31/1/18

Ο πόλεμος των αγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Γιατί ΕΕ και ΗΠΑ σαμποτάρουν τη Ρωσία

Σε αντίθεση με τους ηγέτες, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων επιθυμεί να προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Ρωσία
Το τελευταίο διάστημα τα διεθνή ΜΜΕ κατακλύζονται από ειδήσεις που αφορούν τα νέα projects για την κατασκευή αγωγών στην Ευρώπη. 
Ωστόσο ο Tom Luongo, ειδικός αναλυτής επί γεωπολιτικών θεμάτων, χαρακτηρίζει σε άρθρο του ψευδή τον ισχυρισμό ότι η Ευρώπη θέλει να καταστεί λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο και να στραφεί στη χρήση της καθαρής ενέργειας. 
Όπως εξηγεί, δεν είναι η Ευρώπη, αλλά οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ευθυγραμμισμένοι με τις ΗΠΑ οι οποίες αντιμετωπίζουν τη Ρωσία ως εχθρό, που επιθυμούν να καταστεί η ήπειρος λιγότερο εξαρτημένη από το φυσικό αέριο των Ρώσων. 
Σε αντίθεση με τους ηγέτες, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων επιθυμεί να προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Ρωσία γιατί είναι φθηνό και άφθονο, υποστηρίζει ο Luongo. 
Για γεωπολιτικούς λόγους οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν μια ανερχόμενη Ρωσία. 
Οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. συμφωνούν με αυτή την άποψη, καθώς μια ισχυρή Ρωσία η οποία κατέχει το 40% των ευρωπαϊκών πωλήσεων φυσικού αερίου, είναι μια Ρωσία που δεν θα είναι δυνατόν να αποσταθεροποιηθεί. 
Ο Νότιος Διάδρομος του Φυσικού Αερίου έχει μήκος σχεδόν 4000 χλμ και έχει στόχο να μεταφέρει το φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα στη Νότια Ευρώπη. 
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν χώρες οι οποίες είναι εχθρικές προς τη Ρωσία και συγκεκριμένα τη Βαλτική και την Πολωνία,μ προκειμένου να καθυστερήσει ή να ακυρώσει τα projects που σχεδιάζει η Ρωσία στην Ευρώπη.
Projects τα οποία επιζητούν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Βουλγαρία.
για τη συνέχεια bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.