30/5/19

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο κόμμα, είναι άλλη εποχή

Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που σημείωσε άνοδο. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό για τα υπόλοιπα

Έτσι, λοιπόν, άλλη μια κυβέρνηση παραδίδει την εξουσία. Ο πρωθυπουργός, μετά τις 9,5 μονάδες διαφορά, προκήρυξε άμεσες εκλογές για να προλάβει όσο μπορεί την κατάρρευση. Ένας αυτονομημένος σχηματισμός εξουσίας, με δάνεια από όλο το πολιτικό σκηνικό, χωρίς κοινωνικές αναφορές, δεν έχει άλλο συνεκτικό ιστό εκτός από τη δύναμη ακριβώς της εξουσίας.
Την προηγούμενη Κυριακή ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε ολόκληρος μπλε. Δεν έχει ποτέ ξαναγίνει ο χάρτης της χώρας να βάφεται με το χρώμα του ενός κόμματος. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο κόμμα, είναι άλλη εποχή. Μια εποχή που τώρα η χώρα μας θα προσπαθήσει να ξεπεράσει. Μπήκαμε πρώτοι σ’ αυτή την αδιέξοδη και αυτοκαταστροφική περιπέτεια του ανορθολογισμού και του λαϊκισμού, ίσως είμαστε τυχεροί και βγούμε και πρώτοι. Αυτό που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, εκπροσωπούσε τον χειρότερο εαυτό της χώρας. Τώρα που πιο ήρεμοι μπορούμε να δούμε τι μας συνέβη και τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, καταλαβαίνουμε ότι δεν συνέβη κάτι πρωτοφανές, έτσι συνήθως συμβαίνει στην ιστορία, έτσι αντιδρούν οι κοινωνίες, σπασμωδικά και αυτοκαταστροφικά. Όταν οι ελίτ αποτυγχάνουν, ανατέλλει η εποχή των τεράτων. Όταν οι μετριοπαθείς δυνάμεις, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, αποτυγχάνουν, γίνονται ελκυστικά τα άκρα. Η χώρα θα γυρίσει στην κανονικότητα όταν οι τυχοδιώκτες επιστρέψουν στα καφενεία και τις μεταμεσονύκτιες εκπομπές της φτηνής τηλεόρασης.

Για τη συνέχεια AthensVoice


9 σχόλια:

  1. Το άρθρο βρωμάει λες και μπήκε στο πλυντήριο της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άγιος Παΐσιος είχε προείπει: "... θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε..." ( δηλαδή, θα έρθει η ώρα που η Ελλάδα θα έχει τυπικά Κυβέρνηση,αλλά ουσιαστικά θα την κυβερνούν άλλοι)... Απροκάλυπτα πλέον έχουμε πολιτικούς και "Πρωθυπουργούς" υπαλλήλους τραπεζών και ξένων εντολοδόχων!
    Και ο "μοναχικός καβαλάρης", όπως αποκαλείται ο Κ. Μητσοτάκη στο εν λόγω άρθρο - "αγιογραφία", δεν έχει δώσει δείγματα διαφορετικά από τους παρελθόντες ή απερχόμενους (ευτυχώς) εθνομηδενιστές... αλλά η μωροφιλοδοξία κυριαρχεί ... τα (πρωθ)υπουργικά κουστούμια προβάρονται... Ο Θεός ας μας λυπηθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω ο γονος του αποστατη του 1965 μυριζει νεοτητα.βρε σντε καιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε βεβαια,ενω ο απογονος του αποστατη του 1965 μυριζει. Ανοιξη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας αρέσουν οι χαζομπουρδίτσες τελικά...
    Το πολιτικόν μικροκουτσομπολιόν...
    Είμαστε δηλ. χαζομικροπολιτικοκουτσουμπολιομπούρδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ομως μετα 4 χρονια Συριζα, υπαρχει ενα 24% που ακομη ψηφιζει Συριζα. Μετα μιλαμε για ωριμοτητα ψηφοφορων και την πιθανοτητα να δουμε ασπρη μερα σ'αυτον τον τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εστειλε την Κεραμεως στη Βilderberg ο Κουλης να φερει εντολες σωστης διακυβερνησης.... Οπως και να το κανεις θα περασουμε αξεχαστες στιγμες με το νεο Χαρυ Ποτερ της πολιτικης (εμαθα εκανε πλαστικη στα ματια για λογους προφανεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά το ρητό "από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί" θα έπρεπε να έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια από τους εν γένει της Δεξιάς που έβγαλαν τα μαχαίρια πριν καν γίνουν κυβέρνηση. Και να γελάω περισσότερο με τον τρόπο που δια΄βαζουν τα πράγματα, όπου κάθε μη νεοφιλελέυθερος είναι απόβλητος. Χωρίς καν να έχουν πάρει μυρουδιά ότι η αυτοκρατορία δεν κυβερνιέται πλέον από τους νεοφιλελεύθερους αλλά από αυτούς που βρίζουν. Πανέξυπνοι.
    Ωστόσο, αφήνονντας τα μεγαλειώδη πε΄ρι πατρίδας, πατριωτισμού κλπ αλλά μιλώντας απλώς για τη χώρα που ζουν και ζούμε μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να σβήσουμε του Σύμπαν τώρα που αλλαξε η Εταιρία να κάνουμε μια στάλα κράτει και να δούμε τι θα γίνει στην πράξη; Όχι μήνες και χρόνια, αλλά μέρες και βδομάδες. Βεβαια αν όσοι γλείφουν ξέρουν ή ελπιζουν ότι οι κυβερνώντες είναι όμοιοί τους τότε αυτοί καλώς γλείφουν και άλλοι καλώς βρίζουν από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανεις δεν πιστευε στους κεραυνους μεχρι που επεσαν καποτε..Καποτε γινεται εκφορτιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.