30/5/19

Σενέρ Λεβέντ: Κόψτε και φυλάξτε αυτό το άρθρο και αν κάνω λάθος δείξτε μου το

Οποτε συναντιόμασταν στον νότο, πάντα με ρωτούσες: «Πόσοι σκέφτονται σαν εσάς σε εκείνη την πλευρά;». Δεν θα μπορούσα να ξέρω. Από πού να ξέρω άλλωστε; «Δεν είναι περισσότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού», έλεγαν οι δεξιοί για εμάς. Ενώ οι αριστεροί μάς αποκαλούσαν «περιθωριακούς». Γι’ αυτό κατήλθα υποψήφιος σε τούτες τις εκλογές. Για να μάθουμε όλοι μαζί αυτό τον αριθμό. Να είναι γνωστό πόσοι είμαστε. Κοίτα, τελικά είμαστε περισσότεροι από χίλια άτομα. Χίλια βραχιόλια από Γιασεμί. Το θεωρείς λίγο, έτσι δεν είναι; Όμως, χίλια βραχιόλια από Γιασεμί αρκούν για να μυρίσει ολόκληρο το νησί. 
Αλλά αν τα θεωρείς λίγα, δεν φταίω εγώ. Ψάξε στον εαυτό σου το φταίξιμο. Θέλαμε να αυξήσουμε τις φωνές ενάντια στην κατοχή της πατρίδας μας. Εσύ μας εμπόδισες. Έγινες ένα με ένα κόμμα στον βορρά και κατεύθυνες τις ψήφους μας αλλού. Εσύ εμπόδισες με μεγάλη επιτυχία την αύξηση των φωνών που ακούγονται στην κατεχόμενη περιοχή ενάντια στην κατοχή. Αυτή η συνεργασία που έκανες εναντίον μας με ένα κόμμα που υποστηρίζει την ΤΔΒΚ κάτω από το προσωπείο του ομοσπονδιακού δεν εξυπηρέτησε τίποτε άλλο εκτός από τη μονιμοποίηση της διαίρεσης στο νησί μας. Ενοχλείστε από τους κύκλους που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή στον βορρά. Είστε πολύ ικανοποιημένοι από το στάτους κβο. Δεν έχετε καμία έγνοια, όπως το γκρέμισμα του στάτους κβο. Διότι και εσείς επωφελείστε από τα αγαθά της κατοχής. Αν γκρεμιστεί το στάτους κβο, θα βραχείτε και εσείς. Δεν μπορείτε να βρείτε σε κανένα άλλο οικοδόμημα τα τωρινά αγαθά.
Παίζεις τον τζόγο της πολιτικής σου ζωής Άντρο. Και δεν το αντιλαμβάνεσαι καν. Μια μέρα θα σου ζητήσουν να λογοδοτήσεις. Τώρα έχεις έναν βουλευτή ο οποίος δεν έχει πει έστω και μία φορά στη ζωή του ότι «υπάρχει κατοχή στην Κύπρο». Και ουδέποτε θα πάρει στάση κατά της Τουρκίας σε εκείνο το Κοινοβούλιο. Θα στέκεται δίπλα στην Τουρκία. Όχι δίπλα σε εσένα. Διότι δεν είναι κάποιος που τολμά να ρισκάρει τη ζωή του και να πληρώσει κάθε τίμημα για τα πιστεύω του. 
Για την απελευθέρωση της Κύπρου χρειάζεται ένας άνθρωπος αγωνιστής που δεν πουλάει την ψυχή του στον διάβολο και όχι ένας κομφορμιστής καθηγητής. Ένας αγωνιστής φαίνεται με τη στάση του απέναντι στις εξουσίες. Για δες, έχει τέτοια στάση ο βουλευτής σου; Πότε στάθηκε δίπλα στους αδύνατους απέναντι στην ισχύ; Μπροστά σε ποια εξουσία δεν υπέκυψε; Τι έκανε μέχρι σήμερα που θα ρίσκαρε τη ζωή του; Δεν μπορεί καν να σταθεί δίπλα στις δίκαιες θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και να τις κάνει δικές του. Δεν μπορεί να ταχθεί απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν. Στην τουρκική πλευρά θα δει σύντομα και κάποιους που χάρηκαν επειδή εισήλθε ένας Τουρκοκύπριος τώρα σε εκείνο το Κοινοβούλιο. Τότε θα αλλάξουν θέση εκείνοι που χειροκροτούν και εκείνοι που βρίζουν. Εκείνοι που τον βρίζουν τώρα θα τον χειροκροτούν. Ενώ εκείνοι που τον χειροκροτούν θα τον βρίζουν. Κόψτε και φυλάξτε αυτό το άρθρο. Θα ήθελα πολύ να κάνω λάθος. Αν κάνω λάθος, πέστε μου ιδού έκανες λάθος!
Θέλω να γράψω ένα άρθρο για το πώς συνεργαζόμενοι έκαναν κομμάτια την Κυπριακή Δημοκρατία. Έτσι ήταν και παλιά. Από τη στιγμή της ίδρυσης της Δημοκρατίας σχεδιάστηκε και το πώς θα καταρρεύσει. Πέρασαν αμέσως σε υπόγεια δράση τόσο η ΤΜΤ όσο και η ΕΟΚΑ. Στόχος ήταν να αφανίσουν τον έναν μετά τον άλλο όσους υπερασπίζονταν τη Δημοκρατία. Άρχισαν την εκκαθάριση. Προχώρησαν γρήγορα προς τη διαίρεση. Και στο τέλος πέτυχαν αυτό που επιθυμούσαν. Όσοι υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και την ενότητα του κράτους τέθηκαν στο στόχαστρο και τώρα όπως τότε. Με μία διαφορά. Τότε έκαναν την εκκαθάριση η ΤΜΤ και η ΕΟΚΑ. Ενώ τώρα την κάνουν οι αριστεροί! Οι υπόγειες οργανώσεις την έκαναν μιλώντας είτε για ένωση είτε για διχοτόμηση. Ενώ τώρα την κάνουν μιλώντας για ομοσπονδία. Αλλά όπως παλιά, έτσι και τώρα δεν ανέχονται καθόλου όσους αναφέρονται στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αφορίζονται αμέσως όσοι μιλάνε για την Κυπριακή Δημοκρατία. Ανακηρύσσεται αμέσως προδότης όποιος δεν μιλάει για ομοσπονδία. Ειδικά στους ομοσπονδιακούς της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν αρέσει καθόλου ένας Τουρκοκύπριος που αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία. Διότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι των Ελληνοκύπριων. Μήπως μπορεί να έχει καθόλου βλέψεις γι’ αυτήν ένας Τουρκοκύπριος; Ο Τουρκοκύπριος μόνο ομοσπονδία μπορεί να θέλει. Δεν μπορεί να θέλει την Κυπριακή Δημοκρατία! Δεν μπορεί να θέλει και μια ολόκληρη Κύπρο. Μόνο μισή μπορεί να θέλει! Οι παλιοί μιλούσαν πιο ανοικτά από τους τωρινούς. Έλεγαν διχοτόμηση. Οι τωρινοί λένε ομοσπονδία.
Ο Αλμπέρ Καμύ αναφέρεται στους δήμιους στο βιβλίο του «Ο επαναστατημένος άνθρωπος» το οποίο έγραψε τη δεκαετία του 1940. Παλιά ο δήμιος ήταν δήμιος, λέει. Ενώ ο τωρινός δήμιος είναι φιλόσοφος δήμιος. Από τη μια σκοτώνει και από την άλλη αναφέρεται σε αγάπη για τον άνθρωπο, για απελευθέρωση όλων των ανθρώπων. Καταλαβαίνω το εξής από αυτήν τη ρήση εδώ: Ο Ντενκτάς ήταν κακός άνθρωπος και έκανε μεγάλα κακά στην πατρίδα μας, αλλά δεν παρέκκλινε καθόλου από τον δρόμο που βάδιζε. Έκανε τα πάντα γι’ αυτά που πίστευε. Δεν έκαναν λιγότερα κακά από τον Ντενκτάς στην κοινότητά μας όσοι είναι γνωστοί ως αριστεροί εδώ. Αλλά εκείνοι λένε πάντα ότι είναι προοδευτικοί, οπαδοί της λύσης και της ειρήνης. Όπως οι έμποροι της θρησκείας καλύπτουν όλα τα κακά που κάνουν με τον Θεό, εκείνοι τα καλύπτουν με λόγια για τη λύση και την ειρήνη. Όλοι κοίταξαν αυτά που λένε. Όχι αυτά που κάνουν. Κανείς δεν κοίταξε στον καθρέφτη. Μήπως τους έμειναν μούτρα να κοιτάξουν;
Πηγή: Πολίτης

2 σχόλια:

  1. οπος τα λες ειναι δηστηχος ...και δηστηχος δεν θα αλαξη τηποτα στα επομενα 100 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μάθεις και ορθογραφία εσύ που σχολίασες δεν θα κάνεις και άσχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.