15/6/17

Να μείνουν σε... κλειστές μονάδες ζητούν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ


Η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε νομικά κατά απόφασης της εταιρίας με την οποία μεταθέτει σε άλλες μονάδες υπαλλήλους των ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, Λαυρίου και Αλιβερίου. Η προειδοποίηση της ΕΤΕ με επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ
Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της διοίκησης της ΔΕΗ  να μετατεθούν 62 εργαζόμενοι των ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου, Κερατέας - Λαυρίου και Αλιβερίου προχώρησε η Ένωση Τεχνικών της εταιρίας.
Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της ΔEΗ, το σωματείο των εργαζόμενων κινήθηκε νομικά σε βάρος απόφασης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρίας, με την οποία μεταθέτει τους προαναφερόμενους υπαλλήλους σε σταθμούς εκτός Αττικής και Εύβοιας.
Να σημειωθεί ότι μονάδες των σταθμών αυτών δεν λειτουργούν πια και οι 62 απασχολούμενοι, όπως είχε καταγγελθεί τον Μάιο από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα, πληρώνονταν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, η ΕΤΕ ΔEΗ είχε στείλει στις 12 Ιουνίου ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔEΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ζητώντας του να «παγώσει» τις διαδικασίες μετάθεσης, ώστε να προηγηθεί διάλογος με το σωματείο προκειμένου οι 62 εργαζόμενοι να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες της Αττικής και της Εύβοιας.
Η επιστολή της ΕΤΕ ΔEΗ επέκρινε την προθεσμία των επτά ημερών που έβαζε η απόφαση των μεταθέσεων, αρχής γενομένης από τις 6 Ιουνίου.



Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι λιγότεροι από τους μισούς συνταξιούχους της χώρας. Για να είναι ανεκτή η οικονομία μας, θα έπρεπε κατ´ελάχιστον να πενταπλασιαστούν. Ο μικρός αριθμός οφείλεται στο μακρόχρονα αρνητικό επενδυτικό κλίμα, λόγω των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών και της υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα, τα οποία γίνονται ακριβώς για να πληρώνονται οι υπεράριθμες και υπέρογκες συντάξεις, αλλά και αρκετά ρουσφέτια του κράτους.
    Και εμείς ζούμε σε αυτή τη χώρα όπου νυχθημερόν στα ΜΜΕ προπαγανδίζεται το δίκιο του παππού συνταξιούχου μιας ΔΕΚΟ, του οποίου η σύνταξη των 3.000 ευρώ χρηματοδοτείται από 40 τρεχοντες εργαζόμενους, στο υπάρχον αναδιανεμητικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Και παλεύουμε να μην του τη ρίξουμε κάτω από τα 1500 και τον "εξαθλιώσουμε".
    Αγαπητοί φίλοι. Το πρόβλημά μας δεν είναι οικονομικό. Είναι παιδευτικό.
    Ζούμε σε μια κοινωνία που υπερασπίζεται ως δίκιο το να τρώει τις σάρκες των παιδιών της για να ζήσει. Αυτή η νοοτροπία του κοινωνικού κανιβαλισμού δυστυχώς θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες να ξεπεραστεί, αν ξεκινούσαμε αυτονόητες και στοιχειώδεις αλλαγές από αύριο.

    Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συνδικαλισταράδες της ΔΕΗ και του ΟΣΕ (ναι του ΟΣΕ) έφταναν για να ρημάξουν και την πιό υγιή οικονομία του κόσμου.
    Στείλτους στο Ιράκ εργοτάξιο να δουν τί θα πει έλληνας στον ιδιωτικό τομέα που τους αιμοδοτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.