15/12/18

Κίτρινα γιλέκα σε γαλάζιο φόντο











Τα «κίτρινα γιλέκα» αντί να σπάνε τα μνημεία της γαλλικής δημοκρατίας και να πλακώνονται με την αστυνομία, να πάνε να βρουν τα λείψανα του Τενγκ Χσιάο Πινγκ να τους ζητήσουν το λόγο. Ή να ψάξουν τον Γκορμπατσόφ, μιας και αυτός είναι ακόμα εν ζωή. Γιατί κάποιοι σαν κι αυτούς είναι οι «αίτιοι» των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα ο γαλλικός κρατισμός και μαζί μ’ αυτόν ολόκληρη η δυτική Ευρώπη. Νέοι δυναμικοί και εξόχως ανταγωνιστικοί παίκτες ανεβαίνουν στο παγκόσμιο ρινγκ. Το μάτι τους από την πείνα είναι πέτρινη γροθιά.
Όσα λείπουν σήμερα από το τραπέζι του δυτικοευρωπαίου θα τα βρείτε στο τραπέζι του Κινέζου, του Βιετναμέζου, του Κορεάτη, του Τσέχου, του Ούγγρου και του Ρώσου. Και πού να στρώσει τραπέζι και ο Αφρικανός να δείτε τι έχει να γίνει. Ο γαλαντόμος σοσιαλισμός με τα λεφτά του τρίτου κόσμου τέλειωσε. Kάποιος να το πει με τρόπο στους αγανακτισμένους Γάλλους για να μη φρικάρουν. Γιατί ο καιρός είχε ανέκαθεν γυρίσματα. Τα γυρίσματα αυτά ζούμε τώρα.

Για τη συνέχεια AthensVoice


3 σχόλια:

  1. Τι αγγλοσαξωνικές μπούρδες... Οι καμένοι εγκέφαλοι της παγκοσμιοποίησης νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να διαφημίσουν τον άκρατο καπιταλισμό, με αφορμή το κίνημα των κίτρινων γιλέκων. Την προπαγάνδα τους αναμασούν τα εγχώρια παπαγαλάκια, αριστερά και δεξιά. Τούς είναι αδύνατον να κατανοήσουν ότι ο γαλλικός λαός βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από τους αγγλοσάξωνες στον πολιτικό προβληματισμό και στην αμφισβήτηση της όποιας εξουσίας. Τα αιτήματά του δεν εξαντλούνται στην υψηλότερη αγοραστική δύναμη, όπως συμβαίνει με τους αγγλοσάξωνες αλλά προχωρούν στην καρδιά του προβλήματος της κοινωνικής συνύπαρξης. Ανάλογες, και ανώτερες, δημοκρατικές παραδόσεις έχει ο ελληνικός λαός, όμως προδίδεται συστηματικά από διεφθαρμένες και ανίκανες ηγεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολη η ιστορια καταληγει στην ελευση του μεσια-κυριακου,μα καλα τοσος προλογος βρε αδερφε ??? Πες ψηφιστε κουλη να σωθουμε,απλον .Καλα δεν εμαθες πως οι εργαζομενοι πλεον δεν χρειαζονται και μονο απολυσεις παγκοσμιως θα βλεπουμε?? Ξαναφρακαρησε το συστημα και μας μενει μονο ο πολεμος ,η γνωστη λυση των απανταχου της γης φιλελεδων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.