6/12/18

Ηνωμένο Βασίλειο: Αναστέλει το πρόγραμμα χρυσής βίζας

Στην αναστολή του προγράμματος παροχής χρυσής βίζας σε ξένους υπηκόους προχωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί και να αντιμετωπιστεί η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg η πολιτική αυτή έχει στόχο κυρίως να εμποδίσει του Ρώσους ολιγάρχες από το να λαμβάνουν την βρετανική ιθαγένεια μετά και την διατάραξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
Το πρόγραμμα θεώρησης επενδυτών Tier 1 θα ανασταλεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής πριν από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το πρόγραμμα θα ανασταλεί μέχρι και το 2019 όταν θα εφαρμοσθούν οι νέες αλλαγές σε αυτό.Οι νέοι κανόνες απαιτούν όπως γίνονται έλεγχοι των οικονομικών και επιχειρηματιών του συμφερόντων και να αποκλείονται τα κρατικά ομόλογα ως επιλέξιμη επένδυση. Η βίζα σύμφωνα με την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν πρόσβαση σε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια λίρες (2,5 εκατομμύρια δολάρια) για να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ανοικτή σε όσους δεν προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία.
«Η κίνηση θα μπορούσε να εμποδίσει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, αλλά οι Ρώσοι ολιγάρχες μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από την αλλαγή. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από καιρό μια ιδιαίτερα ελκυστική δικαιοδοσία για τους εξαιρετικά πλούσιους Ρώσους ως ένα ασφαλές και σταθερό μέρος για να κάνουν επιχειρήσεις, να κρατήσουν τον πλούτο τους και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους», σημειώνει το Bloomberg.
«Δεν θα ανεχθούμε ανθρώπους που δεν παίζουν με τους κανόνες και επιδιώκουν να κάνουν κατάχρηση του συστήματος», δήλωσε η υπουργός μετανάστευσης της χώρας, Caroline Nokes. Τα νέα μέτρα «θα διασφαλίσουν ότι μόνο γνήσιοι επενδυτές, οι οποίοι προτίθενται να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις της Βρετανίας, μπορούν να επωφεληθούν από το μεταναστευτικό μας σύστημα».
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.