28/1/18

Kύπρος, τελικά αποτελέσματα: Αναστασιάδης-Μαλάς στο Β' γύρο

Ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο προερχόμενος από την Αριστερά Σταύρος Μαλάς θα κονταροχτυπηθούν για την Προεδρία στην Κύπρο.

Τα τελικά αποτελέσματα:

Νίκος Αναστασιάδης: 35,5%
Σταύρος Μαλάς: 30,3%
Νικόλας Παπαδόπουλος: 25,7%
Χρίστος Χρίστου: 5,6%
Γιώργος Λιλλήκας: 2,2%

Όπως ήταν λογικό, στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις εκλογές του 2013 οι Ανστασιάδης και Μαλάς είχαν τεθεί αντιμέτωποι ξανά στον δεύτερο γύρο.

Ωστόσο, τότε ο νυν Πρόεδρος είχε συγκεντρώσει το 45,46% στον α' γύρο, ενώ ο υποψήφιος της Αριστεράς το 26,91%. Στον β' γύρο, πάντως, ο κ. Αναστασιάδης είχε επικρατήσει με 57,48%, έναντι 42,52% του αντιπάλου του.

Νωρίτερα, τα exit polls είχαν δείξει το σαφές προβάδισμα του νυν Κύπριου Προέδρου.

Αναλυτικά τα exit polls:
Sigma
Νίκος Αναστασιάδης: 32-36%
Νικόλας Παπαδόπουλος: 24,5-28,5%
Σταύρος Μαλάς: 26-30%
Γιώργος Λιλλήκας: 2,5-5,5%
Χρίστος Χρίστου: 5-8%

TVONE
Νίκος Αναστασιάδης: 33,5-37.5%
Νικόλας Παπαδόπουλος: 25-28%
Σταύρος Μαλάς: 26,5-29,5%
Γιώργος Λιλλήκας: 2-4%
Χρίστος Χρίστου: 5,5-7%

Alpha
Νίκος Αναστασιάδης: 39,3-34,3%
Νικόλας Παπαδόπουλος: 28,3-23,5%
Σταύρος Μαλάς: 29,5-24,7%
Γιώργος Λιλλήκας: 4,1-1,7%
Χρίστος Χρίστου: 7,7-4,5%

ΑΝΤ1
Νίκος Αναστασιάδης: 34,5-38,5%
Νικόλας Παπαδόπουλος: 24-28%
Σταύρος Μαλάς: 26-30%
Γιώργος Λιλλήκας: 1,5-3,5%
Χρίστος Χρίστου: 5-7%

ΡΙΚ
Νίκος Αναστασιάδης: 38-42%
Νικόλας Παπαδόπουλος: 21,5-24,5%
Σταύρος Μαλάς: 27-31%
Γιώργος Λιλλήκας: 1-3%
Χρίστος Χρίστου: 4-6%



Στο 71,4% ανήλθε η προσέλευση, έναντι 83,4% το 2013.

Νωρίτερα, οι υποψήφιοι έκαναν δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «γιορτή της δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι ο λαός ως κυρίαρχος θα αποφασίσει ποιος θα είναι Πρόεδρος την προσεχή πενταετία. Στις προηγούμενες ημέρες, είπε, «οι υποψήφιοι είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε τις προτάσεις, αλλά και τα διλήμματα, που τίθενται ενώπιόν μας».
Ο κ. Αναστασιάδης προέτρεψε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με νηφαλιότητα, πάντα έχοντας κατά νου πως η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει όλους ενωμένους. Γιατί, πρόσθεσε, «πολιτικός αντίπαλος όλων είναι τα καθημερνά προβλήματα του λαού. Και τα προβλήματα του λαού θέλουν ενότητα, συνεργασία, σοβαρότητα και σωστό προγραμματισμό».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι σήμερα «πρωταγωνιστές είναι οι πολίτες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους ενισχύουν τη δημοκρατία και με τις επιλογές τους καθορίζουν το μέλλον της πατρίδας».
Με την επιλογή τους, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος, αποφασίζουν για «νέα στρατηγική στο Κυπριακό, για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, για αλλαγή, αξιοπιστία και ελπίδα».

Σήμερα είναι η ημέρα της Δημοκρατίας, «η ημέρα, που θα μιλήσουν οι πολίτες», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Κάλεσε όλους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν, εκείνους, όπως είπε, οι οποίοι κρίνουν ότι δίνουν απαντήσεις για καλύτερο μέλλον.
Πρόσθεσε, ότι οι ψηφοφόροι άκουσαν τους υποψηφίους, έκαναν τη σύγκρισή τους και τώρα είναι η ώρα να τους κρίνουν. Να κρίνουν, ανέφερε ο κ. Μαλάς, εκείνους, «που δεν υποτίμησαν τη νοημοσύνη τους και εκείνους, που πραγματικά προσφέρουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

«Γιορτή της δημοκρατίας», χαρακτήρισε τη σημερινή ψηφοφορία, ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Λιλλήκας. Κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να αποφασίσουν οι ίδιοι ποιον επιθυμούν να διαχειριστεί το μέλλον τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ποσοστό αποχής δεν θα είναι υψηλό. Τονίζοντας ότι ο τόπος βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προβλημάτων και προκλήσεων, ο κ. Λιλλήκας ευχήθηκε ότι η επομένη των εκλογών θα βρει όλους ενωμένους.

Ο πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ, Χρίστος Χρίστου δήλωσε ότι έφτασε η ώρα οι πολίτες και ο λαός «να αποφασίσουν σε ποιους θα δώσουν τη δύναμη και ποιους εμπιστεύονται να επιλύσουν τα προβλήματά τους». Ο κ. Χρίστου, κάλεσε τον κυπριακό λαό να ψηφίσει και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Μιχάλης Μηνά, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, κάλεσε τους νέους «να σηκωθούν από τα καφέ και να πάνε να ψηφίσουν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτήριας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Χάρης Αριστείδου δήλωσε ότι αν ο λαός που έπαθε τόσες φορές τόσα κακά, τον εκλέξει, «θα φορέσει χειροπέδες σε όλους εκείνους, οι οποίοι δια ψευδών παραστάσεων έκλεψαν τη ψήφο του».

Ο υποψήφιος Ανδρέας Ευστρατίου κάλεσε τον κόσμο να επιλέξει εκείνον που θεωρεί καταλληλότερο και ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών για τις διευκολύνσεις που παραχωρεί σε άτομα με αναπηρία.

Ο υποψήφιος Χριστάκης Καπηλιώτης δήλωσε ότι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, «νιώθει ικανοποιημένος, αφού του δόθηκε η ευκαιρία να στείλει τα μηνύματά του στον κόσμο».

Κέρδος online 28/1/2018 21:04

4 σχόλια:

  1. Oι Κύπριοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΠΟΔΟΜΗΤΕΣ οι τελικοι αντίπαλοι!!!!!!!
    Ο ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ Αναστασιάδης με το σχεδιο Ανάν μας είναι γνωστός.
    Ο δε Μαλάς,ΣΤΑΥΡΑΔΕΛΦΙ του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε
    Στο πλευρό του Σταύρου Μαλά ο ΣΥΡΙΖΑ
    Πηγή: http://politis.com.cy/article/sto-plevro-tou-stavrou-mala-o-siriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σχιζοφρενεια...Αυτος ο Μαλλας τι ακριβως θα κανει ?? Θα μοιρασει τον...καπιταλιστικο πλουτο σε εναν κοσμο καπιταλιστικο..σε εναν λαο με υψηλο εισοδημα..με νοοτροπιες δυτικης ζωης..με λαο που μιλα Αγγλικα ολος σαν ιση γλωσσα..κλπ ?? Και οι δυτικοι θα ..κοιτανε πως τους χαλαει την πιατσα..ο μοιραζων..ελεος..συμπονια..Αν αυτο δεν ειναι σχιζοειδης συμπεριφορα του λαου..τι ειναι ??Καλα για τον αλλον...Αναστασιαδη..τι να πεις ??Χανεις τον χρονο σου...που δεν τον εχασαν οσοι τον ψηφισαν..διοτι ειχαν πολυ χρονο ελευθερο οι ανθρωποι..και δεν πειραζει η σπαταλη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια Παντελακη μου , τα ίδια Παντελή μου οι Κύπριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.