6/10/17

Αμερικανός πρέσβης: Η Αλβανία είναι κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος

  • Αμερικανός πρέσβης: Η Αλβανία είναι κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος
    Ντόναλντ Λου (φωτ.: al.usembassy.gov)
Κέντρο οργανωμένου εγκλήματος είναι η Αλβανία, όπου υπό τον έλεγχο είκοσι οικογενειών τέσσερις εγκληματικές φατρίες διακινούν ναρκωτικά, κάνουν σωματεμπορία, εκβιάζουν, κλέβουν αυτοκίνητα και ξεπλένουν χρήματα. Δεν πρόκειται για διαπίστωση μέσων ενημέρωσης αλλά του ίδιου του Αμερικανού πρέσβη στην Αλβανία Ντόναλντ Λου.

Παρά την πρόοδο που έχει γίνει στην αποτροπή της καλλιέργειας και εμπορίας κάνναβης, παραμένει μεγάλη πρόκληση η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος!
«Εφόσον το “μεγάλο ψάρι” δεν έχει συλληφθεί και φυλακιστεί, υπάρχει κίνδυνος να παρουσιασθούν μεγαλύτερα τα προβλήματα της παραγωγής και της διανομής κάνναβης», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Η δήλωση του Ντόναλντ Λου έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, επισήμως, βρίσκεται στις ΗΠΑ για το θάνατο του στενού του φίλου Άρθουρ Φανκελστέν.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έφυγε για μια μονοήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να δώσει δημόσιες εξηγήσεις. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η επείγουσα αναχώρηση του Ράμα στις ΗΠΑ ήταν ο θάνατος του στενού του φίλου Άρθουρ Φανκελστέν που ωστόσο πέθανε τον Αύγουστο.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει απάντηση από την αλβανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.