16/12/18

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Ο εκ των έσω Πόλεμος και η Κατά Θεό Ειρήνη - Η Ορθοδοξία στη Νέα Αταξία

2 σχόλια:

  1. ΕΎΓΕ στο ιστολόγιο για την προβολή του σπουδαίου αυτού σύγχρονου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ της Εκλλησίας του Κυρίου ημών Χριστού.

    'Ισως, ο μεστότερος εμπειρικός λόγος σήμερα, που τόσο τον έχουμε ανάγκη , περισσότερο από ποτέ , και αυτό μόνον τυχαίο δεν είναι.

    'Οπως δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα, και όχι μόνον, αγιοκαρποφορεί περισσότερο από ποτέ, διότι ΤΩΡΑ ο λαός έχει μέγιστη ανάγκη μετανοίας, ορθου Λόγου, Αγίων και ερμηνευτών έμπειρων αγγελιοφόρων.

    Θα πρότεινα να μελετήσετε και να προβάλλετε κι εδώ ( γιατί όχι? ) τις προσεκτικά μελετημένες απόψεις\συνεντεύξεις του κ.κ. διεθνολόγου Ηλία Καλιώρα στo διαδίκτυο, που κι εγώ προσφάτως ανακάλυψα και ευφράνθην πνευματικά, ιστορικά και ελληνορθόδοξα.

    Χαίρομαι πάντως που έχω το προνόμιο να μπορώ να παρακολουθώ παράλληλα με τον προσωπικό μου αγώνα ενημέρωσης το ιστολόγιό σας, είναι μια σταθερή γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής, πολιτικής και ενίοτε πνευματικής ενημέρωσης στην έρημο της δημοσιογραφίας. Ο εθελοντισμός σας είναι παράδειγμα παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Mητροπολίτης Νεόφυτος είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, ένας ταπεινός Ιεράρχης με αγάπη για τον ελληνισμό και την Πίστη μας, και πόνο για όσα συμβαίνουν.Στο 1.17.00 μιλά για την κατάσταση στην Ελλάδα (που είναι πολύ χειρότερη απ΄την Κύπρο λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), αναφέροντας το γεγονός με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, που πήγε στην Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση σχολείου για να μιλήσει, και το κράτος του το απαγόρευσε.
    Σχετικά τώρα με το θέμα των Προφητειών, με το οποίο ασχολείται πολύ ο Μητροπολίτης, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα πεδίο που μάλλον θυμίζει 'Ναρκοπέδιο' με την έννοια ότι τα πράγματα είναι συγκεχυμένα λόγω της ανεξέλεγκτης 'προφητολογίας' κυρίως του διαδικτύου (όπως και διάφορων χρονικών υποτιθέμενων 'προβλέψεων').
    Ο Μητροπολίτης αναφέρεται σε λόγια Γερόντων, που μίλησαν γι αυτά που ζούμε, με κατάληξη ένα μεγάλο πόλεμο, και στη συνέχεια μια αναγέννηση της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας.
    Πάνω σε αυτά τα γενικά όμως πράγματα, έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες που είναι πολλές φορές αντικρουόμενες μεταξύ τους, όπως επίσης πολλά αποδίδονται σε γέροντες ενώ έχουν σε κάποιες περιπτώσεις διαψευστεί από ανθρώπους που έζησαν μαζί τους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή λοιπόν, γιατί κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη των γεγονότων, τα οποία έχουν να κάνουν και με την ανθρώπινη προαίρεση και ανταπόκριση και φυσικά δεν είναι 'προδιαγεγραμμένα' με την έννοια που το εκλαμβάνουμε εμείς. Αν οι άνθρωποι παρά όσα συμβαίνουν, δεν αλλάζουν μυαλά και καρδιά, και παρόλα αυτά περιμένουν ένα 'Σωτήρα' (σαν από μηχανής Θεό, που θα τους δώσει μάλιστα μόνο υλικά αγαθά, γιατί μόνο αυτά επιζητούν), ο Θεός επιτρέπει να έρθει ΄ψευδοσωτήρας', και να τους δώσει ναι μεν αυτά, να τους πάρει όμως και την ελευθερία τους και ότι ψυχικό και πνευματικό καλό τους έχει απομείνει. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή μέσα από τις διάφορες προφητείες (ή και ψευδοπροφητείες), ως προς το 'πνεύμα' που αναπτύσσεται μέσα μας. Η Αποκάλυψη, που είναι ο γνήσιος λόγος του Θεού, μιλάει ξεκάθαρα για κάποια πράγματα, και λέει ότι όταν παρά τα φοβερά γεγονότα και τις καταστροφές η ανθρωπότητα δεν παύει να ευτελίζεται και να γίνεται έρμαιο 'σύγχρονων ειδώλων', τότε έρχεται οριστική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.