2/10/17

Ποιον να πρωτοπιστέψει κανείς;

ΚΥΡΑ  ΑΔΑΜ
Είναι μάλλον οφθαλμοφανές ότι η πραγματική κατάσταση της χώρας προσεγγίζει την κατάταξη του φόρουμ και πολύ λιγότερο τις υψηλές προσδοκίες κυβερνητικών στελεχών.
Από τη μία ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών διαρρηγνύει τηλεοπτικώς τα ιμάτιά του υποστηρίζοντας ότι σε δύο χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα έχει τόσο πολλές επενδύσεις που δεν θα ξέρει τι να τις κάνει.
Από την άλλη, η Ελλάδα υποβαθμίζεται για μία ακόμα φορά στην κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα: 87η σε σύνολο 137 χωρών, πίσω από την Αλγερία. Ακόμα χειρότερα, το μακροοικονομικό περιβάλλον στη χώρα θεωρείται από τα χειρότερα παγκοσμίως και έτσι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 117η θέση, δηλαδή βρίσκεται στον παγκόσμιο πάτο.
Οι αιτίες για την κατάσταση αυτή είναι χιλιοειπωμένες, αλλά ουδέποτε διορθωμένες: Υψηλοί φορολογικοί συντελεστές - Αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης - Διαφθορά - Γραφειοκρατία - Αστάθεια πολιτικής - Δυσκολίες στην πρόσβαση χρηματοδότησης.
Είναι μάλλον οφθαλμοφανές ότι η πραγματική κατάσταση της χώρας προσεγγίζει την κατάταξη του φόρουμ και πολύ λιγότερο τις υψηλές προσδοκίες κυβερνητικών στελεχών.

Για τη συνέχεια etypou.gr

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ που όλες οι κυβερνήσεις θα ήταν το ίδιο με τα μνημόνια.παντως διαφωνώ που τα μνημόνια μας ανοιξε τα μάτια.τα χάλια της Ελλάδας ήσαν ορατά και στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν σε περιμένουμε επενδυτή μου. Έλα Ελλάντα κάνουμε μόνο 2 έτη για να εγκρίνουμε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυση σας, φυσικά πρέπει να περάσει το περιφερειακό συμβούλιο, την αρχαιολογική υπηρεσία και άλλους εφτά γνωμοδοτούντες. Φυσικά, μη ξεχνάς τον άγρυπνο Σκουρλέτη, και τον αετομάτη Κουρουμπλή, αν σου αρέσουν οι βρώμικες δουλειές. Έπειτα έχεις άλλο ένα έτος για να εκδώσουμε την άδεια λειτουργίας, μέχρι να πιείς τον καφέ σου. Μετά όμως είσαι έτοιμος να στρωθείς στη δουλειά και να απολαύσεις τη μοναδική μας φορολογία : 24% ΦΠΑ με 20% παρακράτηση φόρου, 26-50% από το πρώτο σας ευρώ, προκαταβολή φόρου 100%, εισφορούλες 20% επί του τζιρου σου και φυσικά forfait 650€ τέλος επιτηδεύματος γιατί σε ανεχόμαστε καπιτάλα να ασκείς επιχειρηματική δραστηριότητα στην όμορφη σοβιετία μας.
    Φόροι δεν επιστρέφονται αλλά συμψηφίζονται. Καταθέσεις κατάσχονται "κατά λάθος" αλλά δεν επιστρέφονται, μα συμψηφίζονται με μελλοντικούς φόρους. Α! μη ξεχάσεις ότι τα λεφτά, το αίμα του λαού μας που το πίνεις καπιταλιστική βδέλλα, καλύτερα να μένουν εδώ γιατί έχουμε capital controls.
    και ποτέ μα ποτέ μην ξεχάσεις ότι εδώ ισχύουν εργατικοί και συνδικαλιστικοί νόμοι όχι παίξε γέλασε, αλλιώς...
    Παρακαλούμε, μόνο σοβαρές προτάσεις από σοβαρούς μαζοχιστές... Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητος (όπως σε κάθε οίκο ανοχής που σέβεται το όνομα του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.