21/5/18

Κάτι κάνουμε λάθος εμείς οι Έλληνες...

Ας ενωθούμε όλοι οι Έλληνες, στην Ελλάδα και την οικουμένη, να σκοτώσουμε τον Μινώταυρο που λεηλατεί τον ελληνισμό!
Σάββας Καλεντερίδης
Έχε γεια - πάντα γεια, τα μιλήσαμε,
όνειρο ήτανε, τα λησμονήσαμε…
Αυτός είναι ένας λαϊκός στίχος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, που καθιερώθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης Ανακωχής του Μούδρου, στις 30 Οκτωβρίου 1918, με την οποία οι δυνάμεις της Αντάντ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αναλάμβαναν στην ουσία τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μετά την ήττα της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης, μέσα σε μια εβδομάδα, ακολούθησαν συλλήψεις και προσαγωγές στο Δικαστήριο Πολέμου της Κωνσταντινούπολης υπουργών, νομαρχών και αξιωματικών προσκείμενων στο Κομιτάτο «Ένωσις και Πρόοδος» των Νεότουρκων, όπου δικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Αυτό δεν έγινε αυτόματα ούτε αυτεπάγγελτα, αλλά μετά από απαίτηση των Αρμενίων, που είχαν συλλέξει στοιχεία και είχαν επηρεάσει τους συμμάχους που κατείχαν την Κωνσταντινούπολη και κυρίως τους Άγγλους.
Εμείς οι Έλληνες, πολίτες και κράτος, αντί να απαιτήσουμε την καταδίκη των ανθρωπόμορφων τεράτων που διέπραξαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, τραγουδούσαμε το «Έχε γεια - πάντα γεια, τα μιλήσαμε / όνειρο ήτανε, τα λησμονήσαμε…».
Αμέσως μετά, το ελληνικό κράτος, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης, συμμετείχε με επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις στη γαλλική εκστρατεία της Κριμαίας, και έναν μήνα αργότερα ακολούθησε η αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη Μικρά Ασία (Σμύρνη).
Δηλαδή, αντί το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές κοινότητες της Ανατολής να συνεννοηθούμε και να προκύψει μια εθνική συνεννόηση, ένα εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση της κατάστασης, κυρίαρχο στοιχείο του οποίου θα έπρεπε να ήταν η καταδίκη των υπευθύνων της Γενοκτονίας και το μέλλον των ελληνικών κοινοτήτων, εμείς κάναμε ακριβώς τα αντίθετα, για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση της Γενοκτονίας από τον Μουσταφά Κεμάλ, από τις 19 Μαΐου 1919 μέχρι το 1924.
Όμως το κορυφαίο λάθος ήταν αυτό που έγινε στη Συνθήκη της Λοζάνης, που λίγοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ήταν η συνθήκη ειρήνης που υπέγραψαν οι νικητές του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου με την ηττηθείσα Τουρκία, ανεξαρτήτως αν αυτή μας είχε νικήσει στον Μικρασιατικό Πόλεμο.
Εκεί, εξίσου σημαντικό με τον καθορισμό των συνόρων ήταν να απαιτήσουμε να μπει ο όρος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από πλευράς της Τουρκίας, όπως ακριβώς απαίτησαν οι νικητές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από τη Γερμανία, στη Συνθήκη του Πότσδαμ. Απόρροια των προβλέψεων της συνθήκης αυτής ήταν –εκτός των άλλων– ο έλεγχος των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα εγκλήματα που διέπραξε η Γερμανία στη διάρκεια του Β΄ ΠΠ.
Και αυτή η δέσμευση ισχύει μέχρι σήμερα, με το Κοινοβούλιο να ελέγχει το στρατό και όχι η γερμανική κυβέρνηση!
Εμείς, αντί να διεκδικήσουμε ανάλογες ρυθμίσεις, με πρωταρχικό όρο την αναγνώριση της Γενοκτονίας στο πρώτο άρθρο της Συνθήκης της Λοζάνης, ακολουθήσαμε πολιτικές λονδρέζικης έμπνευσης, που προσδιόρισαν και προσδιορίζουν την καταστροφική πορεία που είχαν τα εθνικά μας θέματα τον 20ό αιώνα, με τη θυσία της ανταλλάξιμης περιουσίας, που τη δώσαμε πεσκέσι για να εξευμενίσουμε τον θύτη, με τη λεηλασία των περιουσιών των Ελλήνων της Πόλης το 1942, με τις βαρβαρότητες των Σεπτεμβριανών του 1955, τις απελάσεις του 1964, την εισβολή στην Κύπρο το 1974, τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τον εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρομά στην ελληνική Θράκη.
Η ρίζα του κακού είναι μία και αυτήν πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη του ελληνικού κράτους περί κατευνασμού του θηρίου, δίνοντάς του κάθε λίγο και ένα θύμα να το καταβροχθίσει, μέχρι να έλθει η σειρά του άλλου.
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν δεν αποτελέσει το ζήτημα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας θεμέλιο λίθο του εθνικού μας δόγματος και της εξωτερικής μας πολιτικής, πολύ απλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε για να προσφέρουμε το επόμενο θύμα, όπως έκανε ο Αιγαίας με την αποστολή εφτά νέων αγοριών και κοριτσιών βορά στον Μινώταυρο.
Ο σύγχρονος Θησέας που θα σκοτώσει τον Μινώταυρο δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος από όλους εμάς, υπό την προϋπόθεση να ενωθούμε και να προωθήσουμε τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, με τελικό στόχο την αναγνώρισή της από την ίδια την Τουρκία.
Υπό την έννοια αυτή, το συγκεκριμένο ζήτημα, ο αγώνας για τη διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας, είναι η πιο προοδευτική, φιλειρηνική και δημοκρατική πράξη που μπορεί να κάνει ο πολίτης της Ελλάδας και οι πολίτες του κόσμου.
Ας ενωθούμε όλοι οι Έλληνες, στην Ελλάδα και την οικουμένη, να σκοτώσουμε τον Μινώταυρο που λεηλατεί τον ελληνισμό!

22 σχόλια:

  1. "Εμείς οι Έλληνες, πολίτες και κράτος, αντί να απαιτήσουμε την καταδίκη των ανθρωπόμορφων τεράτων που διέπραξαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, τραγουδούσαμε το «Έχε γεια - πάντα γεια, τα μιλήσαμε / όνειρο ήτανε, τα λησμονήσαμε…»."

    Στίς μέρες μας δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Ο εκλεγμένος δύο συνεχείς φορές δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει:

    Yiannis Boutaris :“I don’t give a shit if he (Kemal) killed or not Greeks or whatever”

    https://www.youtube.com/watch?v=lA6nLwugLlk

    H Hurriyet έκανε θέμα τον ξυλοδαρμό του Μπουτάρη: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο γιατί αγαπά τους Τούρκους και τον Ατατούρκ

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=681252&catID=108

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σήμερα αν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή μνήμης ενώ γιούχαραν τον Μπουτάρη και τον ανάγκαζαν να αποχωρήσει ΦΩΝΑΖΑΝ ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ενώ τον ακολουθούσαν και περπατούσαν δίπλα του μέχρι να μπει στο αμάξι και να φύγει(χωρίς να τον ακουμπήσουν σωματικά κα-θό-λου:
      1)"Φύγε Φασίστα.Φύγε απο εδώ Φασίστα Μπουτάρη"
      2)"Είσαι Φασίστας ρε. Φασίστας και Ακροδεξιός ήταν ο Ατατούρκ, Φασίστας και εσύ που τον θαυμάζεις"
      3)" Αριστερόστροφε Φασίστα φύγε ρε"!
      4)"ΦασιστοΑριστερέ λατρεύεις τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ Ατατούρκ;"
      5)"O Ατατούρκ ήταν δάσκαλος του Χίτλερ σε γενοκτονίες και ο Χίτλερ τον θαύμαζε. Μήπως θαυμάζεις και τον Χίτλερ;"
      6)"Βρε Φασίστα οι Τούρκοι και ο Ατατούρκ ήταν σύμμαχοι των Ιταλών και των Γερμανών ναζί. Μήπως είσαι και εσύ νεοναζί;"
      7)"Βρε ρατσιστή, βρε απάνθρωπε 353.000 Ποντίους δολοφόνησε ο Κεμάλ και 1.000.000! ! ! Μικρασιάτες"

      Με πολύ απλά λόγια το "υποτιθέμενο όπλο" που έχουν κάποιοι με το να σε πουν φασίστα τους το γυρνάς μπουμερανγκ και τους λες ΕΣΥ φασίστες με επιχειρήματα ατράνταχτα. Σας έγραψα 6 φράσεις ενδεικτικές ενώ μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες.

      Σκεφτείτε αν ακουγόντουσαν αυτές οι φράσεις απο όλα τα κανάλια σήμερα πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ Ε-ΞΥ-ΠΝΑ.

      Διαγραφή
  2. Τόν φθόνο κατά τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ἀνθρώπων ὅπως ὁ Μπουτάρης, καί αὐτῶν , ὅλών, πού τόν ὑποστήριξαν καί τόν ὑποστηρίζουν,
    πού μισοῦν ὅ,τι Μικρασιατικό εἶναι Ἑλληνικό-Ρωμαίϊκο,
    αὐτούς τούς "Ἑλλαδιστές" τῆς "μικρᾶς πλήν (τάχα) τιμίας Ἑλλάδος",
    τούς πραγματιστές τῆς τσέπης τους καί τῆς ἁρπαχτῆς τους,
    πού τά ξεπουλᾶνε ὅλα, σκύβοντας σέ ὅλους τό κεφάλι, σέ ὅλους,
    αὐτούς πού μᾶς μαθαίνουνε τήν αἰσθητική τοῦ γιουσουφακίου, τήν εὐφράδεια τοῦ ἀναιδοῦς,
    καί τήν λύση τοῦ Ποντίου Πιλάτου μέ σταύρωση τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῶν Ἑλλήνων,

    κι αὐτούς πού τούς σιγοντάρουν μέ βαρβαρότητες, ἄλλοι φερόμενοι ὡς βάρβαροι πού τάχα εἶναι ἀληθινοί ἀρχαῖοι Ἕλληνες, κι ἄλλοι φερόμενοι τάχα ὡς γνήσιοι Εὐρωπαῖοι, ἀλλά γνήσιοι μόνον γραικύλοι,

    αὐτούς ὅλους πού μαζί στελεχώνουν τό 70-80% τοῦ Ἐλληνικοῦ συστήματος πολιτικῆς καί διοικητικῆς ἐξουσίας, πῶς θά τούς βγάλουμε ἀπό το σβέρκο μας;

    _Μειοψηφία ὄντες στόν λαό, εἶναι ἡ μόνιμη ὁριακή πλειοψηφία τῶν ψηφοφόρων - αὐτοί οἱ ἴδιοι μαζί κι οἱ συγγενεῖς τους πού περιμένουν, καί παίρνουν πάλι καί πάλι, θέσεις, μικρο-εργολαβίες, εὐκαιρίες παραθύρων τῶν νόμων, καί προγράμματα εὐρωπαϊκῶν ἐνισχύσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό ἄσμα λέγεται παραδοσιακά πιό σωστά ὡς ἑξῆς:
    Ἔχε γειά, Παναγιά, τά μιλήσαμε,
    ὄνειρο ἤτανε, τά λησμονήσαμε…..
    Μέ τήν ἔννοια, ὅτι ἡ "Βασίλισσα τῶν κοριτσιῶν", πού "εἶναι ἡ Μαυροφόρα", δηλαδή ἡ Παναγία ὡς μοναχή-ἡγουμένη τῶν παρθένων (τῶν κοριτσιῶν δηλαδή),
    ἐπέβλεψε τήν μετά σεβασμοῦ προσέγγιση τοῦ νέου πρός τήν νέα,
    καί τώρα, πού ἀφοῦ λίγο μιλήσανε, κι ὀνειρευτήκανε μαζί,
    κατάλαβαν
    εἴτε ὅτι πρέπει νά κρατήσουν παρθενία μέχρι τόν γάμο,
    εἴτε ὅτι δέν προχωρᾶ περαιτέρω τό ὀνειροπόλημα διότι δέν ὑπάρχει πιθανότητα γάμου- γι'αὐτό, ὅποια ἀπό τίς δύο περιπτώσεις κι ἄν εἶναι,
    χαιρετοῦν μαζί τήν Παναγία μέ ἄδολη προσευχητική οἰκειότητα:
    "Ἔχε γειά, Παναγιά! Τά μιλήσαμε,
    ὄνειρο ἤτανε, τά λησμονήσαμε…..".

    Τώρα τά ἄλλα, τά ἐθνικά μας καί τά διεθνῆ, τά ἔκαναν καί τά κάνουν ἔτσι χάλια, αὐτοί πού ἕνα τέτοιο ὡραῖο τραγούδι, τό ὑποβάθμίζουν σέ "ἔχε γειά, πάντα γειά..." κλπ. Αὐτοί εἶναι πού τίποτα δέν καταλαβαίνουν οὔτε ἀπό Παναγιά, οὔτε ἀπό Ἑλληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιολογη αναφορα.Αξιολογο αρθρο και αξιολογοι οι ανωτερω ευγενεις σχολιαστες.
    Προσπαθω να ειμαι οσο ηρεμος ειναι δυνατον για να συγκρατηθω απεναντι σε καθε ανθελληνα , αλλα δυστυχως μερικες φορες οι προκλησεις ειναι τετοιου βαθμου, οπου δεν χωρουν λογικη και συναισθηματα.
    Ο κ Μπουταρης ανεκαθεν προκαλουσε σφοδρα.Εντασσσομενος στο νεο- φιλελευθυερο μοντερνο στυλ του δηθενν νεοελληνα νεοευρωπαιου παρηκουσε τον Πλατωνα , ο οποιος λεγει... μεγιστον αμαρτημα το της ιστοριας ψευδος...
    Συμομιλωντας ο ιδιος με προσφυγες εκ Μικρας Ασιας στην Θρακη διεπιστωσα οτι οι ανθρωποι αυτοι ειχανε αναπτυξει πολιτισμο που απειχε πεντακοσια χρονια από τη υπολοιπη στερεωτικη Ε΄λλαδα. (ητο η κοιτις του Ελληνικου πολιτισμου)
    Στο προκειμενο .Εγενετο μεγαλη σφαγη κατα των Μικρασιατωνκαι Ποντιων, Ας μην υποκαταστησω τους ιστορικους,Οι τυχον αστοχιες των οποιονδηποτε κυβερνησεων πρεπει εξετασθουν για να αποφευχθουν επαναληψεις λαθων, κατοπιν δολου.
    τα πραγματα εινα τοσο απλα που καμμια φορα ανωρωτομεθα διατι δεν το εσκεφθηκαμεν ενωριτερα.
    Το θεμα πως δυναται να απαλειφθουν και να υπερκεραστουν τα εμποδια δηθεμ Μπουτασρη.
    Αυτο που εγινε με τον Μπουταρη με κανει να πω τα ιδια λογια με τον Κεμαλ οταν εβλεπε να καιγεται η Σμυρνη.
    Ως ανθρωπος λυπαμαι, ως Ελλην χαιρομαι.. (αντι το Τουρκος που ελεχθη υπο Κεμαλ)
    Κια τουτο διοτι το συνοθυλευμα . ο κατηραμενος οφις το θηριο , ως ειπε ο Θοδωρακης στην Αθηνα οσφριζεται οτι ηλθε το τελος του.
    Αμεσως το συνοθυλευμα ελαβε θεση υπε ρ αυτου , αγνοωντας τις προειδοποιησεις απλων πολιτων .Αυτην οπως και την αλλη φορα , οι πολιτες δεν θα περασουν ..πρωτα απο το γραφειο... για εντολες. Θα ακολουθησουν εως και λυντσαρισματα τυπου Μαυρορομιχαλη κατα φονο Καποδιστρια .
    Οσοι το αντεληφθησαν ετοιμαζουνν βαλιτσες, αλλ οπως οι Γαλλοι εκλεισαν την πορτα
    της πρεσβειας των στον Μαυρομιχαλη μετα το φονικο του Καποδιστρια ,ετσι θα γινει και στους προδοτες, διοτι την προδοσια πολλοι ηγαπησαν , τον προδοτη ουδεις και ο καθεις ΞΕΡΕΙ εαν και κατα ποσον ειναι προδοτης. Γι αυτους που γνωριζουν τι εστι ΕΛΛΗΝ τιποτε δεν θα ειανι παραξενο. Θα ειναι απλα ο φυσικος ρους της ιστοριας. Η αφυπνιση του γιγαντα Ελληνισμου ξεκινησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο για αυτους που ..ο λαος θα τους παρει με τις πετρες, (ως ειπε ο Αγιος , εγω τον λεω ακομη πατερ-- Παισιος. με το πιο καθαρο βλεμμα που εχω δει σε ανθρωπο, οταν τον εγνωρισα---- ). και ο,τι αλλο ακολουθησει., λεω απλα


    ..ως ανθρωπος λυπαμαι...ως Ελλην χαιρομαι
    Υγιαινετε
    Η Ελλαδιτσα συντομα θα παρει την θεση που της αξιζει , μου ειχε πει καποιος πριν τριαντα τοσα χρονια.....
    Θ α δειτε Φραντσεζους και ΤΑταρους κι Εγγλεζους να περιμενουν μερες στην σειρα για να συναντησουν τον Ελληνα Ηγετη παρακαλωντας,
    τοτε θα τα πουμε
    ..Μεγαλη αμαρτια η αχαριστια αδελφοι...
    Πολεμησαμε χωρις να χρειαζεται., με το μερος των Εγγλεζων και μας ξηγηθηκαν ετσι,
    εγω δεν το συγχωρω
    ο Θεος μπορει
    Μεγαλη αμαρτια,
    βΡηκανε και κανανε με τους Μογγολους στην Κυπρο
    δεν προκειται να συχωρεθει ποτες
    ,μα ποτες
    Θα ακουνε Ελληνα και θα βουτανε στον Ατλαντικο να φυγουνε κολυμπωντας στην Αμερικη
    Ν α το θυμαστε
    ειναι χρεος και το χρεος πρεπει να πληρωνεται
    ετσι κι αλλιως ολοι καποια μερα θα πεθανουμε
    ΚΥΠΡΟΣ 1074

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυπροσ 1074 το ορθον
    αλλα και το πρηγουμενο ορθον ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυπρος 1974
    συμπαθατε με ειναι βραδθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυμα Σαγγαριε ....58 λαθη επι λαθων εκανες.. η βραδυ ειναι η πρωι....που ο ηλιος ...τυφλωνει.Παντως συμπαθητικα τα λες.....Τον γεροντα τον συναντησα κι εγω και μιλησα λιγο...το 1990 .....δεν σφαλεις στο βλεμμα...διαπερνουσε την υλη....

      Διαγραφή
  8. Τι να περιμένει κανείς από άτομα που πιστεύουν σε προφητίες κάποιν άπλητων μοναχών.Σπαυί και μαχαίρι να πέσει να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ μοναχοί καλά τά λένε, ὅοοι ἁγίασαν, καί θά γίνουν ὅσα εἶπαν, ἐκτος καί ἄν μετανοήσουν ἐμπράκτως καί εἰλιρινῶς, οἱ ἔχοντες "τά κόλλυβα στό ζωνάρι τους" Τοῦρκοι.
      Ὕστερα, ἀπλυτο εἶναι περισσότερο τό στόμα που κατηγορεῖ τους ἁγίους τοῦ Θεοῦ, καί ζητάει σφαγές τους.
      _Τό ἄϊ σιχτίρ ὅμως, τό καταλαβαίνες καί τό φοβᾶσαι, δικαίως, ἄρα γιατι κατηγορεῖς καί ζητᾶς σφαγές; Τοῦρκος εἶσαι; Ἤ ἄσχημα κοιμήθηκες καί κοιμᾶσαι ἀκομη;

      Διαγραφή
    2. >ἐκτος καί ἄν μετανοήσουν ἐμπράκτως καί εἰλιρινῶς, οἱ ἔχοντες "τά κόλλυβα στό ζωνάρι τους" Τοῦρκοι<

      Δηλαδή τι ακριβώς να μετανοήσουν; Έσφαλαν ενώπιον τού Αλλάχ και τού Προφήτη του; Εκείνο το αναίσχυντα αποδιδόμενο στον Γέροντα (άγιο) Παΐσιο, "τά κόλλυβα στό ζωνάρι τους", προσβάλλει τον άγιο και φανερώνει πόσο μακρυά νυχτωμένος είναι όποιος νομίζει ότι έκανε τέτοιες "προφητείες".

      Με τα υπόλοιπα συμφωνώ, αλλά και πάλι λέω ότι καλό θα ήταν να μην ταράζει κανείς τον ύπνο των Ανθρώπων αυτών με διάφορες αρλούμπες.

      Διαγραφή
    3. Ὁ π. Παΐσιος τό εἶπε πράγματι ὅτι ἔχουν τά κόλλυβα στό ζωνάρι τους οἱ Τοῦρκοι. Δέν ἔλεγε ἀρλοῦμπες. Ἀκόμη κι ἄν δέν σοῦ ἀρέσει, κ. Νάτιβιστ, αὐτό θά γίνῃ.
      Κατά τά λοιπά, κε Νατιβιστ: Νά μετανοήσουν οἱ Τοῦρκοι, σημαίνει νά ζητήσουν συγνώμη γιά τήν γενοκτονία μας στήν Μικρά Ἀσία. Δέν τό κατάλαβες;
      - Γιατί νά μήν τό καταλαβαίνεις αὐτό ἄραγε;...

      Διαγραφή
  9. Γιατί κύριοι δεν δημοσιεύεται όλα τα σχόλια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάθος κάνουμε πού ἐμπιστευόμαστε ἀνθρώπους ἀπολύτως, καί δή ξένους, καί ὄχι τόν ἀληθινό Θεό, ὀπολύτως.
    Ὁ φίλος τῶν ξένων ὡς πολιτικός, ὡς στρατιωτικός, ὡς διπλωμάτης, καί ὡς δικαστής ἀκόμα, δέν μπορεῖ νά ἀσκεῖ καλά τά καθήκοντά του ὡς Ἕλληνας ἁρμόδιος
    - ἄλλο ὅτι, στην ἰδωτική του ζωη, μέ προσοχή μεγάλη, ἀλλά καί γιά τήν ἐξυπηρέτηση ἐθνικοῦ συμφέροντος, μπορεῖ νά ἔχῃ φίλους καί ξένους.

    Οἱ "δικοί" μας, αὐτά τά μπερδεύουν, κι΄αὐτό εἶναι τό καταστροφικό: Ἄπειροι στό ὀρθόδοξο καί ἐθνκό ἄνοιγμα στούς ξένους, ἰδιοτελεῖς, γίνονται ὑποχείρια τῶν πολιτικῶν τους.
    Ἐπιβεβαιώονται δέ, ὅτι οἱ "χτενισμένης συμπεριφορᾶς" ξένοι εἶναι προσωπικοί τους φίλοι, συγκρίνοντάς τους μέ τυς πολιτικούς ἐχθρούς τους στό ἐσωτερικό.
    Ἔτσι, ἀντί Θεμιστικλεῖς, γίνονται Κουΐσλινγκ, Τσολάκογλου, Πνοσέτ, ἀποστάτες τῆς λαϊκῆς ἐντολῆς κ.ο.κ.

    Καί ὁ Θεμιστοκλής ἔγινε φίλος τῶν Περσῶν, "δίπορτο τό εἶχε", καί ὅταν κιδύνευσε ἀπό τούς ἐν Ἀθήναις πολιτικούς ἀντιπάλους του, κατέφυγε στούς Πέρσες, ἀλλά....
    'Αλλά, γιά νά μήν προδώσῃ τούς Ἕλληνες, συμβουλεύοντας τόν "μεγάλο βασιλέα" ὅταν αὐτός σχεδίαζε νά ἐκστρατεύσῃ πάλι κατά τῆς Ἑλλάδος, θυσίασε τήν ζωή του.
    Ἁπλῶς γιά νά μή συμβουλεύση προδοτικῶς.

    Νά ἐφαρμόσῃ κιόλας προδοτικές πολιτικές; Οὔτε κάν τοῦ τέθηκε θέμα νά ἐφαρμόσῃ προδοτικές πολιτικές, ὅπως σήμερα ζητεῖται ἀπό τις ΗΠΑ πρός Τσίπρα-Κοτζιά καί Κυριάκο Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντρε εσυ σε ποιους προφητες πιστευεις ??? Αν κι εχεις λιγο δικιο για τις υπερβολες...Ολοι πιστευουν σε προφητες....αλλοι σε αυτους....αλλοι σε οικονομολογους...αλλοι σε πολιτικους...αλλοι σε τραπεζιτες ...κι αλλοι
    στον προφητικο εαυτο τους....Δεν ειναι βεβαιον οτι ολοι αυτοι....πλενονται..οπως επισης καποιοι απ αυτους ..παρ ολο που πλενονται....βρωμανε πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσωπικά πιστεύω στον Προφήτη του Αρκά…
    Τα λέει πολύ καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για σκεφθητε αν καποιος Δημαρχος του Μοναχου ελεγε σημερα I dont give a shit... τι θα γινοταν σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα καλύτερα, ας σκεφτούμε τον δήμαρχο της Χαϊφα στο Ισραήλ να έλεγε οτι "ο Χίτλερ ηταν μεγάλος ηγέτης και έκανε την χώρα του - εστω για λίγο- μεγάλη υπερδύναμη - χέστηκα αν σκότωσε ή οχι Εβραίους".

      Διαγραφή
    2. ΑΧΟΙ .ειναι η μονη φορα που οι Ελληνες δεν επικαλουνται τους ξενους για μιμηση...Θελουν ναχουν την απολυτη ελευθερια στην ....μαλακ@ια....ναναι πρωταθλητες .Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις λενε ....ετσι κανουν στα αλλα κρατη...Ειναι μια μεριδα ...ενα μοντελο ανθρωπων μαιμουδων...μπαμπουινων...απατριδων....λογω υπερβολικης ...μοδας....και ολο τον Γαλαξια ναχαν πατριδα ...θα ψαχναν αλλον γαλαξια...για μαγκια.. δηθεν ...προοδου.Προοδος γιαυτους ειναι νασαι ...χαμενο κορμι...στην προσωπικη τους ζωη ειναι αγνωστη η λεξη προοδος...στην δημοσια ζωη τους ειναι ταμπελα....Προκειται για πιθηκους και την αληθεια...ειναι μια μορφη ντροπης ...νασαι αδιαντροπος...

      Διαγραφή
  14. Μια εκδοχη επισης αξιοπροσεκτη :

    ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ!!!
    Φωνάζει από μακριά!
    Στημένο ήταν για να βρουν ευκαιρία να πουν πως οι Πόντιοι και γενικά όσοι τιμούν τη μνήμη της ποντιακής γενοκτονίας, είναι φασίστες.
    Για να θεωρούνται και μελλοντικά φασίστες όσοι τιμούν την γενοκτονία.
    Μόνοι τους προκάλεσαν τη βία.
    ΗΘΕΛΑΝ ΤΗ ΒΙΑ!
    http://madmacedonian.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε σεις! Ο άνθρωπος έγραψε στον άρθρο κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που κανείς ποτέ δεν είχε σκεφτεί ή τελοσπάντων προτείνει δημόσια! Λέει ότι από τούς κ@@@@δες τούς γειτόνους, αυτά τα ζώα, έχουν γίνει πολλές γενοκτονίες και έχουν όλες διεκδικηθεί για αναγνώριση· Ποντίων, Αρμενίων, Κούρδων και βάλε. Υπήρξε ακόμη μία, η δική μας, τών Ελλήνων, που ποτέ δεν προβλήθηκε και ούτε διεκδικήθηκε γιά αναγνώριση γιατί εμείς όλο γλείφουμε γιά τάχα μου να "μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα" και έχουμε καταντήσει περίγελως και σφαλιαροδέκτες.

    Ένα σπουδαίο άρθρο, διαπίστωση, και όραμα από τον Σ.Κ. και σεις δεν βρήκατε την ευκαιρία να γράψετε ούτε ένα σχόλιο, ούτε μιά λέξη πάνω σε αυτήν την ιδέα; Δεν μπορέσατε να γράψετε μιά λέξη να ενισχύσετε αυτήν την μεγαλοφυή πρόταση;

    Φτου ρε γα@@@τη πουτ@@@ μου, φτου ρε, πού ζούμε; Αμάν ρε, Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.