17/12/18

Η Ρωσία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Κριμαία

To ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει περισσότερα από 10 μαχητικά SU-27 SU-30 στην Κριμαία, μετά τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Ουκρανία σχεδιάζει μια «πρόκληση» κοντά στην Κριμαία παραμονές του Νέου Έτους.
Τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν από το αεροδρόμιο Κριμσκ, που βρίσκεται στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στο αεροδρόμιο Μπελμπέκ της Κριμαίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
Τα μαχητικά είχαν σταλεί στην πόλη Κουμπάν την άνοιξη του 2018, καθώς στο αεροδρόμιο της Κριμαίας ξεκίνησαν επισκευαστικές εργασίες. Αλλά οι κατασκευές άμεσης προτεραιότητας έχουν ολοκληρωθεί.
Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης, Μπελμπέκ, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια συζητήσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, το αεροδρόμιο θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως ως αεροδρόμιο της πολιτικής αεροπορίας το 2020.
Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία σχεδιάζει ένοπλη πρόκληση στα σύνορα με την Κριμαία παραμονές του Νέου Έτους.
Μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στα στενά του Κερτς μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις 25 Νοεμβρίου, οι Ρώσοι μεθοριακοί φρουροί συνέλαβαν τρία ουκρανικά πλοία (δύο κανονιοφόρους κι ένα ρυμουλκό) και οι σχέσεις των δύο χωρών οξύνθηκαν. Το Κίεβο, μετά την σύλληψη των πληρωμάτων των τριών πλοίων που επακολούθησε, ως απάντηση κήρυξε 10 περιφέρειες της χώρας σε κατάσταση στρατιωτικής ετοιμότητας και απαγόρευσε την είσοδο στην Ουκρανία Ρώσων ανδρών ηλικίας από 16- 60 ετών.
Πηγή: philenews/ethnos.gr

4 σχόλια:

  1. Ο ΟΗΕ ξαναχτύπησε!
    Η Γενική Συνέλευση του, με 66 υπέρ, 19 κατά και 72 να απέχουν ψήφισαν πως κακώς η Ρωσία στρατιωτικοποιεί την Κριμα7α, έφτιαξε την γέφυρα του Κέρτς και ελέγχει την θάλασσα του Αζόφ! Απορρίφ6ηκε πρόταση της Συρίας και του Ιράν για την διευρεύνηση με στοιχεία του επεισοδίου με τα Ουκρανικά πλοία!
    Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε που πάει η δουλειά!
    Δεν έλαβαν υπ όψιν τους ούτε το Δίκαιο της Ιάλασσας, ούτε τις διμερείς συμφωνίες Ρωσίας-Ουκρανίας, ούτε τις ειδικές των χωρών όπως απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας!
    Ο ΟΗΕ της μετανάστευσης, της παρανομίας που με 66 υπέρ κατά παράβαση πήραν απόφαση για όλους!!
    Εγώ το ξαναλέω με την Ουκρανία, την είχαν στημένη, πρίν από το Πατριαρχείο και τους Βαρθολομαίους! Μην εκπλαγεί κανένας αν δεί στροφή της Τουρκίας 360 μοίρες αποκαλύπτοντας παιχνίδι υψηλής στρατηγικής αλλά και ταυτόχρονη αναμπουμπούλα με το Ισραήλ! Η Ουκρανία μόλις ξεκίνησε διότι ήδη στα ανατολικά γίνεται αναμπουμπούλα σύμφωνα με τους φίλους μου!
    Υπάρχει μια σειρά γεγονότων στην Ευρώπη πόλωσης και στο Κίεβο έξαρσης αντιρωσικής προπαγάνδας! Κάτι εντελώς άντίθετο στα ανατολικά που ανυπομονούν να ξεμπερδεύουν με την αυτονομία καθώς ο λαός έχει κουραστεί να βρίσκεται χωρίς αγαθά την ίδια ώρα που βρίσκεται να ανήκει διοικητικά στην Ουκρανία να μην διακινούνται ελεύθερα ούτε οι άνθρωποι ούτε τα αγαθα με καμμιά από τις δύο πλευρές! Οι ίδιοι μάχονται σε ζητώντας από την Ρωσία να παρέμβει ξεκάθαρα! Η Δύση ξέροντας πως η Ρωσία θα επέμβει της βάζουν "τυράκι" με επίθεση από τον Ποροσένκο ίσως και με χημικά ( έγραψα πως προχθές στην Μαριούπολη με πρόσχημα τροφοδοσία εργοστασίων)!
    Η Ουκρανία είναι η πλέον κατάλληλη για κλιμάκωση γιατί με την ηλιθιότητα που δέρνει τον Ουκρανικό λαό θα μπούνε στην τρίτη 100νταετία εμφυλίων και κύκλου αίματος!

    Είναι πολύ λυπηρά όσα συμβαίνουν με αφορμή την Κριμαία και τον τρόπο που το 1954 αν δεν κάνω λάθος " χαρίστηκε" από τον γνωστό Ουκρανό τότε ηγέτη της ΕΣΣΔ! Να πούμε πως και στην Κριμαία και στην Μαριούπολη έχουμε εκεί αδέ3φια μας Έλληνες καθώς οι πόλεις αυτές ςχουν π.χ από εμάς ιδρυθεί!
    Ας ςλισουμε να πρυτανεύσει η σύνεση και η ψυχραιμία διότι η ανθρωπότητα θα ήταν το τελευταίο που θα χρειαζόταν αυτήν την στιγμή!
    Μια νέα εστία αίματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sakis mantas.
      Επετρεψε μου μια διορθωση : στροφη 360 μοιρων σημαινει οτι συνεχιζω την ιδια πορεια αρα δεν αλλαζω τιποτα.
      Στα αλλα συμφωνω οτι ο ερντογκαν ειναι ικανος να παραχωρησει στους Ρωσους τα Φ-35 γα να χτυπησουν την Ουκρανα.

      Διαγραφή
    2. Σωστή και άψογη διόρθωση! Απλά με αυτό ήθελα να τονίσω την απρόβλεπτη θέση της Τουρκίας στην προσπάθειά της να ισορροπήσει σε μια εκτεταμένη κατάσταση στην περιοχή! Οι Ρώσοι μιλάνε για επίθεση του Ποροσένκο πρίν το νέο έτος και πως αν γίνει κάτι τέτοιο του έστειλαν
      παραγγελία πως απλώς αυτήν την φορά θα χάσει την Αν. Ουκρανία! Ο Ποροσένκο θέλει πάσει θυσία επεισόδιο για να αποφύγει τις εκλογές με την επιβολή στρατιωτικού νόμου!
      Η ουσία είναι πόσο θέλουν να κλιμακώσουν οι ΗΠΑ! Αλλιώς πως θα αντιδράσουν οι Ρώσοι στην κίνηση των Αμερικανών να παρέμβουν με σκοπό την συνεχή παρουσία με στρατιωτικά μέσα!
      Ευχαριστώ για την διόρθωση!

      Διαγραφή
  2. Το παιχνίδι με την Κριμαια δεν αφορά τους Ουκρανία, αυτή την είχαν χεσμενη εκατέρωθεν. Η ουκρανια ("το σύνορο" στα σλαβικα) ήταν ο τόπος που σφάζονταν οι δυτικοι με τους Ρώσους.

    Εάν εβάζαν χερι οι δυτικοί στην Ουκρανία (που βαλαν), μέσω της Κριμαίας και των αοζ θα μπορουσαν να παρακαμψουν την Ρωσία και να πάρουν αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Όποτε ο μπαρμπμα Πούτιν το εβγαλε αυτο το πιόνι από το παιχνίδι. Και εκλαγε και οδύροταν η χονροαγγελλω, μέχρι που το πήρε αποφαση και έφταιξε το νορντ στριμ 2, που δεν το θέλουν οι συμμαχοι της.

    Και συνεχίζεται η παρτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.