28/1/18

«Η ελάφρυνση χρέους θα ήταν και προς όφελος των δανειστών»

Για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές που επισκιάζεται από τον προβληματισμό γύρω από το ύψος του χρέους κάνει λόγο ανταπόκριση της «Hannoversche Allgemeine» από την Αθήνα. «Μια ελάφρυνση του χρέους θα διευκόλυνε την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάτι τέτοιο θα ήταν και προς όφελος των δανειστών» αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας.
«Μετά την έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου τον Ιούλιο του 2017, η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Η Αθήνα σχεδιάζει τώρα την έκδοση ενός ομολόγου επταετούς διάρκειας και οι προϋποθέσεις είναι ευνοϊκές. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν ραγδαία και αυτό σηματοδοτεί την αυξημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάπτυξη της χώρας», σημειώνεται.
Το άρθρο αναφέρεται «στο θετικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα».
Όμως, «η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές επισκιάζεται από την προβληματική γύρω από το ύψος του δημόσιου χρέους. Στο τέλος του 2017 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανερχόταν στα 318,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά από υπολογισμούς του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών το ποσό αυτό θα ανέλθει μέχρι το τέλος του 2018 στα 332 δισεκατομμύρια. Και το αντίστοιχο ποσοστό θα ανέλθει από το 178% στο 180% του ΑΕΠ. Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν πως το βάρος είναι δυσβάσταχτο. Μια γρήγορη απομείωση του χρέους δεν προβλέπεται… Ωστόσο μια ελάφρυνση του χρέους θα διευκόλυνε την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάτι τέτοιο θα ήταν και προς όφελος των δανειστών», υπογραμμίζει το άρθρο της εφημερίδας του Ανοβέρου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Deutsche Welle, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.