16/12/18

Α. Λαυρέντζος: Tο Δημογραφικό είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας - Η κατάσταση σε Βαλκάνια, Τουρκία και Ευρώπη

Συρρικνωμένος και σημαντικά γερασμένος ο ελληνικός πληθυσμός στο μέσον του αιώνα, μέχρι το 2050. Κάπως έτσι περιγράφει τον πληθυσμό της χώρας ο σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος , με αφορμή και το βιβλίο του  «Σιωπηρή Άλωση – Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας». Το 2050 ο πληθυσμός μας θα είναι 9 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια άνω των 60 ετών! Η δημογραφική γήρανση αφορά και τα Βαλκάνια, με την Βουλγαρία να έχει τα σκήπτρα της δημογραφικής εξαφάνισης, με ίδια τάση και στη ΠΓΔΜ και μια πιο σταθερή κατάσταση στην Αλβανία. 
Αντίθετα η Τουρκία εμφανίζει μεν δημογραφική έκρηξη, αλλά κυρίως μεταξύ του Κουρδικού πληθυσμού, σε αντίθεση με τα παράλια της χώρας όπου οι Τούρκοι έχουν τον ίδιο ρυθμό με την Ελλάδα στις γεννήσεις.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζει είπε ο κ. Λαυρέντζος, η Ευρώπη, με εξαίρεση την Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ όπως σημείωσε η δημογραφική κάμψη σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, αλλάζει άρδην την εικόνα των κοινωνιών, της οικονομίας αλλά και της πολιτισμικής βάσης στην Γηραιά Ήπειρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές κοινωνικές εκρήξεις στην Ευρώπη.

10 σχόλια:

  1. Ας ξυπνήσουν οι ηλιθιοι του ελληνικού κράτους !!!! Ας δώσουν κίνητρα σε Έλληνες που αποκτούν πάνω από τρία παιδιά! ! Ας ξυπνήσουν πριν είναι αργα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Νικο, δεν ειναι τα κινητρα μονο. Τα 2,000 ευρω που ανακοινωσε ο Κουλης με εκαναν και γελασα. Για να κανουν οι Οικογενειες παιδια πρεπει να αισθανθουν σιγουροι οτι θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν στα εξοδα για 18-20 χρονια.
      Οπως λενε και στην Αμερικη "Ειναι η Οικονομια ηλιθιοι". Δυστυχως αν δεν φτιαξουμε κρατος δεν προκειται να φτιαξουμε το δημογραφικο.

      Διαγραφή
    2. Άλλοι είναι οι λόγοι που κάνεις πολλά παιδιά.Το ξέρω πολύ καλά, διότι είμαι πολύτεκνος.
      Εγώ νομίζω, ότι κυριάρχησε ο τρόπος,η μόδα του ατομισμού.Αυτές είναι οι αξίες της Κοινωνίας μας.

      Στα 50 μου κατάλαβα πλέον ότι οι αξίες επιβάλλονται στην κοινωνία από πάνω.Όπως και η ποιότητα της γλώσσας που ομιλεί ο κάθε λαός,όπως και η θρησκευτικότητα και πολλά άλλα πράγματα.Ακόμη και η διατροφή.
      Το Εθνικό Κράτος επιβάλλει ότι θέλει.
      Τρείς ή τέσσερις λαοί στην Ευρώπη είναι "υγιείς".
      Η Πολωνία,η Ρουμανία,ίσως η Σλοβακία και ίσως η Ιρλανδία.
      Μακάρι να ζούμε το 2050 και θα τις δούμε ηγέτες της Ηπείρου.

      Διαγραφή
    3. Ντι μπι ..σωστος ..! Απο ποτε (?) η φυσικη τεκνοποιηση εγινε ...κεφαλαιο των οικονομικων ?? Καποιος.ειπε....και της ..μακροπροθεσμης ...οικονομικης ασφαλειας !!!!! Σε εναν κοσμο που.δεν ξερουμε αν θα ..ζουμε αυριο ...πληρως και εκ θεμελιων ..και ιστορικα και ισως.κι αναγκαια....ανασφαλους στα παντα !! Συμβολαιο ..μακροζωιας...μακροευτυχιας..
      .με τον ...Θεο ...!! Κανω παιδια ..με τους εξης ορους...κλπ.
      Δεν ειμαι ..θεος..αλλα αν ημουν..θαλεγα ..." μην σωσει και κανεις !!! Κακο του κεφαλιου σου !!".....
      Ο Ντι μπι επανω το ειπε γιατι...Διοτι οι επιλογες μας ολες ειναι ...παραφυσικες..παραμορφωμενες..ψευτικες...και δοτες απο ψηλα .απο πονηρους ...

      Διαγραφή
  2. Αυτοί θέλουν να μας αφανησουν, τι κίνητρα θα δώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που απο τη μεριά των δεξιών και των αριστερών * δεν έχουμε δημογραφικό πρόβλημα , απλά πρέπει να πολιτογραφήσουμε κόσμο και ...Voila!

    Η λύση είναι απλή θέλει περιπου μια 5ετία και έχει λυθεί , περίπου 3 με 4 παιδια ανα ζευγαρι , πρεπει απλά να γυρίσουμε την προπαγάνδα που θέλει τις γυναίκες στο καρουζελ μέχρι τα 40 και μετά να έχουν γάτες ή παιδιά με αλλόφυλους.Τα παιδιά είναι ευτυχία , να γυρνας στα μπαρ μετά τα 35 είναι δυστυχία.

    * Οι μεν λένε π.χ. ο Αντετοκουμπο είναι Έλληνας και είναι υπερήφανοι , οι δε θέλουν να μας αντικαταστήσουν και δεν το κρύβουν δείτε τα ποστερ τους στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 1980 τα βιβλία της Γεωγραφίας της ΣΤ' Δημοτικού έγραφε ότι:
    1)η Τουρκία είχε πληθυσμό 27 εκ.
    Τώρα έχει 81 εκ.
    2)Η Ελλάδα 8,5 τώρα 10.5
    3)Η Αίγυπτος 35 εκ τώρα 90
    4)Η Σαουδική Αραβία 8 εκ τώρα 28.
    5)Η Υεμένη 7 εκ. τώρα 27.
    6)Η Συρία 7 εκ τώρα 22.
    Αλλά και υποσαχάρια Αφρική έχει έκρηξη γεννητικότητας,την αντίστοιχη ή λίγο χαμηλότερη.
    Όσα χρήματα και να επενδυθούν σε τέτοιου είδους χώρες δεν πρόκειται θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλο τον πληθυσμό.Βέβαια ο υπερπληθυσμός δεν αφήνει περιθώρια σ' αυτές τις χώρες επαρκούς εκπαίδευσης και κατάρτισης.

    Αυτός είναι ο λόγος των πολέμων και όχι ο ιμπεριαλισμός.
    Αυτός είναι ο λόγος της μετανάστευσης και όχι ο πόλεμος.
    Από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία μαθαίνουμε ότι η αύξηση του πληθυσμού κατά τον 7ο και 6ο αιώνα δημιούργησε εμφυλίους πολέμους.Καθώς και πολέμους μεταξύ πόλεων-κρατών.Αυτή η κατάσταση βρήκε διέξοδο στον Β'Αποικισμό.

    Αυτά τα παλαιά βιβλία τα βρίσκουμε στο google αναζητώντας τα με τις λέξεις:"παλιά βιβλία δημοτικού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιό δημογραφικό; Ἔχουμε δημογραφικό πρόβλημα; Δέν ἔχουμε.
    Πρόβλημα ἐκτρώσεων ἔχουμε.

    Δίνει ὁ Θεός παιδιά, ἀλλά τά σκοτώνουμε! Καί τό χειρότερο, σπάνια μετανοοῦμε, ὅσο ἀκόμη προλαβαίνουμε νά κάνουμε πλέον ὄσα παιδιά μᾶς δώσει ὁ Θεός.
    Ποιό δημογραφικό;

    Εἶναι σάν νά λέμε, ὅτι στόν πόλεμο χάσαμε διότι ἤμασταν λίγοι, ἀλλά ἤμασταν λίγοι, διότι σκοτώσαμε τούς στρατιῶτες μας, διότι ἀναθρέψαμε μόνο σχετικούς λίγους κανακάρηδες (καί μέ τό ζόρι πατέρες), καί σχετικῶς λίγες καλομαθημένες "γκόμενες" καί ὄχι συζύγους-μητέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο κι αυτο..οι εκτρωσεις...Το ..εκτρωμα της κοινωνιας....Εδω εχουν γινει περιουσιες γιατρων ...που κανουν ταχα την παλαβη..πως κανουν το ...πρεπον...σαν μια τυχαια αλλη δουλεια...που βγαζεις λεφτα...σαν να πουλας καλα καστανα στον δρομο...Ολα ιδια στην οικονομικη θεωρια...καστανα και ζωη....ιδιο πραγμα...εργασια...(μηπως οι στρατιωτικοι που ριχνουν βομβες και σκοτωνουν ..γιατρους...καλα δεν κανουν την ...εργασια τους ?? ).....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.