26/12/18

Το Ισραήλ βομβάρδισε ένα στόχο στη Συρία παρά τη νέα αντιπυραυλική προστασία

Η Τσαχάλ (IDF) βομβάρδισε την ημέρα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου 2018) ένα στόχο στη Συρία παρά τη νέα αντιπυραυλική προστασία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί στη Συρία από της εγκατάστασης των πυραύλων S-300, των ραντάρ τελευταίας γενιάς και του συστήματος συντονισμού Polyana D4M1.

Τα ισραηλινά αεροπλάνα εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου προς ένα αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Συρίας, καθώς η πόλη γιόρταζε τη γέννηση του Χριστού για πρώτη φορά μετά το τέλος του πολέμου. 

Η αντιπυραυλική προστασία κατέστρεψε αρκετούς πυραύλους, αλλά τουλάχιστον ένας χτύπησε το στόχο του: προσωπικότητες που επιβιβάζονταν σε επίσημο ιρανικό αεροσκάφος για να παρακολουθήσουν μια κηδεία στη Τεχεράνη. Τρία ανάμεσα τους τραυματίστηκαν, καθώς και τρεις Σύρους στρατιώτες.

Ανακύπτει το ερώτημα σχετικά με το πώς οι Ισραηλινοί ήταν σε θέση να εκτοξεύσουν παρά το νέο αντι-αεροπορικό σύστημα και για το ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων του πολέμου, το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι δεν παρέμβαινε στις συριακές εσωτερικές υποθέσεις. Ενώ η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας το κατηγορούσε ότι παρέχει αεροπορική υποστήριξη στους τζιχαντιστές και τους εξόπλιζε με όπλα. 

Την περασμένη εβδομάδα η Τσαχάλ  (IDF) παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε περισσότερες από 250 βομβιστικές επιθέσεις κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, ήτοι κατά μέσο όρο 2,7 ημερησίως.

ΔΙΚΤΥΟ βολταιρος | 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 


10 σχόλια:

  1. Το Ισραήλ χρησιμοποίησε κάλυψη πολιτικά αεροπλάνα! Στο τέλος θα δούμε εκατόμβη νεκρών μ αυτό που συμβαίνει εκεί...
    Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο:"Το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου έξι ισραηλινά αεροσκάφη τύπου F-16 προκάλεσαν επίθεση κοντά στη Δαμασκό, οι περισσότερες από τις επιθέσεις υπερασπίστηκαν οι αεροπορικές άμυνες της Συρίας, χτυπήθηκαν τρία συριακά στρατιωτικά στελέχη και καταστράφηκε μερικώς μια αποθήκη πυρομαχικών, ανέφερε η SANA.
    Η επίθεση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και μισή.
    Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του ρωσικού στρατού.
    Το Ισραήλ προκάλεσε αεροπορική επιδρομή στη Συρία σε μια εποχή που τα πολιτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια της Βηρυτού και της Δαμασκού, δήλωσε ο στρατηγός κ. Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία, επιβλήθηκαν περιορισμοί στη χρήση της αεροπορικής άμυνας και του ηλεκτρονικού πολέμου από το συριακό στρατό. Αυτό ήταν "που επέτρεψε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Δαμασκό να πάρουν ένα επιβατικό αεροπλάνο από μια επικίνδυνη περιοχή και να το στείλουν στο εναλλακτικό αεροδρόμιο Khmeimim".

    Αν δεν γινόταν παρέμβαση ίσως γινόταν τραγωδία Χριστουγεννιάτικα, οι Ισραηλινοί δεν έχουν τον θεό του...

    ενώ αναφορά υπάρχει κι εδώ

    https://southfront.org/russian-mod-syria-israeli-air-force-used-landing-of-two-civilian-planes-as-cover-for-airstrikes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σακη δεν ξερω ποιος και γιατι τα λεει αυτα....παντως παριστανει τον ασχετο. Τα συστηματα ολα...μα ολα...αξιολογουνται με ποσοστα..Δεν υπαρχει τελειο συστημα ..Οσο πιο ψηλο ποσοστο επιτυχιας...τοσο καλυτερο συστημα...μα ποτε των ποτων ..100%....Η λεγομενη απαγορευση πτησεων αφορα ενα υψηλο ποσοστο απωλειων στον επιτιθεμενο...τοσο που να κανει το κοστος δυσβασταχτο ...Αυτο ειναι η ..απαγορευση πτησης.. Καποια πληγματα θα υπσρχουν παντα εξ ορισμου. Αν ομως σε 20 εκτοξευσεις χτυπας 1-2-3-4-5 ...στοχους...και χανεις 15.....εισαι αποτυχημενος...! Αυτο λεει και το αρθρο...χτυπησαν ενα στοχο στις 20 εκτοξευσεις....δηλ.λιανα ποσοστο επιτυχιας ....5% !!!!!! Δηλαδη ...πληρης αποτυχια της επιθεσης !!!!!!Κι ομως ο γραφων...αντιστρεφει το συμπερασμα των.οσων λεει !!!! Η χαζος ειναι η ...βαλτος !!! Αν αναλυσουμε το κοστος της επιθεσης..σκαφη..καυσιμα ..κοστος οπλων...κλπ....και το κοστος των ζημιων που προκληθηκαν...θα γελαμε 10 μερες...Και σ ολα αυτα δεν βαζουμε το ενδεχομενο ..μερικης χρησης της αμυνης για διαφορους λογους...πολιτικα σκαφη σε πτηση...παραπλανηση αντιπαλου...αποφυγη εκπομπων προς το παρον για λογους σκοπιμοτητος...λογους πολιτικους κλπ.....Αλλα να σου περιγραφουν μια πληρη αποτυχια ...για επιτυχια....δεν καθεται με τιποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Over all was a failure and the S-300 were not even used. We should call Isreal for an update so we know what to expect with the S-400 at Turkey's defense.
      Instead of us having them in Samothrace locking down the Nortjern Aegean, Turkey is locking down its most vonurable spot.

      Διαγραφή
    2. Κοίταξε στο τέλος του άρθρου είναι οι δηλώσεις της Ισραηλινής αεροπορίας ( ενώ κατα τ άλλα πάγια δεν κάνουν δηλώσεις)! Εντάξει προφανώς και διακαιούνται να κάνουν προπαγάνδα! Το θέμα είναι πως έχουν πιαστεί κορόιδα αρκετοί όσοι έχουν σταθεί απέναντι στους Ρώσους! Διότι πάντα έχουν προκληθεί να πάνε στοιχεία και την κάνουν κοινώς γαργάρα! Από τους Σκριπάλ, τα Λευκά Κράνη ( αλήθεια τί άπέγιναν) μέχρι το Κέρτς!
      Τέλος οι S-300 σύμφωνα με τους Ρώσους θα είναι έτοιμοι μαζί με τα ραντάρ στο τέλος του έτους και δεν χρησιμοποιήθηκαν!
      Τώρα ο καθένας στα οπλικά συστήματα κρίνεται εκ του αποτελέσματος!
      Όμως και από το πόσο ανήθικος είσαι στον πόλεμο! Ο ένας είσαι τραυματισμένος ή άοπλος και σε πυροβολεί, άλλος σκοτώνει αιχμαλώτους σε ομαδικούς τάφους ( βλέπε Τουρκία, αλλα και τον Σερβοκροατικό πόλεμο π.χ.) κι άλλος σε περιθάλπει στα τραύματά σου! Ο πόλεμος έχει βίτσια για όλους...άσε τώρα μου ήρθε σαν φίλμ μπροστά μου η επίσκεψή μου στους θαλάμους αερίων και στους κλιβάνους στο στρατόπεδο αιχμαλώτων στο Νταχάου...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Νίκο! Απλά να ξέρουμε πως οι S-400 στην Τουρκία αν εγκατασταθούν θα μπορούσαν να ελεγχθούν από τους Ρώσους σε κοινή σύνδεση με μπλόκ άμυνας on-line από την Κριμαία μέχρι την Δαμασκό και την Ινδία σε κοινό αμυντικό δόγμα! Εμείς τους έχουμε να τους βλέπουμε...τι να πω!

      Διαγραφή
  3. Εμενα θα μου αρεσαν απροβλεπτες,ευκινητες μικρες ομαδες κρουσις,κτυπαω δυνατα,αποδιοργανωνω ,φευγω,ξαναρχομαι...δηλ μικρα υποβρυχια τσεπης,πολυ μικρα ημι- υποβρυχια ΕΥΚΙΝΗΤΑ γρηγορα σκαφη.Αεροπλανα επιφανειας ,5μ πτησης σε υψος, μικρα και ευελικτα .Ειδικες δυναμεις υπερεξοπλισμενες με δυνατοτητα ελεγχου σιλο πυραυλων μεσω ηλεκτρονικης στοχευσης.Σκοπευω και ΕΡΧΕΤΑΙ..Ετσι ενας οπλιτης μπορει να δρασει με ακριβη στοχευση και δυνατοτητα σε πλοια ,στρατοπεδα και γενικα βασεις..Νομιζω οτι τα διαφορα υπεροπλα δεν εχουν μεγαλη αξια για τον στρατο μας πχ φ16 ή φ35 κλπ.Αρκει ενα τσεσνα γεματο πυρομαχικα να κανει την δουλεια,τελειως αορατο..Πως θα το δει ο τουρκος οταν πεταει πολυ χαμηλα με τουρκικα χρωματα και μπαινει στο παλατι του Ερντογαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. US Pentagon friends have suggested a sumilar approach. We just don't let our brains to do their job. Zero R&D in other words.

      Διαγραφή
  4. Ρωσος στρατηγος ειπε χθες.πως εγιναν.16 εκτοξευσεις....και καταστραφηκαν 14...απο συστηματα Παντσιρ μονο.Αν ειναι αληθεια...ειναι χειροτερα απ οτι ειπα.Το ποσοστο επιτυχιας ειναι μολις 1,5%.....Αυτο δεν λεγεται επιτυχια....αλλα ..Βατερλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.