31/5/19

Τα βρήκε με Ερντογάν ο Τραμπ; - Ενέκρινε την ομάδα εργασίας για τους S-400 αναφέρει το Middle East Eye


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει συμφωνήσει με την πρόταση για τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με την Τουρκία η οποία θα εξετάσει τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος των S-400 από την Τουρκία, σύμφωνα με το καταριανών συμφερόντων πρακτορείο "Middle East Eye".

Επικαλούμενο αρκετούς Τούρκους αξιωματούχους, το πρακτορείο αναφέρει ότι ο πρόεδρος Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, παρέκαμψε το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών που είχαν αντιταχθεί στην ομάδα εργασίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος των S-400 από την Άγκυρα θα θέσει σε κίνδυνο τα προηγμένα μαχητικά F-35 τα οποία επίσης έχει παραγγείλει η Τουρκία, καθώς η Μόσχα θα μπορούσε να υποκλέψει ευαίσθητες πληροφορίες.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση τους για τους κινδύνους που παρουσιάζουν οι S-400, στελέχη του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ έχουν αρνηθεί να λάβουν μέρος στην ομάδα εργασίας πολλές φορές τους τελευταίους δύο μήνες.

Με ένα μόνο τηλεφώνημα, η πολιτική αυτή άλλαξε, αναφέρει το "Middle East Eye".

Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν απάντησαν πάντως στο αίτημα του πρακτορείο για μία δήλωση.

Το πρακτορείο κάνει λόγο για "μεγάλη νίκη" της Τουρκίας που υποστηρίζει ότι η ομάδα εργασίας θα μπορούσε να βρει τρόπους να συνυπάρξουν οι αγορές των S-400 και των F-35 "που είναι κεντρικής σημασίας για τις μακροπρόθεσμες αμυντικές ανάγκες της Τουρκίας", όπως αναφέρει.

Η Άγκυρά συμμετέχει στην κοινοπραξία που αναπτύσσει τα F-35 και έχει πληρώσει πάνω από $1 δισ. μέχρι σήμερα για τα μαχητικά.

Στο ίδιο τηλεφώνημα, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Τραμπ ότι ο επιστήμονας της NASA, Σερκάν Γκελγκέ, ο οποίος έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, θα απελευθερωθεί σύντομα από τη φυλακή όπου κρατείται από το 2016 ως κατηγορούμενος για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016.

Το πρακτορείο μεταφέρει πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου για τις σχέσεις Τραμπ-Ερντογάν. "Ο Τραμπ έχει καλή σχέση με τον Ερντογάν. Καταλαβαίνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να υπαναχωρήσει από την αγορά των S-400. Άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν διαφορετική στάση".

Σημειώνει τέλος ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ένα τελικό προσχέδιο της Πράξης για την Εθνική Άμυνα απαγόρευε τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία εάν προχωρήσει η αγορά των S-400. Παράλληλα, το Κογκρέσο έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση Τραμπ ότι θα μπορούσε να επικυρώσει ειδικό νόμο με στόχο την Τουρκία εάν ο πρόεδρος δεν εφαρμόσει τις υφιστάμενες διατάξεις που προβλέπουν κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

ΠΗΓΗ: capital.gr

17 σχόλια:

  1. Or the US could give Cyprus and the Aegean to Turkey. No need for Russian armament. Problem solved. Just like Golan Heights. The new maps exist anyway.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ενώ στην Καλλίπολη οι Σύμμαχοι θυσιάστηκαν γιά την σύμμαχό τους την Τσαρική Ρωσία,μετά 8 μόλις χρόνια, θυσίασαν τους σύμμαχούς τους Ελληνες, γιά την νέα κεμαλική τουρκία...
    https://youtu.be/45bA29ZXCwE
    Είναι τρρρρρελοί αυτοί οι ρωμαίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μάριε, "δεν υπάρχουν αιώνιοι σύμμαχοι και δεν έχουμε αιώνιους εχθρούς. Μόνο τα συμφέροντά μας είναι αιώνια" - Λόρδος Πάλμερστον. Αυτό που οι άλλοι το λένε δημόσια από το 19ο αιώνα, στην Ελλάδα δεν το έχουν καταλάβει όλοι και γι αυτό υπάρχουν ακόμα οι υποστηρικτές του "Ξανθού Γένους" και πολιτικοί που κάναν καριέρα ως "φίλοι του Πούτιν, του εθνοσωτήρα που μας αγαπά". Στον 1ο Παγκόσμιο είχαμε κοινό εχθρό. Μετά το τέλος του 1ου Παγκοσμίου, όλοι ήταν εξαντλημένοι από τον πόλεμο, κανείς δεν είχε διάθεση να κυνηγάει τον Κεμάλ στα βάθη της Ανατολής και πρώτες και καλύτερες Γαλλία και Ιταλία (η Ιταλία ήθελε τη Σμύρνη για τον εαυτό της). Η Αγγλία ήταν η μόνη που έδωσε υλική βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά βλέπετε, μια οι ελληνικές εκλογές που έφεραν το βασιλιά πίσω, μία οι Μπολσεβίκοι του Ξανθού Γένους που αποφάσισαν να στηρίξουν τον Κεμάλ...

      Στο Μνημείο της Δημοκρατίας, που ο Κεμάλ διέταξε να γίνει στην Πλατεία Ταξίμ, πίσω από τον Κεμάλ, υπάρχουν οι Ρώσοι (ναι, του Ξανθού Γένους) Βοροσίλωφ και Φρούντζε, για την πολύτιμη βοήθεια στον Κεμάλ.

      https://istanbultourstudio.com/things-to-do/taksim-republic-monument

      Γι αυτό το Ισραήλ είναι αστακός και δεν περιμένει Ξανθά Γένη...

      Διαγραφή
    2. Ούτε εκβιάζεται από πατριαρχεία...

      Διαγραφή
  3. Ορθή επανάληψη
    Ἡ πολιτική τῆς διπλῆς γλώσσας, καί τῶν διπλῶν κινήσεων, πού ὡς τώρα εἶχε στόχο τήν χειραγώγηση τῆς κοινῆς γνώμης στό ἐσωτερικό,
    εἰσῆλθε σέ μία νέα φάση της,
    ἀπαγγιστρώσεως πλέον, τόσο τῶν ΗΠΑ ὅσο καί τῆς Ρωσίας,
    ἀπό διεθνεῖς ἤ συμαχικές ὐποχρεώσεις τους. Μέχρι καί ἀπό γεωπολιτικές προδιαγραφές τους.

    Βουλησιαρχία (στά Ἑλληνικά: τυραννία), καί δή στό διεθνές ἐπίπεδο, χωρίς διπλῆ γλῶσσα δέν γίνεται. Ὁ Ἐρντογκάν τό ἔχει καταλάβει. Δέν ἔχει κανένα πρόβλημα νά παραριστάνει τόν ἰσχυρότερο ἀπό ὅ,τι εἶναι, χρησιμοποιώντας την.

    Συνήθως οἱ Εὐρωπαῖοι, τήν συγκαλύπτουν, τήν διπλἠ τους γλῶσσα (-διπλές κινήσεις). Τήν χρησιμοποιοῦν ἄλλωστε πιό προσεκτικά, καί σχεδόν πάντα μέ κάποια προσχήματα, διότι φοβοῦνται τήν λογική ἠθική ἐπίκριση, ἰδίως στό ἐσωτερικό τους.

    Ἀλλά οἱ ΗΠΑ τώρα, ἔχουν ἀληθινά διπλῆ πολιτική γιά τούς S-400: Κάνουν καί θά κάνουν καί τά δύο, καί ὑπέρ, καί κατά τοῦ νά τούς πάρῃ ἡ Τουρκία.
    Στόχος, στό τέλος τό παιχνίδι νά ἀποβῆ ὑπέρ τους. Μέ τήν Τουρκία μαζί τους καί μέ τούς S-400 στά χέρια, τελικῶς, τοῦ ΝΑΤΟ. Τό τίμημα δέν πρέπει νά τό πληρώσουμε ἐμεῖς.
    Διότι ἡ Συρία, δέν θά τό πληρώσῃ, δέν θά τήν ἐγκαταλείψουν οἱ Ρῶσοι.

    Οἱ Κοῦρδοι ἔχουν ἤδη οὐσιαστικά ἐγκαταλειφθῆ ἀπό τίς ΗΠΑ.

    Συνεπῶς, οἱ S-400 στά χέρια τοῦ ΝΑΤΟ καί λίγο τῆς Τουρκίας, θά γίνουν ὅπλο, ὥστε νά περιορισθῆ κάθε δυνατότητα τῆς Ρωσίας πρός Νότο, πού περνᾶ ἀπό τό Αἰγαῖο.

    Ἤδη, πέριξ τῆς Κύπρου ἔχουν στήσει οἱ Ἄγγλοι τό δόκανο πού λέγεται Ἐρντογκάν γιά τούς Ρώσους, καί εἰδικότερα τόσο γιά τήν μείωση τῆς παρουσίας τῆς Ρωσίας στήν Συρία, ὅσο καί γιά τόν γεωπολιτικό ἔλεγχο τῆς "Δύσεως" (ἐμφανῶς οἰκονομικό) ὅλης τῆς ΑΟΖ πέριξ τῆς Κύπρου (Γαλλία=Ἀγγλία, γιά ὅσους δέν ξέρουν πόσο ἀγγλική εἶναι ἡ μασωνία στήν Γαλλία).

    Τό θέμα εἶναι, πέρα ἀπό φροῦδες ἐλπίδες μας σἐ ξένους "προστάτες",
    μέ ἀληθινές συμμαχίες μας βέβαια παντοῦ ὅπου εἶναι δυνατόν,
    μέ δική μας ἰσχυρή πολιτική ἡγεσία,
    καί ἄμεση πνευματική-ἐκλησιαστική, κοινωνική, καί ἀτομική ἀφύπνιση,
    νά γίνουμε πάλι κράτος στήν Ἑλλάδα,
    καί Ἑλληνισμός ἀπό τήν Ἑλλάδα (καί διά τῆς Μικρᾶς Ἀσίας) μέχρι καί τήν Κύπρο,
    ἀντί ἀποθήκη ξένων μεταναστῶν, ἀπογοητευμένων, Ἑλλήνων νέων μέ τουριστική ἀντίληψη γιά τήν ζωή καί γιά τήν πατρίδα μας,
    καί ἕνα κράτος ἄνευ κυριαρχίας,
    ὡσάν παρασυναγωγή τῶν ἐγκαθέτων πολιτικῶν τοῦ Σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Καβάσιλα .

      επίσης,
      Πριν μερικά χρόνια είχα διαβάσει αρκετά δημοσιεύματα που ανέφεραν πως οι ισραηλινοί ξεκλειδωσαν τα s300 με κοινές ασκήσεις στην Κρητη.

      Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να τα σπάσουν τη σύμμαχό τους Τουρκία και όλο αυτό φοβάμαι πως είναι θέατρο.

      https://www.thepressproject.gr/article/85365/Israilines-askiseis-apofugis-rosikon-S-300-stin-Ellada

      και εδώ

      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/10/k-s-300.html

      Διαγραφή
  4. Στην όλη συμπεριφορα προς την Τουρκία κατι δεν ταιριάζει.
    Γιατι να θελουν να γινει μεγάλη δυναμη και ανεξάρτητη;

    Γιατι να το ανέχονται; Τι τους βολευει μια Τουρκία που κανει οτι θελέι και ειναι ισχυρη στρατιωτικά, οικονομικα και πληθυσμιακα;

    Βολευει τους αμερικάνους να τους αψηφα και εχει ανεξαρτητη απο το ΝΑΤΟ πολιτική; (δρα μονη της π.χ. σε Συρια και Λυβιη)

    Βολευει π.χ. η ανοδος του Τουρκισμου και του Ισλαμ τη Ρωσσία; Αν δεν θελει να αυτοκτονήσει με τίποτα.(Η Ρωσσια εχει μεσα της μεγαλο μερος του Τουρκεσταν και εκτος αυτου Τουρκογενεις, Ταταρους κλπ και φιλοτουρκους μουσουλμανους, Τσετσενους κλπ)

    Βολευει τη Γερμανία να την ελεγχουν μεσω των Τουρκων μεταναστων εκει; Κατι που ηδη γινεται αλλα θα γινεται σε μεγαλυτερο βαθμο στο μέλλον. (Ο Ερντογαν στο λογο του στην Κολωνία ειπε στους εκει Τουρκους να κανουν απο 5 παιδια)


    @Μαριος μας θυσίασαν επειδη τοτε τους εδωσε ο Κεμαλ τα πετρελαια , ωμα και σκετα, τιποτα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είχαν ήδη πάρει.
      Απλά τους έδινε την πολυπόθητη ειρήνη μετά από ένα καταστροφικότατο πόλεμο.

      Διαγραφή
    2. Η άποψη μου ειναι οτι δεν τους βολεύει αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιως ! Η Τουρκια παραδίδει μαθήματα (πολιτες και πολιτικοί ) ανεξάρτητης πολιτικής εντός υπερεθνικών και βαριά κλειστών υπερεθνικών σχηματισμών ... Πρόκειται γι σπεσιαλίστες στην εξωτερικη πολιτική.Μαλιστα κινείται το. Κατάλληλο χρόνο ουτε πριν ουτε μετα.
      Πρέπει να κρατήσουμε σημειωσεις ως Έλληνες απο τον Ερντογαν...

      Διαγραφή
    3. Και κάτι άλλο. Και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, χρησιμοποιούν την Ελλάδα, ως 2η επιλογή και κατά τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιεί κάποιος μια άλλη γυναίκα, μήπως και ζηλέψει αυτή που θέλει πραγματικά. Γι αυτό και το Ισραήλ, σε κάποια φάση υπό την πίεση Ομπάμα, είχε ζητήσει και συγγνώμη από την Τουρκία για το Μαβί Μαρμαρά. Αλλά η Τουρκία είχε άλλα σχέδια. Και οι ΗΠΑ, προσπάθησαν να "απομακρύνουν" τον Ερντογάν, χωρίς όμως να φτάσουν στα άκρα με την Τουρκία και την τουρκική γνώμη.

      Η Τουρκία, πλέον θέλει να καθιερωθεί ως απαραίτητος συνομιλητής στην περιοχή. Όσο το κόστος σύγκρουσης υπερβαίνει την ωφέλεια, κανείς δε θα πετάξει την Τουρκία στο καλάθι των αχρήστων.

      Διαγραφή
    4. @ Μαριος, τους εχω για πιο αλήτες , οχι τους στρατιωτες τους αλλα αυτους που τους στελνουν.

      @ Όλα για όλα , οι Τουρκοι δρουν και σκεφτονται εθνικιστικα (το εθνος και τα χαρακτηριστικά του έρχονται σε πρωτη μοιρα) και τους βγαζω το καπέλο , μακαρι να το ειχαμε και εμεις στη δυση αυτο. Απο την άλλη η Τουρκια δεν ειναι ανεξαρτητη και έχει ευαλωτα σημεία τα οποια κραταει κλειστα με τη βοηθεια τριτων , δηλαδη ενεργα την κρατανε στο υψος που ειναι , ομολογουμένως οχι με νυχια και με δοντια αλλα αν το αμολύσουν το σκοινι τελειωσε.

      Διαγραφή
  5. Κύριε Τ, o Lenin είχε πει "οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν και το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε". Στην Τουρκία, δεν πούλησαν σχοινί, πούλησαν στρατιωτική τεχνογνωσία και της επέτρεψαν να γίνει ενεργειακός κόμβος, επειδή ήταν σύμμαχος κατά της Ρωσίας. Η Τουρκία, άρχισε να ενδιαφέρεται για αυτονόμηση τεχνολογικά, μετά το αμερικανικό εμπάργκο που της επεβλήθη μετά το 1974. Από τότε, ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις δούλεψαν στο ίδιο σχέδιο, ζητώντας συμπαραγωγή και μεταφορά τεχνογνωσίας, με αποκορύφωμα την περίοδο Ερντογάν, που η Τουρκία πέρασε σε εντελώς άλλο στάδιο. Οικονομικά, η Τουρκία είναι πατρίδα πολλών ευρωπαικών εταιριών (μέχρι και η TOFAS, έχει joint venture με τη FIAT, παράγοντας FIAT στην Τουρκία). Οι Ευρωπαικές τράπεζες και ειδικά οι ισπανικές, είναι εκτεθειμένες στην Τουρκία. Οπότε η ΕΕ δε θέλει την Τουρκία κατεστραμμένη οικονομικά. Από την Τουρκία περνούν πολλοί αγωγοί πετρελαίου και αερίου που είχαν ευλογίες ΗΠΑ. Τι να κάνουν οι ΗΠΑ; Να βομβαρδίσουν την Τουρκία; Να τη χαρίσουν στη Ρωσία για 2 συστοιχίες πυραύλων; Στις διεθνείς σχέσεις, κοιτάζουν όλοι το λόγο κόστους-ωφέλειας μιας πράξης. Η Τουρκία δεν είναι αυτή που ήταν πριν 20 χρόνια πια. Όλοι τη θέλουν σύμμαχο, κανείς εχθρό. Ακόμα κι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, αν άλλαζε η Τουρκία στάση, θα ξανάπεφταν αμέσως στην αγκαλιά της χωρίς 2η σκέψη. Η Ελλάδα είναι μια λογιστική βάση. Χρήσιμη, αλλά ο Τούρκος είναι χρησιμότερος. Και γεωγραφικά και ως πιθανός εταίρος σε πόλεμο. Για να αποφασίσει κάποιος να κάνει ανήκεστο βλάβη στην Τουρκία, θα πρέπει να απειληθούν ζωτικά του συμφέροντα, που να δικαιολογούν το κόστος που θα πληρώσει ο ίδιος.

    Η Ιστορία τα έχει διδάξει. Την Πόλη οι Δυτικοί την άφησαν, γιατί τα δικά τους συμφέροντα δεν απειλούνταν. Οι Βενετοί, έχασαν την Κύπρο. Όταν έφτασε η σειρά της Κρήτης, πολέμησαν 20 χρόνια τους Τούρκους, γιατί πλέον η Τουρκία ερχόταν πιο κοντά στα ζωτικά τους συμφέροντα. Αλλά, η ίδια η Βενετία, εξαντλήθηκε οικονομικά και τελικά άφησε και την Κρήτη, γιατί ήταν ρεπούμπλικα που βασιζόταν στο εμπόριο και μεγάλη οικονομική ζημιά έπαθε ακριβώς χάνοντας το εμπόριο με τους Οθωμανούς, κάθε φορά που τους πολεμούσε. Τελικά χρειάστηκε η Τουρκία να απειλήσει τους πάντες, για να ενωθούν όλοι και να τους νικήσουν στη Βιέννη. Γιατί πλέον απειλούνταν βίαια τα ζωτικά τους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.
      Αλλά θα πρέπει να προσθέσω,ότι αν είχαμε εμείς έξυπνη πολιτική και όχι πολιτική φοβικής εξάρτησης, θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε γιά να πάρουμε εμείς αυτήν την θέση της τουρκίας.
      Και όπως έχει πολλάκις ειπωθεί,δεν μπορούμε να περιμένουμε τους άλλους να πολεμήσουν γιά εμάς.
      Γιατί τότε θα περιμένουμε άλλα 400 χρόνια.
      Σε αυτόν τον αγώνα δε,έχουμε συμμάχους στην παρούσα φάση μόνο τους Κούρδους,ίσως και τους Αρμένιους.
      Εύκολα καταλαβαίνει κανείς,ότι όσο καθυστερούμε,τόσο η τουρκία θα ωφελείται και θα αυξάνει την δύναμή της έτι περαιτέρω,με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία μας να ανατρέψουμε τα γεγονότα -αν δεν έχει γίνει ήδη αυτό-.
      Νομίζω δε,ότι η ευκαιρία χάθηκε και το '74 και το ΄87 και στα Ιμια και χάνεται σε τόσες άλλες,σχεδόν καθημερινές στιγμές.
      Μας έχει καταλάβει δε ένας φόβος,ένας πανικός,φοβόμαστε τον πόλεμο, μιλάμε ακατάλυπτα περί δογμάτων αποτροπής και δεν καταλαβαίνουμε ότι κάθε φορά που αποφεύγουμε την μάχη,βάζουμε μιά ακόμη μαχαιριά στην ψυχή μας και στην ελευθερία μας.
      Προτιμάμε τον αργό μας θάνατο παρά την πιθανή νίκη που θα μας δώσει ζωή ή μιά πιθανή ήττα που θα οδηγήσει σε νέα πιθανή νίκη.
      Ζούμε δηλ. στην εποχή ενός στρατηγικά ψύχραιμου,αργού θανάτου.
      Χάνουμε ζωτικά συμφέροντα και προτιμάμε να υποχωρούμε,να το βάζουμε στα πόδια.
      Δεν μας πάει Κύριοι.
      Και είναι πέρα γιά πέρα ,κατά την άποψή μου,Λάθος πολιτική.
      Δεν είπαμε να κάνουμε πόλεμο γιατί έτσι θέλουν οι αμερικάνοι ή οι ρώσοι ή οι ισραηλινοί,αλλά να το κάνουμε γιά τα ζωτικά μας συμφέροντα.

      Διαγραφή
    2. Oraculum ,εμπεριστατωμένη απαντηση ευχαριστω για το χρονο σου. Οι πολιτικοι τους εκει δρουνε με γνώμονα τα συμφεροντα της χωρας και του εθνους τους , σε όλα τα επίπεδα , ειναι πραγματικά λυπηρό τι συμβαινει σε εμας στη δυση , εδω δεν υπαρχει συζητηση για τιποτα μια επιφαση μονο δημοκρατίας που επι της ουσίας δεν υπάρχει.
      Η δυση είναι ετοιμη να πεσει και πεφτει , εκ των εσω , δεν εχω προβλημα στο γεωπολιτικο μερος δεν με νοιαζει η κυριαρχία , δεν θελω ομως να ζω ουτε σε Ευρακισταν, ουτε σε Ευραβία αλλα ουτε και σε Οθωμανική αυτοκρατορία ,τι μπορω να κανω;

      Η Δυση εχει αλωθει πληθυσμιακα απο μεσα , υπαρχουν δυο αντιδρασεις του κοσμου η μια που δεν το δεχεται οτι συμβαινει και αλλη που να το επικροτει και οι δυο απο την ιδια οτπικη γωνία , της εθνικης αυτοκτονίας.

      Το μονο θεμα που βλεπω να αντιμετωπίζει η Τουρκία επι της ουσιας και το εχω ξαναγραψει ειναι οι Κουρδοι σαν δημογραφική δυναμη, επειδη καποιος μου ειχε γραψει οτι περιμενω να μας σωσουν Κουρδοι, απανταω ηδη οχι δεν το περιμενω.

      Διαγραφή
  6. Israel needs Turkey. If we had accepted and analyzed that fact, we could had formed a much better foreign policy. Our approach is just wishful thinking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.