12/10/17

Ερευνα ΣΕΒ: 38% υψηλότερος ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων από τους ιδιωτικούς

Στο θέμα των δημοσίων δαπανών και των εργαζομένων στο Δημόσιο επανέρχεται ο ΣΕΒ σημειώνοντας ότι η  μονομερής λιτότητα μέσω φόρων τείνει να συμπιέζει ή και να αποθαρρύνει την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα αφήνοντας στο απυρόβλητο τις δημόσιες δαπάνες.
Στη εβδομαδία ανάλυση του Συνδέσμου για την ελληνική οικονομία ο ΣΕΒ σημειώνει η ανακάμπτει λόγω αύξησης της ζήτησης, που επηρεάζεται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες (τουρισμός, εξαγωγές) αλλά η συνεπακόλουθη αύξηση της απασχόλησης δεν συνοδεύεται και από υψηλότερους μισθούς, καθώς η ανεργία διατηρείται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Από την ανάλυση των στοιχείων αμοιβών (μισθοί και απασχόληση) διαπιστώνεται η «ψαλίδα» στην αγορά εργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι μισθωτοί του Δημόσιου τομέα ήταν 806,2  χιλιάδες αριθμός που αντιστοιχεί στο 51% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (1. 585 εκατ. εργαζόμενοι). Είναι δηλαδή το 34% του συνόλου των μισθωτών, ενώ δραστηριοποιούνται στην οικονομία 1.246.6 εκατ. σε ατομικές επιχειρήσεις και σαν ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για τη συνέχεια iefimerida

22 σχόλια:

  1. Δηλαδή τώρα τον ΣΕΒ τον πήρε ο πόνος για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα με αυτή την "έρευνα"..Το ζήτημα είναι πως θα πλησιάσουν οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων προς τα πάνω, προς το δημόσιο, όχι ότι είναι και τίποτα μισθοί της προκοπής στο δημόσιο της Ελλάδας της κρίσης, αλλά λέμε τώρα, αυτό είναι το ζήτημα και μόνο; Γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν βλέπεις πως σκέφτονται και πως λειτουργούν οι κρατικοδίαιτοι αργόμισθοι όπως εσύ, καταλαβαίνεις ότι η σύγκρουση της χώρας με τον τοίχο είναι αναπόφευκτη.
      Για να πλησιάσουν οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα τους αντίστοιχους του δημοσίου, θα πρέπει να μειωθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές.
      Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθούν τα έξοδα του κράτους.
      Ο πιο δίκαιος τρόπος γι' αυτό είναι οι μισθοί του δημοσίου να αντιστοιχούν στο έργο που εσείς παράγετε και ως γνωστόν με το "αχαμνοξύσιμο" των περισσότερων από εσάς δεν παράγεται έργο και αδικούνται αυτοί που πραγματικά δουλεύουν στο δημόσιο.
      Αυτή είναι η αλήθεια όσο και να σας πονάει.

      Διαγραφή
    2. Παντελής Λαζαρίδης 13/10/17 8.07πμ
      Με ποια στοιχεία έκρινες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αργόμισθοι;
      Τον προσβλητικό και υποτιμητικό όρο κρατικοδίαιτοι γιατί τον χρησιμοποιείς, αφού ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται από το δημόσιο;
      Ποιος σου είπε ότι το κόστος παραγωγής στον ιδιωτικό τομέα επηρεάζεται κύρια από το κόστος εργασίας;
      Γιατί να μειωθούν τα έξοδα του κράτους και να μη αυξηθούν τα έσοδα του κράτους;
      Ποιος σου είπε ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημοσίου δεν παράγουν έργο;
      Με ποια τεκμηριωμένα στοιχεία συκοφαντείς την συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων λειτουργών;
      Μήπως βολεύεται ο κάθε επιχειρηματίας ( με αντιλήψεις αντίστοιχες των δικών σου) όταν υπολειτουργεί ο δημόσιος τομέας αυτός να φοροδιαφεύγει, να παραβιάζει τη νομοθεσία, να πληρώνει με μαύρα, να απασχολεί ανασφάλιστους να να ;
      Αν πιστεύεις ότι κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί που «πραγματικά δουλεύουν στο δημόσιο» γιατί δεν προτείνεις να αμείβονται καλύτερα;
      Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι τα επιχειρήματα σου είναι σαθρά, όμως είμαι βέβαιος ότι και εσύ γνωρίζεις ότι δεν είσαι πειστικός , και για αυτό το λόγο , στην τελευταία παράγραφο σου χυδαιολογείς με την λέξη που αναφέρεις μέσα σε εισαγωγικά.

      Διαγραφή
  2. ...εαν κοπουν οι μισθοι στο δημοσιο ο ΣΕΒ θα δωσει το εναυσμα για να ανοιξουν οι κρουνοι του χρηματος στον ιδιωτικο τομεα?
    Καλοοο , τωρα πες κι εναν με τον Τοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας φερουν τα μελη του ΣΕΒ τα λεφτα που εχουν βγαλει στην Ελβετια και το Λονδινο, τοσα χρονια και ας δωσουν αυξησεις στους εργαζομενους τους. Δε χρειαζεται να ζουν τους ανθελληνες αγγλους, με τα λεφτα που εχουν βγαλει εδω. Τελικα, με τη μελετη τους τι θελουν να πουν, οτι καλο θα ηταν να κοψουν τους μισθους του δημοσιου? Γιατι να μην αθξησουν εκεινοι, τους μισθους προς τα πανω. Ποσα ακομα θελουν να κερδισουν? Α΅αφησουν κατι και για τους αλλους. Τι υποκρισια πια. Ελεος. Γι αυτο η χωρα δεν εχει βιομηχανια. Ειναι και αυτοι απο τους αποκλειστικα υπευθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και για εναν μεταπτυχιακο δινουν 500€ ο μεσος ορος κατεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα εξυπνοπουλια του ΣΕΒ λεω στο εξης: Αν μειωθουν ακομα οι μισθοι των ΔΥ, ξερουν οτι τα χρηματα αυτα αφαιρουνται απο την καταναλωση? ΠΩς ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕς ΤΟΥς λοιπον? Δεν καταλαβαινουν οτι αυτοπυροβολουνται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κοσμος χρειάζεται εισόδημα προς κατανάλωση. Αυτό που ζούμε σήμερα έχει σπάσει κάθε οικονομική βιβλιογραφία και κάθε ιστορικό προηγούμενο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι οι εταιρείες που αντέχουν να προφασιζόμενοι ότι δεν αντέχουν και να δημιουργείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ δημοσιων- ιδιωτικών και ανέργων με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kι επειδή προφανώς λόγω φόρτου δεν απαντάει σε κάποια σχόλια ο κος Καλεντεριδης ( ούτε είναι υποχρεωμένος εδώ που τα λέμε) του κάνω έκκληση για περισσότερη real politik και περισσότερες παρεμβάσεις στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kι επειδή προφανώς λόγω φόρτου δεν απαντάει σε κάποια σχόλια ο κος Καλεντεριδης ( ούτε είναι υποχρεωμένος εδώ που τα λέμε) του κάνω έκκληση για περισσότερη real politik και περισσότερες παρεμβάσεις στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια αφού οι ΔΥ είναι παραγωγικοί όπως διατείνονται τότε γιατί
    1. Η Δημόσια Διοίκηση έχει τα χάλια που έχει? Η κάνω λάθος?
    2. Γιατί η ανεργία προέρχεται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα ενώ ο ΔΥ δεν απολείεται ακόμη και αν πιαστεί με το "κατσίκι στον ώμο" και προστατεύεται από τα "σωματεία του"?
    3. Γιατί αντιδρούν σε οποιαδήποτε έννοια αξιολόγησης?
    4. Γιατί σνομπάρουν οι περισσότεροι οποιαδήποτε απόπειρα κατάρτισης?
    Ας απαντήσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους και κύρίως τα μεγαλύτερα θύματα που κατα τη γνώμη μου είναι οι ΔΥ (ενσυνείδειτοι,καταρτησμένοι,εργατικοί)και οι οποία κρατάνε το σύστημα ζωντανό κουβαλλόντας στη πλάτη τους όλο το υπόλοιπο κηφιναριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε αστοιχειωτοι το πλουτο σε μια οικονομια τον παραγει ο ιδιωτικος τομεας ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
      το προβλημα της ελληνικης οικονομιας ειναι οτι ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ τομεας ειναι
      1.εσωστρεφης(νουλες στις εξαγωγες)
      2.κρατικοδιαιτος(στα δαχτυλα του ενος χεριου οι μεγαλες επιχειρησεις που δεν νταραβεριζονται με το δημοσιο)
      3.αντιπαραγωγικος(σε σχεση με τους ξενους ιδιωτικους τομεις ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ,ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ.πηγαινετε στην πρωτη δημοτικου να μαθετε οτι ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ μεταξυ τους.καμμια σχεση ο ρολος του ιδιωτικου με αυτον του δημοσιου σε μια εθνικη οικονομια.)
      το κηφηναριο επιστρεφεται στους ασχετοβλακες αγραμματους καρπαζοεισπρακτορες του ιδιωτικου τομεα.διοτι δεν νομιζω να υπαρχει σοβαρος ιδιωτικος υπαλληλος να μυρικαζει τετοιες νεοφιλελε μπουρδες.η κουνιδα μου αιφνης ,35 χρονων,με ενα πτυχιακι τει ναυπηγων,καθαρισε το 2016,σε ναυτιλικη στο Μαρουσι 37 χινακια.δεν πιστευω να καθοταν να γραφει μπουρδες για δημοσιους υπαλληλους των 800 ευρω(9.600 το χρονο) με πολυ καλλιτερα τυπικα προσοντα.

      Διαγραφή
  10. Αφού ο Ιδ. τομέας είναι παραγωγικός και βλέπει τα λάθη του δημόσιου τότε γιατί:

    1. ο ιδιωτικός τομέας έχει τα χάλια που έχει? ή κάνω λάθος (χρέη, δόλιες πτωχεύσεις- καταστρατηγιση του αρθρου 99 , φέσια σε προμηθευτές , ταμεία και εργαζόμενους)
    2. οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι - και άμα θέλουν δουλευουν και απλήρωτοι (ο απλήρωτος ειναι ο καλά αξιολογημενος)
    3. γιατί αντιδρούν σε οποιαδήποτε έννοια , ελέγχου ασφαλιστικού-ταμειακού και φορολογικού
    4. γιατί δεν πληρώνουν φράγκο για κατάρτιση των εργαζομένων? αλλά διώχνουν τους ακατάρτιστους και πέρνουν άλλους καταρτισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1-3. Γιατί όλοι οι πόροι πάνε στη μαύρη τρύπα του Δημοσίου, γιατί ασχολούμαστε τις πίο παραγωγικές ώρες με ατέρμονες γραφεικρατίες-διαδικασίες και συλλόγη υπογραφών και χαρτοβασίλειο. Γιατί κανένας δεν σου έχει πει ποίες είναι οι γραμμές του γηπέδου για να είσαι νόμιμος.Αντιθέτως αυτές αλλάζουν σχεδόν κάθε μήνα ενώ πρέπει να εκπληρείς χιλίαδες προϋποθέσεις με συνέπεια τον εκβιασμό από τους Δημόσιους Λειτουργούς η ένα εξοντωτικό πρόστιμο. Αποτέλεσμα να ευδοκιμούν οι κρατικοδίαιτοι λαδιάρηδες επιχειρηματίες που τα έχουν καλά με το γκουβέρνο είναι υπεράνω του νόμου, δεν έχουν ανταγωνισμό και κατά συνέπεια κανένα λόγο και κίνητρο να επνδύσουν στη γνώση και στη κατάρτιση του προσωπικού τους και φυσικά όταν κάνουν τη δουλεία τους και λόγω της διαπλοκής τράβάνε και μια χρεοκοπία και δε τρέχει κάστανο. Γενικά φίλε που ειρωνεύεσαι έτσι ελαφρά τη καρδία και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, το Δημόσιο είναι ο διαιτητής και ο προπονητής της οικονομίας.ΑΝ λοιπόν προπονητής και διαιτητής είναι χάλια και το παιχνίδι γίνεται χάλια όσο ταλέντο και να έχουν οι παίχτες

      Διαγραφή
  11. Διαβαζοντας τα σχολια των φιλων στο συγκεκριμμενο αρθρο,καταλαβαινεις αμεσως ποιος ειναι ιδιωτικος και ποιος ειναι δημοσιος υπαλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιας
      Κάνεις λάθος.
      Νομίζεις ότι καταλαβαίνεις ποιος είναι ιδιωτικός και ποιος είναι δημόσιος υπάλληλος
      Παραβλέπεις τον ιδιώτη εργοδότη που είναι βολεμένος με την «ιδιωτική οικονομία», παραβλέπεις και αυτόν που δεν είναι ούτε ιδιωτικός ούτε δημόσιος υπάλληλος γιατί είναι άνεργος.

      Διαγραφή
    2. @ Χρηστος.
      Το αρθρο αναφερεται σε ιδιωτικους και δημοσιους υπαλληλους και οχι σε ανεργους.

      Διαγραφή
  12. Nαιας,

    Εγώ είμαι φρέσκος άνεργος φίλε και ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω και για επιθεώρηση εργασίας και για ΣΔΟΕ και για εμφυλιοπολεμικό κλίμα που πέφτουμε στην παγίδα τους.

    Και ξέρω πολύ καλά τι λέω όταν λέω ότι στο δημόσιο οι περισσότεροι είναι σαπιοι ή εκτός πραγματικότητας.

    Αυτό ομως δε με κάνει να μισώ, με κάνει εν προκειμένω να σκέφτομαι ότι η αντζεντα του δ πρέπει να γίνει κοινωνικά ενεργή εάν θέλει να κάνει κάτι αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ρκ Ρκ.
      Ειδες πουθενα να γραφω περι μισους ;.
      Συνιστω επισκεψη σε οφθαλμιατρο.
      Φιλικα.

      Διαγραφή
  13. εχεις δικιο φιλε.
    στον ιδιωτικο τομεα ειναι μαζεμενοι οι αγγελοι και οι εντος πραγματικοτητας.
    την φουσκα των ακινητων,των ελευθερων επαγγελματιων,των εισαγομενων απο την Κινα και αλλα ων ουκ εστι αριθμος λαμπρα επιτευγματα τα'καναν οι δημοσιοι υπαλληλοι.ο δημοσιος των 1000 απο τα οποια 300 του παιρνει πισω το δημοσιο και 700 ο ιδιωτικος τομεας μας μαρανε(εκτος κανα φιντανι μας πει οτι γινεται και αποθησαυρισμος).σε τετοιο σημειο ξεφτιλας και παραλογισμου βρισκομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι φίλε, έχω δίκιο επειδή η ασυδοσία και η ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα προέρχονται από τις σάπιες υπηρεσίες ελέγχου του κράτους.

    Η αξιοπρεπής εργασία ( συνθήκες) πρέπει να είναι δεδομένη σε ολο το φάσμα.

    Ελπίζω τώρα να σε βοήθησα να καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξέρεις πόσοι δουλεύουν ανασφαλιστοι δωδεκάωρο? Πόσοι έχουν 6 ώρες συμβάσεις και δουλεύουν 12 ώρα για 550 ευρώ? Αυτοί δεν έχουν οικογένειες? Δεν τους έκανε μάνα? Δεν πρέπει το κράτος να επέμβει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.