28/1/18

ΗΠΑ: Η ηλιακή ενέργεια δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία

REUTERS/HANDOUT
Σύμφωνα με την έκθεση, η ηλιακή ενέργεια προσθέτει θέσεις εργασίας 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο της συνολικής οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών
Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από οποιονδήποτε άλλο τομέα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Εθνική Απογραφή Εργασίας Ηλιακής Ενέργειας, που δημοσιεύθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση The Solar Foundation.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ηλιακή ενέργεια προσθέτει θέσεις εργασίας 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο της συνολικής οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 2010 υπήρχαν μόνο 93.000 θέσεις εργασίας στην ηλιακή ενέργεια στη χώρα. Ο τομέας σημείωσε κατακόρυφη άνοδο και έξι χρόνια αργότερα απασχολούνταν 260.077 άτομα στον τομέα. Αυτό σημαίνει ότι το 2016 μία στις 50 νέες θέσεις εργασίας ήταν στην ηλιακή βιομηχανία, και οι αναλυτές αναμένουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να εφαρμόσει ένα φόρο 30% για όλους τους εισαγόμενους ηλιακούς συλλέκτες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους, με στόχο να πλήξει τις κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες. Ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στη βιομηχανία, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η κίνηση θα καταστήσει τον ηλιακό τομέα λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές και ίσως κοστίσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Οι οικονομικές επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές όχι μόνο από τους κατασκευαστές ηλιακών πάνελ αλλά από ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής.
Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας αναπτύσσεται με ρυθμό 20% ετησίως κατά μέσο όρο, και απασχολεί πάνω από 260.000 άτομα, με μέσο ωρομίσθιο για μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και τεχνικούς εγκαταστάσεων τα 25-29 δολάρια. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε προσπαθήσει να θεσπίσει παρόμοιους φόρους για τους ηλιακούς συλλέκτες, αλλά ένα νομοθετικό κενό επέτρεψε στους Κινέζους κατασκευαστές να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε γειτονικές χώρες και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.
Ναυτυεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.