1/10/08

Βγάλαμε κίτρινη κάρτα στους Ουκρανούς κυρία Ντόρα;

Δυστυχώς φάγαμε μια ακόμη κατραπακιά!
Αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιούσενκο, ο οποίος στην ομιλία του προς την Γ.Σ. του Ο.Η.Ε. στις 24-9-2008, προσφώνησε τον προεδρεύοντα Τουρκοσκοπιανό Mr. Srgjan ως εκπρόσωπο της ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’ αντί του FYROM που έπρεπε να πει!
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Ουκρανού προέδρου:
http://www.president.gov.ua/en/news/11415.html
Και ερωτάτε η Υπουργός των Εξωτερικών μας κυρία Ντόρα –Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου, τι έπραξε για να υπερασπιστεί την ΑΛΗΘΕΙΑ;
Διαμαρτυρήθηκε ο πρέσβης μας στον ΟΗΕ, για την απρέπεια που διέπραξε απέναντι προς τον Ελληνικό λαό ο Ουκρανός πρόεδρος;
Διαμαρτυρήθηκε το ΥΠΕΞ –ως όφειλε- στην Ουκρανική Πρεσβεία στην Αθήνα;
Διαμαρτυρήθηκε κανείς απευθείας στο γραφείο της Ουκρανικής προεδρίας, για να μην επαναληφθεί ξανά αυτή η προκλητική ενέργεια από οποιονδήποτε Ουκρανό αξιωματούχο μέσα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών;
Διότι μπορεί ο κύριος Γιούσενκο και η Ουκρανία να έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το κλεμμένο όνομα της Ελλάδας, μέσα στον ΟΗΕ όμως, την ώρα που γίνονται ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για την τελική ονομασία, είναι απαράδεκτο και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να αποκαλεί τους ΚΛΕΦΤΕΣ και ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ τις Ελληνικής Ιστορίας, ως εκπροσώπους της ….’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’!
Αναρωτιέμαι όμως, αν η κυρία Ντόρα, έδωσε ΣΑΦΗΣ εντολές, να ΜΗΝ αντιδράσουμε απέναντι σε αυτήν την πρόκληση των Ουκρανών, μόνο και μόνο επειδή ο Γιούσενκο είναι το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ…
Ισχύει κάτι τέτοιο κυρία Ντόρα ή είναι απλά αποκύημα της νοσηρής φαντασίας μου;

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

Υ.Γ.
Ως Πόντιος, εκτιμώ και βρίσκομαι συνοδοιπόρος στον αγώνα των Ουκρανών για την αναγνώριση του ΓΟΛΟΝΤΟΜΟΡ από την διεθνή κοινότητα και από την ελληνική βουλή, δεν μπορώ όμως να ανεχτώ ως ΕΛΛΗΝΑΣ, τέτοιες ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ συμπεριφορές σαν και αυτή του Ουκρανού προέδρου στην έδρα του ΟΗΕ!

8 σχόλια:

  1. Με το καλό ελεύθερη Κριμαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αθανάσιε,
    Δεν μπορώ να καταλάβω λίγο άμα ρωτάς στο άρθρο που έχεις βάλει εάν η Ελλάς έκανε όλες τις ενέργειες που όφειλε να έχει κάνει ή απλά γνωρίζεις ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα και απλά εσύ ορθώς ωρύεσαι γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα;
    Γνωρίζεις μετά βεβαιότητας ότι υπάρχουν εντολές ηττοπάθειας ή υποχώρησης ή αποδοχής από την δική μας πλευρά για την αναγνώριση του ονόματος; Αμφισβητείς τις διαπραγματεύσεις που γίνονται ή έστω τις προσπάθειες; Δεν μιλάω κομματικά αλλά πολιτικά αφού ουσιαστικά αδικείς την Ελληνική Διπλωματία και όχι την κυρία Μπακογιάνη-Μητσοτάκη-Κουβέλη που ειρωνικά γράφεις.
    Μην το πάρεις προσωπικά αλλά θεωρώ ότι η Λαζομιζέρια (από τον αγαπητό σωτήρα του έθνους κύριο Λαζόπουλο και την μιζέρια) που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από την μεριά των Ελλήνων βλέποντας τα πάντα μαύρα και άραχνα σε όλους τους τομείς δημιουργούν περισσότερο κακό από ότι κακό. Το να κάνουμε κριτική είναι καλό γιατί ακούγονται απόψεις αλλά το να ισοπεδώνουμε και αφορίζουμε τα πάντα δεν είναι δημιουργικό.
    Παρατηρήστε ότι όποιο θέμα βγαίνει και όποιο άρθρο ουσιαστικά καταλήγει σε ένα θρήνο και ένα κλάμα από τους σχολιαστές για την ανικανότητα του κράτους, των κυβερνώντων, την διαφθορά, τον πλουτισμό των άλλων, σε αντίθεση με τον απλά λαό που είναι ικανοί, δεν κοιτάνε την "αρπαχτή", ή τον εαυτό τους.
    Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι δεν πρέπει να παίρνονται ποτέ αποφάσεις με συναισθηματική φόρτιση ή υπό πίεση. Μία χώρα όπως η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της απευθείας σύγκρουσης με ένα χρόνιο κατεστημένο απλά προσπαθεί και κρίνετε από το αποτέλεσμα.
    Θεωρώ ότι δεν πάμε κακά έξω αφού τα τελευταία 10 χρόνια μετράμε αρκετές επιτυχίες της διπλωματίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την Ελληνική Διπλωματία, σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κυρίου 'ας πούμε οτι την πήρε ο αέρας': στο ΥΠΕΞ η πρώτη γλώσσα που μιλάνε είναι η αγγλική.
    Όπως και στα λόγια του Πάτερ Φαμίλια της Αγίας Οικογένειας για το Σκοπιανό: σε δέκα χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς κτλ
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ.
    Και αλήθεια, που τις είδατε τις επιτυχίες στο εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ελληνική διπλωματία είναι ένας εκτελεστικός οργανισμός, στελεχωμένος με εξαιρετικούς τεχνοκράτες.
    Έχω δουλέψει μαζί τους και έχω εμπειρίες και προσωπική άποψη.
    Υπάρχουν φυσικά διάφορα ζητήματα (επαγγελματικής) ηθικής και σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ διαφόρων διπλωματών και πολιτικών κύκλων στην Ελλάδα, που σηκώνουν πολύ συζήτηση.
    Πάντως οι διπλωμάτες μας είναι ικανά άτομα και στην πλεοψηφεία τους εργάζονται σκληρά για τα εθνικά μας συμφέροντα.
    Το ζήτημα είναι οι οδηγίες που λαμβάνουν από τους πολιτικούς τους πρόϊσταμένους και οι πολιτικές που καλούνται να προωθήσουν.
    Να μην βάλλουμε επί δικαίων και αδίκων.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε Σταύρο.-
    Εάν κάνεις μια περιήγηση στα περισσότερα μπλόκς με πολιτικό και παρεμφερές περιεχόμενο, θα δείς πως πάνω-κάτω τα σχόλια είναι της ίδιας μορφής.
    Ο Λαός αγανάκτησε πλέον και καταφεύγει στα μπλόκς για να εκφράσει την αγανάκτηση του. Ποιος εμπόδιζε την Ντόρα Κατσίβελου- Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Ράϊς-Μπούς, να ανταπαντήσει κόσμια και να επαναφέρει στην τάξη τον Ουκρανό Πρόεδρο?
    Η διεθνής καταστατική ονομασία των Σκοπίων είναι γνωστή. Μάλιστα το θέμα έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς ειπώθηκε στο έδαφος των Η.Ε.
    Καμιά σύσκεψη έπρεπε να γίνει για να πάρει απόφαση η Ντόρα?
    Εάν δεν σταματήσουμε τα ευχολόγια και τις δικαιολογίες και δεν επαναστατήσουμε πλέον ως λαός στο πολιτικό κατεστημένο της πλουτοδημοκρατικής ολιγαρχίας που μας κυβερνά, δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο τόπος να έχει μέλλον…
    Αν δεις εσύ την Κόντι, συγνώμη Ντόρα, να κάνει καμία δήλωση πες μου κι εμένα να το ξέρω…Το πολύ-πολύ να βγεί ο Κουμουτσάκος και να πει πως ο Γιούσενκο μπερδεύτηκε λόγο δηλητηρίασης από το πολώνιο κλπ. Βλέπεις, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει…
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Αναστάσιε (συγνώμη για το Αθανάσιε),
    Εάν και δεν απαντάς ουσιαστικά σε κανένα σημείο στο σχόλιο μου αποδεικνύοντας ουσιαστικά ότι δεν γνωρίζεις όλα αυτά που γράφεις απλά υποθέτεις θα σου λύσω για λίγο την απορία για μερικές επιτυχίες της Ελληνικής διπλωματίας της τελευταίας δεκαετίας. Η είσοδο της Κύπρου, το βέτο στο ΝΑΤΟ, η λύση των προβλημάτων στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία άσχημη περίοδο κτλ κτλ.
    Όπως πολύ σωστά είπε ο Σάββας το διπλωματικό σώμα ουσιαστικά ακολουθεί την πολιτική ηγεσία αλλά θα συμπληρώσω ότι συμβουλεύει επίσης κιόλας. Μην λοιπόν τους αδικούμαι ισοπεδώνοντας ότι έχουμε κάνει με άδικα σχόλια. Φυσικά δημοκρατία έχουμε ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώνει και να λέει ότι θέλει δικαίωμα του είναι. Απλά δικαίωμα των υπολοίπων είναι να έχουμε και αντίλογο.
    Αγαπητέ Ορφέα, επαναλαμβάνω την ερώτηση μου σε εσένα τώρα ξέρεις εσύ εάν δεν έχουν γίνει κάποιες κινήσεις σε επίπεδο διπλωματικό ώστε να ανασκευάσει ο Γιούσενκο την δήλωση του; Πιστεύεις ότι μόνο ότι βλέπουμε και ακούμε γίνεται, θεωρείς ότι όποιος βγαίνει και λέει τους "ακατονόμαστους" με το δήθεν όνομα τους πρέπει εμείς να βγαίνουμε και να φωνάζουμε και να γαβγίζουμε ώστε να ανασκευάσουν; Το θεωρείς ορθό να είμαστε εμείς αυτοί που φωνάζουμε και να μην αφήσουμε τον Γκρουέφσκι να βγάζει πολύ εύκολα τα ματάκια του με τα χεράκια του;
    Τα περί επανάστασης του λαού και πλουτοδημοκρατίας και ολιγαρχίας θα μου επιτρέψεις να τα αφήσω ασχολίαστα αφού ουσιαστικά είναι απλά μία ενέργεια χωρίς στόχο, σκοπό και λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Σταύρο
    όπως δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, έτσι δεν πρέπει να τα ωραιοποιούμε όλα.
    Για παράδειγμα, της επιτυχημένης διπλωματικής έκβασης της περιπέτειας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, προηγήθηκαν τραγικά σφάλματα (να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση για να μην ρίχνω εγώ ο ίδιος το επίπεδο), πολιτικού που θυσίασε τα εθνικά συμφέροντα για μερικές ψήφους που θα του "έδινε" ο Πειραιώς και έγιναν επιλογές που δημιούργησαν το πρόβλημα, που όντως έλυσε η ελληνική διπλωματία.
    Όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα πού είμασταν.
    Φυσικά ίσως να υπάρχουν γραπτά και εισηγήσεις διπλωματών που έγκαιρα προειδοποιούσαν για την καταστροφή, που εμείς δεν τα γνωρίζουμε.
    Αφού, όμως, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, δικαιούμαστε τουλάχιστον να ρωτάμε.
    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά, αν και άπειρος στα θέματα που συζητάτε, έχω την εντύπωση πως δύο είναι οι άξονες των "σφαλμάτων" που γίνονται σε θέματα εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής.
    Πρώτο, είναι η ανυπαρξία σταθερής πολιτικής (τουλάχιστον εξωτερικής) και
    Δεύτερον, είναι η άνεση με την οποία ο/η κάθε υπουργός εξωτερικών ασκεί πολιτική προσωπικών επιλογών (αφού δεν πιέζεται από ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο που έχει αποφασιστεί να ακολουθηθεί ως εθνική εξωτερική πολιτική)
    Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά οι άνθρωποι μας λείπουν, οι έντιμοι εκείνοι άνθρωποι που το μόνο που γνωρίζουν είναι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να δίνουν ψυχή και σώμα για να ανταπεξέλθουν στις όποιες απαιτήσεις προκύπτουν)

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.