10/10/17

Συνέντευξη με τον Κούρδο Διοικητή του SDF

Ο Μαζιούμ Κομπάνι είναι ο επικεφαλής διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και ο κύριος συνομιλητής με την υπό αμερικανική ηγεσία «Συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ)». Ο Κομπάνι είναι Κούρδος, από την ομώνυμη πόλη, είναι 45 χρονών και είναι ευρέως γνωστός ως «Στρατηγός Μαζιούμ».
Ο Κομπάνι ήταν έξω από τη Ράκκα όταν συνομίλησε με την Amberin Zaman του πρακτορείου ειδήσεων AL MONITOR. Ακολουθεί η συνέντευξη.

Al-Monitor: Πως προχωράει η εκστρατεία στη Ράκκα;
Κομπάνι: Η εκστρατεία στη Ράκκα προχωράει όπως σχεδιάστηκε. Είχαμε σχεδιάσει διαδοχικά στάδια και μπορούμε να πούμε ότι πλησιάζουμε το τελευταίο. Ας πούμε ότι ολοκληρώνουμε το προκαταρτικό στάδιο πριν το τελευταίο.

Al-Monitor: Που εστιάζεται τη μάχη τώρα;
Κομπάνι: Στο κέντρο της πόλης. Το ανατολικό, το δυτικό της νότιας εισόδου της πόλης έχει απελευθερωθεί. Μένει το κέντρο και ένα κομμάτι από τον βορρά. Το 75% της πόλης έχει απελευθερωθεί.

Al-Monitor: Προχωράτε γρηγορότερα από ότι περιμένατε;
Κομπάνι: Όχι. Πηγαίνουμε όπως σχεδιάσαμε.

Al-Monitor: Πόσοι παραστρατιωτικοί του ΙΚ παραμένουν στη Ράκκα τώρα;
Κομπάνι: Περίπου 700 σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από πρώην μέλη του ΙΚ. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ξένοι μισθοφόροι. Μαζί με αυτούς είναι και περίπου 1.500 πολιτοφύλακες συμπαθούντες του ΙΚ.

Al-Monitor: Κατά την άποψη σας ποιο ήταν το δυσκολότερο μέρος της εκστρατείας στη Ράκκα;
Κομπάνι: Η επιχείρηση είχε να αντιμετωπίσει δύο ζητήματα. Πρώτα η ανάγκη να μην χτυπήσουμε πολίτες. Όπως ξέρετε το ΙΚ χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες. Το δεύτερο είναι η ευρεία χρήση ναρκών. Όλα τα σπίτια και τα μαγαζιά έχουν ναρκοθετηθεί. Περίπου 2.000 πολίτες έχουν αιχμαλωτιστεί από το ΙΚ και διαφεύγουν όποτε τα καταφέρνουν.
Για τη συνέχεια Con-ops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.