29/1/18

Είναι απίστευτο - Σκοπιανός πρωθυπουργός λέει "Θα κάνουμε δημοψήφισμα - Η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια του λαού μας" - Ο δικός μας με την τσογλανοπαρέα του μας βρίζει σκαιά ως πατριδοκάπηλους

Οι πραγματικά ελεύθεροι Έλληνες πολίτες, θα δώσουν ένα μάθημα σε όλους εκείνους που βρίζουν όσους συμμετέχουν στο συλλαλητήριο
Η πολιτική αλητεία και ο εθνομηδενισμός, δεν θα περάσουν - Οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να υποτάσσονται στη βούληση των πολιτών και όχι να λένε αθλιότητες του τύπου "το συλλαλητήριο δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις"
Δεν θα εισακούονται οι "συμβουλές" των ξένων παραγόντων και θα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη βούληση των Ελλήνων πολιτών
Ακολουθεί σχετικό άρθρο του Πρώτου Θέματος:
Η τελική λύση θα επιβεβαιωθεί με δημοψήφισμα είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημειώνοντας ότι αυτό «δεν είναι τόσο τρομερό, τραγικό ή αδύνατο» 
Tην πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί εθνική συναίνεση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, «προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας και όχι της παρεμπόδισης της λύσης ή της αναβολής της», εξέφρασε για μία ακόμη φορά o πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
«Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί, αλλά μπορεί και όχι. Σίγουρα η κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, όμως είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρόεδρος της χώρας, η αντιπολίτευση και όλοι οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες θα έχουν τη σοφία να βρούμε λύση που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας μας» πρόσθεσε ο Ζάεφ.
Επίσης, επισήμανε ότι «πρέπει να προσέχουμε και για την ελληνική πλευρά» επειδή, όπως είπε, μία λύση μπορεί να είναι αποδεκτή για την ΠΓΔΜ αλλά να μην περάσει στην Ελλάδα ή το αντίθετο, να είναι θετική για την Ελλάδα αλλά να μην περάσει στην ΠΓΔΜ. 
Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι το κόμμα του, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) εμμένει στη θέση πως αν βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, αυτή θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
«Η θέση του SDSM είναι να βρεθεί λύση μαζί με την αντιπολίτευση και στο τέλος η τελική λύση να επιβεβαιωθεί με δημοψήφισμα. Δεν είναι τόσο τρομερό, τραγικό ή αδύνατο. Το δημοψήφισμα οργανώνεται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες και αν σταθούμε όλοι, κυρίως οι πολιτικοί και ανακοινώσουμε τις θέσεις μας, θα βοηθήσουμε τον λαό να βγει και να πει τη δική του θέση. Πρόκειται για ένα πολύ ουσιαστικό ζήτημα, το οποίο δεν το βλέπω ως τροχοπέδη ή εμπόδιο, αλλά ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι διαρκής, σταθερή και θα μείνει για πάντα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στα Σκόπια ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου), ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα μεταφέρει όλες τις θέσεις με όλα τα επιχειρήματα και πρόσθεσε ότι στις θέσεις αυτές υπάρχει μέριμνα και για την ελληνική πλευρά, επειδή, όπως υπογράμμισε, σκοπός είναι η λύση να περάσει και στην Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο σκοπός και της Ελλάδας, τουλάχιστον έτσι μου παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι ταυτόχρονα του είναι πολύ σημαντικό η λύση να περάσει και στη χώρα μας» κατέληξε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

5 σχόλια:

  1. Σε αυτην την περιοχη δεν εζησαν ποτε μακεδονες αλλα παιονες, δαρδανοι και σλαβοι. Σε μια διαπραγματευση γινεται ενα παρε-δωσε, οπως και συμβιβασμοι. Τι νοημα εχουν λοιπον οι διαπραγματευσεις με απατεωνες; Που καταντησε η δυσμοιρη πατριδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχεδιασμένο ἀπό τόν Νίμιτς φαίνεται τό δημοψήφισμα στά Σκόπια. Προσπάθεια νά φανῆ δημοκρατική ἐπιλογή.
    Κοροϊδεύουν καί τούς Σκοπιανούς: Σιγά μή συζητοῦσαν ἔξι ὧρες γι'αὐτό!
    Οὔτε ὅμως γιά τό δημοψήφισμά τους ἔχουν δικαίωμα χρήσεως τοῦ ὅρου Μακεδονία. Χρειάζονται τήν ἄδεια τῶν ἀληθινῶν (Ἑλλήνων) Μακεδόνων.

    Εὐκαιρία τους πάντως εἶναι, στό δημοψήφισμά τους νά βάλουν ὅ,τι ἄλλο ὄνομα θέλουν, ἐκτός ἀπό τόν ὅρο Μακεδονία ἤ παράγωγά του.
    Θά βροῦν ἔτσι, ἔντιμα, ὄνομα κοινῆς τους ἀποδοχῆς.
    Κλεμμένο ἀπό τόν Ἑλληνικό λαό ὄνομα, δέν δικαιοῦνται οὔτε νά τό συζητοῦν. Οὔτε τώρα, οὔτε Ποτέ.

    Ὁ Τσίπρας μέ τυχόν ὑπογραφή του στό θέμα τῶν Σκοπίων, δέν ἐκπροσωπεῖ παρά τήν ὁμάδα του. Δέν ἐννοῶ τήν κοινοβουλευτική κάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό πρέπει να είναι και το κύριο μήνυμα / σύνθημα του συλλαλητηρίου. Δημοψήφισμα με ξεκάθαρους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πατρίδα μας και τα αυτονόητα δικαιώματα μας δε μπαίνουν σε δημοψήφισμα.
      Το κύριο μήνυμα/σύνθημα του συλλαλητηρίου οφείλει να είναι το Μολών λαβέ προς ΠΆΣΑ κατεύθυνση.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.