18/5/18

Απίστευτοι αριθμοί: 114 ΜΚΟ στη Λέσβο με 7.356 εθελοντές ! Απάντηση σε ερώτηση του Χ. Αθανασίου

Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 4989/05-04-2018 Ερώτησης του βουλευτή Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με τον αριθμό και τη δράση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκτός του ΚΥΤ Μόριας, το συνερωτώμενο Υπουργείο Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε τα εξής:
«[…]Από τη Συντονιστική Επιτροπή Καταγραφής, Συντονισμού και Αξιολόγησης ΜΚΟ της Γενκής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία συστάθηκε με την ΚΥΑ των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 4151.4183/166/20-01-2016 (114 Β΄), στη νήσο Λέσβο έχουν καταγραφεί, από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, 114 ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται εκτός Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και 7.356 εθελοντές . Αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο (απασχολούμενο προσωπικό, προσωπικά στοιχεία, υλικοτεχνική υποδομή, οικονομικός – διαχειριστικός έλεγχος) των εν λόγω ΜΚΟ είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλοι, κατά περίπτωση, δημόσιοι φορείς».
«Θυμόμαστε όλοι την απάντηση του κ. Βίτσα, αλλά και στο παρελθόν του κ. Μουζάλα, στην εν λόγω ερώτηση. Συγκεκριμένα, αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας ως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για την εποπτεία των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκτός των κέντρων ενώ το ίδιο αποτελεί το καθ’ ύλην αρμόδιο για τις ΜΚΟ που δρουν εντός των κέντρων.
Σήμερα,  λάβαμε την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο μεταθέτει την ευθύνη εποπτείας των ΜΚΟ τόσο εντός όσο και εκτός των ΚΥΤ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Τελικά, ποιος είναι αρμόδιος για το ζήτημα αυτό;

Προκαλεί μεγάλο προβληματισμό η ανεξέλεγκτη δράση των 114 ΜΚΟ και των 7.356 «εθελοντών» τους στο νησί μας και στα άλλα ακριτικά νησιά, ελλείψει παρουσίας του Κράτους όπως διαφαίνεται από τις απαντήσεις των δύο Υπουργείων. 

Μας εμπαίζουν ή πρόκειται για άλλο ένα δείγμα κακής πολιτικής; Τι αντίκτυπο έχουν τα ανωτέρω στην ασφάλεια των πολιτών, την κοινωνική μας συνοχή και την οικονομία του τόπου μας; 

Είναι ζητήματα τα οποία θα θέσω κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα για το μεταναστευτικό την ερχόμενη εβδομάδα, όταν αυτή προσδιοριστεί», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

lesvosnews



8 σχόλια:

  1. 7.356 εθελοντές βγάζουν μεροκάματο αγνώστου ύψους (παιδιά για θελήματα), επιτελεία των 114 MKO βγάζουν μισθό περιωπής (έμποροι λιανικής), και οι μακρυνοί χρηματοδότες των ΜΚΟ βγάζουν πολλά περισσότερα επειδή ελέχθουν την χονδρική αγορά.

    'Ολοι αυτοί πλήν των κορόιδων, το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρονται είναι οι πρόσφυγες. Για τα ευρώ ενδιαφέρονται.

    Κατά τα άλλα για το ιερατείο των Βρυξελλών, τους φταίει ο Ουγγαρέζος που έδιωξε με τις κλωτσιές από την χώρα του την πανούκλα του Σόρρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο από μόνο του μιλά και τι λείπει ? Να σας πω εγώ τι λέει, Μπουρδελο κράτος φωνάζει, αλλά ποιος ακούει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπου ναναι η Λεσβος θα τεθει υπο διεθνη εποπτεια .....Για να προαστατευθουν οι μειονοτητες απο τους αισχρους ντοπιους. Το ξηλωμα αρχιζει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λαθος χαρακτιρισμος Μπουρδελο,γιατι το μπουρδελο δεν ασκει προδοτικη πολιτικη.Ολα οι ΜΚΟ λειτουργουν υπο τον προδοτη πολιτικαντη και ουσιαστικα ειναι η λειτουργικη εκφραση των συμφωνιμενων προδοσιων.""παιχτες"πολλους βρισκεις..δωσε στον απλυτο τεμπελη ραστομαλια ακοπο χρημα και κανει τα παντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θα πει άριστες διαθεσιμότητες. Αν υποθέσουμε ότι στη Λέσβο είναι περίπου 10.000 αλλοδαποί που χρήζουν αρωγής, τελικά προκύπτουν αναλογίες 0,73 εθελοντές ανά αλλοδαπό και 1 ΜΚΟ ανά 88 αλλοδαπούς. Βέβαια, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ας ευχηθούμε να προκύψουν κι άλλες ΜΚΟ με χιλιάδες πρόσθετους εθελοντές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον Κενεντυ βρεθηκε ενας Χαρβευ Οσβαλντ...Για τον Σορρος κανεις ....Τι διαβολο....κατι δεν παει καλα στα επτα δις ανθρωπους στον πλανητη.. τα ινδικα
    χοιριδια στο εργαστηριο
    πολλαπλασιαστηκαν πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σόρος είναι απλά ένας χαμηλόβαθμος λογιστής που πιστεύει ότι έχει γεννηθεί φιλόσοφος. Απλά λειτουργεί ως όργανο και ακολουθεί στατηγικές παλιές για την περιοχή μας, φτιαγμένες από Γερμανούς και Βρετανούς. Ο σχεδιασμός των γενοκτονιών και καταστραφών μας ξεκίνησε από Γερμανούς το 1912. Τα ρώτα στρατόπεδα συγκέντωσης όπου ξεπάστρευαν Έλληνες ήταν σε λειτουργία το 1914. Τα Γερμανικά σχέδια για την εξαφάνιση του Ελληνισκού λαού συνέχισαν μέχρι το 1944. Είχαμε μια διακοπή τότε, όταν είχαν κόψει την Ελλάδα σε πέντε κρατίδια, ένα από τα οποία ήταν τα νησιά που έστειλαν τώρα τις ΜΚΟ και τους λαθρό. Το Γερμανικό σχέδιο να δωθούν τα νησιά σε Τουρκία το ζούμε πάλι τώρα.

    Ο Σορος κέρδισε ελάχιστα σε σχέση με τη Μπούντεσμανκ στην επίθεση κατα της λίρας. Η προπαγανδιστική όμως δύναμη της Γερμανίας είναι τόση ώστε άπαντες να μιλάνε για Σόρος και Εβραίους και να μην βλέπουν ότι Σόρος και Εβραίοι είναι τρίχες και δούλοι των Γερμανόριζων Αγγλοσαξόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.