15/6/17

Συρία: Ο αμερικανικός στρατός ανάπτυξε το πυραυλικό σύστημα HIMARS στην αλ-Τανφ

Οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές ανέφεραν ότι εγκατέστησαν το σύστημα πυροβολικού πυραύλων υψηλής κινητικότητας (HIMARS) στο συριακό έδαφος κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Αλ-Τανφ.
Ο στρατός των ΗΠΑ μετέφερε για πρώτη φορά, το σύστημα πυροβολικού πυραύλων υψηλής κινητικότητας (HIMARS) από τη Ιορδανία προς τα νότια της Συρίας, κοντά στην «εκπαιδευτική» βάση του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην αλ-Τανφ, ανέφερε το CNN τη Τρίτη 13 Ιουνίου.

Το σύστημα HIMARS είναι ένας εκτοξευτής ρουκετών πολλαπλούς χρήσης τοποθετημένο σε ένα φορτηγό το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους μέχρι τα 300 χιλιομέτρα. Σύμφωνα με το CNN, το σύστημα αυτό παράχει μια σημαντική ώθηση στις αμερικανικές δυνάμεις κοντά στην αλ-Τανφ, όπου ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί τους έχουν κάνει πρόσφατα σημαντικές επέλάσεις και κατέφεραν να ελέγχουν σχεδόν το σύνολο των συρο-ιρακινών συνόρων.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τη πρώτη ανάπτυξη του HIMARS στη νότια Συρία, ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το HIMARS χρησιμοποιείται στη χώρα αυτή.
Καθώς οι δυνάμεις του συριακού στρατού και των συμμάχων τους έχουν διώξει τους τρομοκράτες του Νταές από τις περιοχές κοντά στην αλ-τανφ, αυτή η κίνηση των Αμερικανών δεν έχει άλλους στόχους παρά να αποσταθεροποιήσει τη Νότια Συρία.

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 15.6.2017
parstoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.