24/10/17

Η φιλοσοφία του Οτζαλάν πίσω από τη νίκη στη Ράκα, λένε οι Κούρδοι της Συρίας


Ένα πανό που ανέβασαν μέλη της YPJ, της οργάνωσης γυναικών της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, και στο οποίο εικονιζόταν το πρόσωπο του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, είναι το νέο σημείο στο οποίο εστιάζει η Άγκυρα προκειμένου να διατηρήσει το επίπεδο έντασης με την Ουάσινγκτον, την ώρα που οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι σύμμαχοι με την YPG, φέρονται ιδιαίτερα ενοχλημένες.

Το πανό εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη νίκη στη Ράκα επί του Ισλαμικού Κράτους.
«Το PKK περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Οτζαλάν έχει φυλακισθεί στην Τουρκία για τις πράξεις του που σχετίζονται με το PKK. Δεν είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να σέβεται κανείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο από την αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία.
Απαντώντας στις επικρίσεις, την Κυριακή το γραφείο Τύπου της YPG έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με «πρωταγωνιστές» μαχητές και μαχήτριες, που τονίζουν ότι η ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα οφείλεται και στην ιδεολογία που πρεσβεύει ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν. «Όλες οι νίκες, οι εξελίξεις και τα κέρδη που γίνονται εδώ είναι αποτελέσματα μιας μεγάλης μάχης βασισμένης στις απόψεις του και τη φιλοσοφία του. Αν η ιδεολογική δύναμή του δεν ήταν μαζί μας, δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση», λέει ένας από τους μαχητές.
Ένας Καναδός που ονομάζεται Χόζαν Κομπάνι δηλώνει πως η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης για τον Κούρδο ηγέτη είναι «ένα λάθος» και «λίγο πίσω από την εποχή». «Τα κείμενα και η φιλοσοφία και η επιρροή του ήταν πολύ, πολύ αποφασιστικής σημασίας για να αποκτήσουν οι στρατιώτες μια ιδεολογία ειρήνης και δημοκρατίας η οποία κατέστησε δυνατή αυτή την απελευθέρωση», προσθέτει.
Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός έχει ανακοινώσει πως το πανό με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν δεν είχε εγκριθεί από την ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. «Επιπλέον ο συνασπισμός δεν εγκρίνει την επίδειξη διχαστικών συμβόλων και εικόνων σε μια περίοδο που παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.