στον ACTIVE 107,4  102,5 απέδωσε τις κομματικές επικρίσεις σε προεκλογική σκοπιμότητα, στέλνοντας το μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση «δεν παρεκκλίνουμε από την ομπρέλα της κυπριακής ιδιοκτησίας».
Όπως προκύπτει και από τη δήλωση του ΓΓ, εξήγησε ο Εκπρόσωπος, το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι εκείνο που θα πρέπει να απασχολήσει την επανασύγκληση της διάσκεψης για την Κύπρο και το σημαντικότερο, κατά την κυβέρνηση είναι η αναγνώριση ότι το αποτέλεσμα της συζήτησης στο συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι αυτό που θα κρίνει κατά πόσον η παρούσα διαδικασία θα οδηγήσει σε ένα σοβαρό αποτέλεσμα.
Από πλευράς του ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι η κυβέρνηση κρίνει ως σημαντική εξέλιξη την αναγνώριση από πλευράς του ΓΓ και των δύο ηγετών ότι η πρόοδος στο κεφάλαιο της ασφάλειας είναι απολύτως αναγκαία για να επιτευχθεί η λύση του κυπριακού.
Απαντώντας στις επικρίσεις για εκχώρηση εξουσιών στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ, τόνισε ότι η προσπάθεια είναι να ετοιμαστεί ένα κοινό έγγραφο των εμπλεκομένων, όχι των ΗΕ, κάτι το οποίο αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μία κοινή προσέγγιση στο τι επιδιώκουμε να πετύχουμε στο συγκεκριμένο κεφάλαιο.
Επέμεινε ότι μέσα από το έγγραφο θα μπορέσουν όλες οι πλευρές να εντοπίσουν πως δημιουργείται μία κοινή προσέγγιση στο τι επιδιώκουμε να πετύχουμε, χωρίς να γίνεται λόγος για νέες αρμοδιότητες στον Έσπεν Μπαρθ Άιντα.
«Είναι μία κυπριακής ιδιοκτησίας που συνεχίζεται. Ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις και διαφορετικές αναγνώσεις, αφού έχει ξεκινήσει μία προεκλογική εκστρατεία της Κύπρου για αλλαγή στην δήθεν αποτυχημένη πολιτική που ακολουθείται στο κυπριακό», έκρινε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι στο δείπνο της Νέας Υόρκης δεν τέθηκε θέμα για αναβολή των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας από κανένα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών θα προχωρήσει κανονικά.
Με αφορμή τη συζήτηση αυτή, ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Exxon Mobil, η οποία φτάνει από το Τέξας με αφορμή τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στην ΑΟΖ.
  Ονούφριος Σωκράτους 
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.