18/5/18

Ο ανηψιός του διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, αντάρτης στα βουνά του Κουρδιστάν ενναντίον του τουρκικού στρατού

Είναι γνωστό ότι ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, είναι Κούρδος, από την περιοχή του Βαν. Μάλιστα, η φυλή από την οποία κατάγεται ο Φιντάν, τις τελευταίες εκλογές συντάχθηκε και ψήφισε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (ΗΔΠ).
Τώρα μαθαίνουμε ότι ο ανηψιός του, Egîd Zilan, από το 2015 έχει καταταγεί στις τάξεις του απελευθερωτικού στρατού του Κουρδιστάν (HPG) και συμμετέχει σε επιχειρήσεις εναντίον του τουρκικού στρατού.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Φιράτ, ο Εγκίντ Ζιλάν μεταξύ άλλων λέει:

“Ένας από τους λόγους που κατατάχθηκα στις τάξεις του HPG είναι για να πάρω εκδίκηση από τον Χακάν Φιντάν και από άλλους Κούρδους σαν κι αυτόν, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σφαγή του λαού μας. Ο παππούς μου είναι αδελφός του πατέρα του. Δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν θείος μου. Στην οικογένειά μας άλλοι τον αποδέχονται και άλλοι όχι.”
O  Egîd Zilan το διάστημα αυτό συμμετέχει στις επιχειρήσεις των ανταρτών του HPG στην περιοχή Μπραντόστ, του Ν. Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), όπου ο τουρκικός στρατός επιχειρεί να καταλάβει στρατιωιτκά την εν λόγω περιοχή.

2 σχόλια:

  1. Ο φινταν ειναι κουρδος? Πως μπορεσε ενας κουρδος να φτασει τοσο ψηλα σε ενα τετοιο καθεστως? Εδω θα μου πει ο αλλος ο σουλτανος ειναι γεωργιανος απο μανα .ναι αλλα δεν ειναι κουρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.