5/12/18

Νέα κόντρα Προεδρικού–ΑΚΕΛ – Διαψεύδει ο Άντρος τη διάψευση ΠτΔ για τις εγγυήσεις

Απάντηση δίδει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν τον ενημέρωσε για τοποθέτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη, υπό προϋποθέσεις, να δεχτεί την πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων.
Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ:
«Ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε να τηρήσει εκείνο το οποίο έχει πει. Ότι δεν θα έπρεπε να σχολιάζει τοποθετήσεις, δίχως να τις έχει ακούσει προηγουμένως.
Το πρώτο που θέλω να πω, είναι ότι για όσα έχω ενημερώσει δημόσια την παροικία στις ΗΠΑ, έχω ενημερώσει τον κ. Αναστασιάδη. Κάποια από αυτά, μάλιστα, τα έχω αναφέρει και δημόσια στην Κύπρο, δίχως να υπάρχει αυτή η οργίλη αντίδραση από τον κ. Αναστασιάδη.
Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι είχα ερωτηθεί από κάποιους στην παροικία να τους ενημερώσω, τι διαμείφθηκε μεταξύ εμού και του κ. Τσαβούσογλου. Τους ξεκαθάρισα από την αρχή ότι αυτά που θα σας πω δεν σημαίνει ότι τα υιοθετώ. Σε όσα δήλωσα, δεν είπα ότι ο κ. Τσαβούσογλου ή η Τουρκία θα δεχτούν πλήρη κατάργηση. Είπα θα δεχτούν να συζητήσουν πλήρη κατάργηση κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δίχως να σημαίνει αυτό ότι θα καταλήξουμε κατ’ ανάγκη σε πλήρη κατάργηση.
Για το συγκεκριμένο ενημέρωσα τον κ. Αναστασιάδη. Του είπα περιληπτικά τι ακριβώς ήταν αυτές οι προϋποθέσεις που έθετε ο κ. Τσαβούσογλου, και μάλιστα κούνησε το κεφάλι και το χέρι του, για να δείξει ότι αυτά είναι λόγια του αέρα. Ως εκ τούτου, να μην λέει ότι δεν τον ενημέρωσα.
Καλά κάνει ο Πρόεδρος να ανατρέξει στη μνήμη του, για να θυμηθεί τι του είχα πει.
Θέλω να προσθέσω ότι, παρόλο που στη συγκέντρωση της παροικίας δέχθηκα ερωτήσεις και προκλήθηκα να αναφερθώ στη στάση του Προέδρου, ήμουν πολύ προσεκτικός στις αναφορές μου για τον κ. Αναστασιάδη. Απέφυγα να πω εκείνα για τα οποία τον επικρίνω στην Κύπρο. Αυτό θα έπρεπε να το εκτιμήσει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση του Γ.Γ του ΑΚΕΛ περί όρων και προϋποθέσεων που έθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων δήλωσε: «Δε γνωρίζω τι έχει δηλώσει ο κ. Τσαβούσογλου και γιατί δεν με ενημέρωσε ο κ. Άντρος Κυπριανού».
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.