29/3/09

Στην Ντόχα ο Σουδανός πρόεδρος για τη σύνοδο κορυφής

Με αντικείμενο την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί από το ΔΠΔ.
Ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ Χασαν ελ Μπεσίρ έφθασε σήμερα στην Ντόχα του Κατάρ μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Στην πόλη συνέρχονται Άραβες ηγέτες, σε μία διάσκεψη όπου πρόκειται νασυζητηθεί η κατηγορία για εγκλήματα πολέμου που του απαγγέλθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο(ΔΠΔ). Ο Σουδανός πρόεδρος τις περασμένες εβδομάδες επισκέφθηκε Αίγυπτο, Λιβύη, Ερυθραία και Αιθιοπία.
Το Κατάρ όπου υπάρχει αμερικανική στρατιωτική βάση, ανακοίνωσε την περασμένη ότι δέχθηκε πιέσεις να μη δεχθεί τον Μπεσίρ, αλλά επανέλαβε πρόσκληση προς αυτόν να παραστεί. Το ΔΠΔ τον κατηγορεί ως εγκέφαλο των θηριωδιών που διαπράχθηκαν στο Νταρφούρ.

Συμμετέχει ο Μπαν Κι Μουν
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν θα λάβει μέρος στην αραβική σύνοδο κορυφής στην Ντόχα του Κατάρ, αύριο και μεθαύριο, παρά την εκεί παρουσία του Σουδανού προέδρου, ανέφερε αξιωματούχος του ΟΗΕ.
«Το Σουδάν είναι μία χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ένας ανεξάρτητος δικαστικός οργανισμός που δεν απαγορεύει στον ΟΗΕ να έχει σχέσεις με το Σουδάν», είπε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να αναφέρει το όνομά του.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.