31/3/09

Δημοτικές εκλογές: Προβληματίζεται ο Ερντογάν απο το αποτέλεσμα

Το κόμμα του κ. Ερντογάν απώλεσε ψήφους κατά τις προχθεσινές δημοτικές εκλογές στην Τουρκία στις οποίες δεν έλειψαν οι αναταραχές. Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν, τέσσερα έπαθαν καρδιακή προσβολή και περίπου 120 τραυματίσθηκαν.
Ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει πως θα πάρει το μήνυμα απο τις εκλογές αλλά το θέμα είναιποιό είναι το μήνυμα.
Ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός απέδωσε τη μείωση των ποσοστών του κόμματός του στην οικονομική κρίση και στη σύγκρουσή του με τα ΜΜΕ.
Το φιλοκουρδικό κόμμα DTP πήγε καλά στις εκλογές διατηρώντας το δήμο του Ντιγιάρμπακιρ, αυξάνοντας τις ψήφους του και προσθέτοντας άλλους δύο δύμους στη δύναμή του.
Στο Ντιγιάρμπακιρ το φιλοκουρδικό κόμμα σάρωσε σε ψήφους με δεύτερο το ΑΚΡ του κ. Ερντογάν.
Το φιλοκουρδικό DTP πήρε πάνω απο 65%, το ΑΚΡ του κ. Ερντογάν κοντά στο 31% και κατά άλλα κόμματα κάτω απο το 1%.

Το ΑΚΡ συγκριτικά με τις δημοτικές εκλογές του 2004, όπως επισημαίνει η Hürriyet, φαίνεται να έχει χάσει ψήφους, κατά 3%, και συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2007, κατά 8%.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα επίσημα από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, το ΑΚΡ εξασφάλισε το 39%, το CHP το 23,2% και το ΜΗΡ το 16,1%.
Το ΜΗΡ κατόρθωσε να πάρει από το ΑΚΡ τους Δήμους σε έξι Νομούς, και συγκεκριμένα το Μπαλίκεσιρ, τη Μάνισα [Μαγνησία], το Ούσακ, την Ισπάρτα, τα Άδανα και το Οσμανίγιε.
Εξάλλου, το CHP πήρε την Αττάλεια, το Τεκίρνταγ [Ραιδεστός], το Αϊντίν, την Κερασούντα και το Ζόνγκουλνταγ.
Το DTP φαίνεται να έχει πάρει το Βαν και το Σίιρτ, ξεπερνώντας σε αυτούς τους Νομούς το ΑΚΡ.
Το ΑΚΡ έμεινε κάτω από τον προβλεπόμενο από τον Π/Θ στόχο, αλλά πήρε από το CHP την Τραπεζούντα, από το ΜΗΡ τη Νίγδη, από το SP το Μάρντιν, από το DP το Έλαζιγ και από τους ανεξάρτητους το Ανταχάν.
Μετά τη γενικότερη μείωση των ψήφων του ΑΚΡ, δεν επικράτησε στο κόμμα κανένας ενθουσιασμός, ενώ επισημαίνεται σε όλες τις εφημερίδες η φράση, που χρησιμοποίησε ο Π/Θ Ερντογάν κατά την ομιλία του, ότι «θα παραδειγματιστούμε από το αποτέλεσμα». Σύμφωνα με τον Τούρκο Π/Θ, στη μείωση των ψήφων έπαιξαν ρόλο η οικονομική κρίση και ο αγώνας έναντι των ΜΜΕ. Ο ίδιος με παράπονο ανέφερε ότι η προσφορά υπηρεσιών σε πολλά σημεία δεν έλαβε το αντίκρισμα της.
Στο σύνολο του Τύπου επισημαίνεται ότι η πιο σωστή σφυγμομέτρηση ήταν αυτή της εταιρείας A&G του Αντίλ Γκιούρ, που είχε κάνει τις τελευταίες μέρες για λογαριασμό του CNN Türk.
Ακόμη, σημειώνεται ότι το Τούντζελι, όπου προεκλογικά είχαν προσφερθεί στους κατοίκους ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα, με συνέπεια να δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος, τελικά το πήρε το κουρδικό κόμμα DTP, με την υποψήφιά του δήμαρχο, Εντιμπέ Σαχίν.
Όσον αφορά τη Σεβάστεια, ο Τύπος γράφει ότι η πόλη αυτή τίμησε το συμπατριώτη της, θανόντα πριν από μερικές μέρες στο ατύχημα με το ελικόπτερο, τον αρχηγό του BBP, Μουχσίν Γιαζιτζίογλου. Το κόμμα του Γιαζιτζίογλου αύξησε τις ψήφους του στο νομό αυτό κατά 100%.
Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα, η Σμύρνη παραμένει στο CHP, αλλά από την άλλη, η Κων/πολη και η Άγκυρα, παραμένουν, με μείωση ψήφων, στο ΑΚΡ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμος του Πέρα στην Κων/πολη, ενώ δεν αναμενόταν, πέρασε από το ΑΚΡ στο CHP. Ο Γκιοκτσέκ, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Άγκυρας κερδίζει εκλογές για 4η φορά. Στην Κων/πολη, ο προερχόμενος από το ΑΚΡ Τοπμπάς κερδίζει εκλογές για 2η φορά.
Στο μεταξύ, η πρώτη αντίδραση από τις ΗΠΑ προήλθε από το Βοηθό ΥΦΥΠΕΞ Μπράιζα, ο οποίος είπε ότι ο νικητής των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία είναι η Δημοκρατία. Ο Μπράιζα, μετά τις εκλογές, με γραπτή του ανακοίνωση, ανέφερε ότι οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες, προσθέτοντας τα εξής: «Βλέπουμε ότι η Δημοκρατία ενισχύθηκε. Το πολιτικό μέλλον της Τουρκίας καθορίστηκε με τη βούληση των εκλογέων».
Στον Τύπο, σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, σε επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορους Νομούς, όπως στη Σανλιούρφα, στο Ντιγιάρμπακιρ, στο Βαν, στο Καρς και στην Καισάρεια, έχασαν τη ζωή τους οκτώ άτομα και άλλα τέσσερα πέθαναν από καρδιακή προσβολή. Στο μεταξύ, τραυματίστηκαν 121 άτομα.
Αντιδράσεις προκάλεσε, τέλος, το γεγονός ότι αργά χθες τη νύχτα, κατά τη διοχέτευση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο στο ηλεκτρονικό σύστημα, παρατηρήθηκε ότι το σύστημα έπεσε, και αυτό διήρκεσε αρκετή ώρα. Επίσης, έντονες συζητήσεις προκάλεσε το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές της Άγκυρας, υπήρξε διακοπή ρεύματος. Από ορισμένους υποψήφιους αναφέρθηκε ότι έγινε απόπειρα φυγάδευσης ψήφων με τσουβάλια.
****
Η Akşam πρωτοσέλιδα με τίτλο «Η φθορά από την κάλπη» γράφει ότι η οικονομική κρίση δεν προσπέρασε την κάλπη.
Το ΑΚΡ στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν χθες, παρουσιάζει μια πτώση της τάξης περίπου των 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2007. Το κυβερνών κόμμα υπέστη απογοήτευση ακόμη και στις πόλεις εκείνες, όπως η Κωνσταντινούπολη, στις οποίες είχε μεγάλη εμπιστοσύνη.

Το CHP, το MHP και το DTP εξήλθαν ενισχυμένα
Η ίδια εφημερίδα με τίτλο «Στην Κωνσταντινούπολη με μικρή διαφορά ο Τοπμπάς» γράφει ότι στην Κωνσταντινούπολη, την οποία εδώ και 15 χρόνια έχει το ΑΚΡ, κατά την εκλογική αναμέτρηση ο Τοπμπάς συναγωνίστηκε στήθος με στήθος με τον υποψήφιο του CHP Κιλιτσντάρογλου. Το CHP παρουσίασε έκρηξη ψήφων.
Η ίδια εφημερίδα με υπότιτλο «Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα» γράφει ότι το βράδυ των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα προκλήθηκε έκπληξη από τη συσκότιση. Στις δύο αυτές πόλεις, όπου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι συναγωνίζονταν στήθος με στήθος, η διακοπή ρεύματος είχε ως συνέπεια το κλείδωμα του συστήματος καταμέτρησης των ψήφων.
Οι υποψήφιοι του CHP Καράγιαλτσιν και Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου κάλεσαν το κράτος να πράξει το καθήκον του. Η απάντηση του Π/Θ ήταν: «Μην δημιουργείτε υποψίες».
Με τον υπότιτλο «Πόλεμος κάστρων» η ίδια εφημερίδα γράφει ότι ο Π/Θ αισθάνθηκε μεγάλη απογοήτευση ακόμη και από πόλεις, για τις οποίες είχε δώσει εντολή στο κόμμα του πως «έπρεπε πάση θυσία να κατακτηθούν». Όμως, το ΑΚΡ δεν κατέστη δυνατό να φτάσει τους στόχους που είχε θέσει. Η Σμύρνη παρέμεινε στο CHP με υψηλό ποσοστό ψήφων. Η μεγάλη έκπληξη προήλθε από την Αττάλεια, η οποία αν και είχε κατακτηθεί το 2004 από το ΑΚΡ, επέστρεψε και πάλι στο CHP.
****
Η Türkiye πρωτοσέλιδα με τίτλο «Ο λαός είπε ‘συνέχεια’ στη σταθερότητα» γράφει ότι παρ` όλες τις προσπάθειες, οι οποίες καταβλήθηκαν προκειμένου να υπάρξει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα ανάγκαζε το ΑΚΡ στην προσφυγή πρόωρων εκλογών, εν τούτοις ο λαός έδωσε και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στο κυβερνών κόμμα.

Ο Π/Θ ανέφερε ότι νίκησε η βούληση του λαού.
Με τον υπέρτιτλο «Η ευγνωμοσύνη της Σεβάστειας» η εφημερίδα γράφει ότι οι κάτοικοι της Σεβάστειας ψήφισαν το κόμμα του ΒΒΡ, του οποίου ο αρχηγός Μουχσίν Γιαζιτζίογλου σκοτώθηκε πρόσφατα κατά την πτώση του ελικοπτέρου, που τον μετέφερε σε προεκλογική συγκέντρωση, εκλέγοντας Δήμαρχο τον υποψήφιο, τον οποίο είχε υποδείξει το εν λόγω κόμμα.
****
Η Yeni Şafak πρωτοσέλιδα με τίτλο «Ψήφος εμπιστοσύνης παρ` όλη την κρίση» γράφει ότι παρά την οικονομική κρίση το ΑΚΡ διατήρησε σε μεγάλο ποσοστό τις ψήφους του. Το ΑΚΡ έλαβε περισσότερες ψήφους και από το συνολικό ποσοστό ψήφων ΜΗΡ και CHP.
Με τον υπέρτιτλο «Τα κάστρα δεν έπεσαν» η εφημερίδα γράφει ότι το ΑΚΡ επιβεβαίωσε τη νίκη του στην Κωνσταντινούπολη με τον Τόπμπας και στην Άγκυρα με τον Γκιοκτσέκ. Το CHP συνέχισε την επιρροή του στη Σμύρνη με τον Κοτζάογλου.
Με υπότιτλο «Χειρονομία καλής θέλησης στη Σεβάστεια» η ίδια εφημερίδα γράφει ότι οι συμπατριώτες του Μουχσίν Γιαζιτζίογλου υπάκουσαν στην έκκλησή του και με συντριπτική πλειοψηφία εξέλεξαν Δήμαρχο τον υποψήφιο του κόμματός του.
****
Η Zaman πρωτοσέλιδα με τίτλο «Σε κάθε κόμμα ξεχωριστό μήνυμα» γράφει ότι το ΑΚΡ παρά την οικονομική κρίση συγκράτησε το ποσοστό των ψήφων που είχε λάβει το 2004. Οι εκλογείς προειδοποίησαν το κόμμα όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων.
Το CHP παρουσίασε επιτυχία στις μεγάλες πόλεις. Τα ανοίγματα του κόμματος, το οποίο εγκατέλειψε τις αντιδικίες για το καθεστώς, βρήκαν υποστήριξη.
Οι ψηφοφόροι προς το ΜΗΡ, το οποίο αύξησε το ποσοστό ψήφων του, καθώς και τις δημαρχίες που κατείχε, έστειλαν μήνυμα «να συνεχίσει τη δημοκρατική στάση του».
Το SP και το ΒΒΡ διπλασίασαν τις ψήφους τους. Σε ένδειξη αγάπης προς τον Γιαζιτζίογλου, ψήφισαν τον υποψήφιο του ΒΒΡ και τον εξέλεξαν Δήμαρχο.
****
Η Bugün πρωτοσέλιδα με τον τίτλο «Μεγάλος ανταγωνισμός στην Κωνσταντινούπολη» γράφει ότι κατά την εκλογική αναμέτρηση σε πάρα πολλούς Δήμους είχαμε εκπλήξεις. Η εκλογική αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη, στα Αδανα και στη Μερσίνη έκοψε τις αναπνοές.
Με τον υπέρτιτλο «Η έκπληξη προέκυψε από τις κάλπες» η εφημερίδα γράφει ότι κατά την εκλογική αναμέτρηση τη μεγάλη αύξηση την πραγματοποίησαν το ΜΗΡ και το SP. Οι ψήφοι του ΑΚΡ υποχώρησαν, στις δε ψήφους του CHP δεν υπήρξε μεγάλη αλλαγή.
****
Η Birgün πρωτοσέλιδα με τίτλο «Ο ψηφοφόρος έκοψε τη φόρα του ΑΚΡ» γράφει ότι σύμφωνα με τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα διαφαίνεται πως η περίοδος ανόδου του ΑΚΡ έχει παρέλθει. Σύμφωνα με το 9,3%, στις 19.30 χθες, του ανοίγματος των καλπών το ΑΚΡ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 40%.
****
Η Referans με τίτλο «Σοβαρή προειδοποίηση προς το ΑΚΡ» γράφει ότι υπήρξε μεγάλη πτώση στις ψήφους. Η εκλογική αναμέτρηση, την οποία ολόκληρη η Τουρκία ανέμενε με μεγάλο ενδιαφέρον, κατέστη και πεδίο εκπλήξεων.
Το ΑΚΡ, το οποίο στις εθνικές εκλογές του 2007 είχε λάβει ποσοστό ψήφων της τάξης του 47%, στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση αυτό υποχώρησε περίπου στο 40%.
Η φράση του Π/Θ Ερντογάν «η κρίση θα μας προσπεράσει» είχε αρνητική επίπτωση. Σε πόλεις και σε επαρχίες, στις οποίες έκλεισαν εργοστάσια και αυξήθηκε η ανεργία, οι εκλογείς έστειλαν και μια σοβαρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση.
Πηγή: Ανιχνεύσεις

3 σχόλια:

  1. 1/4/1955 - 1/4/2009 = 54 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ - EOKA


    Σημερα ειναι μια μεγαλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ γεματο δοξα και τιμη, ειναι η εναρξη του απελευθερωτικου αγωνος της ΚΥΠΡΟΥ μας εναντιον των βρεττανων (αγγλων) , προς τιμη των νεκρων (πολλοι ηταν μαθητες -ακομη και δεκαεπταχρονοι) παλληκαριων ,αισθανομαι -το λιγωτερο που θα μπορουσα να κανω- την υποχρεωση να σας αφιερωσω την πρωτη διακηρυξη που σαν τετοια ημερα επεφτε πριν 54 χρονια σε καθε γωνια της Κυπριακης γης....

    ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ (ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ) :


    ''Με την βοηθεια τοιυ Θεου, με πιστιν εις τον τιμιον αγωνα μας, με την συμπαρασταση ολοκληρου του Ελληνισμου και με την βοηθεια των Κυπριων ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΙΝ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ, με συνθημα εκεινο που μας κατελειπαν οι προγονοι μας ως ιεραν παρακαταθηκη ''Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ''.

    Απο τα βαθη των αιωνων μας ατενιζουν ολοι εκεινοι οι οποιοι ελαμπρυναν την Ελληνικη ιστορια δια την διατηρηση της ελευθεριας των, οι Σαλαμινομαχοι, οι τριακοσιοι και ο Λεωνιδας, οι νεωτεροι του Αλβανικου επους.

    Μας ατενιζουν οι αγωνιστες του 1821 οι οποιοι μας εδιδαξαν οτι η απελευθερωσις απο τον ζυγο δυναστου , αποκταται παντοτε με ΑΙΜΑ.

    Μας ατενιζει ακομη συμπας ο Ελληνισμος ο οποιος μας παρακολουθει με αγωνια αλλα και ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

    Ας απαντησουμε λοιπον με εργα οτι θα γινουμε 'ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ'' τουτων.

    Ειναι καιρος να δειξουμε εις τον κοσμον οτι εαν η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ειναι ΑΔΙΚΟΣ και εν πολλοις ΑΝΑΝΔΡΟΣ , η Κυπριακη ψυχη ειναι γενναια. Εαν οι δυναστες μας δεν θελουν να αποδωσουν την λευτερια μας , μπορουμε να την διεκδικησουμε με τα ιδια μας τα χερια και το αιμα μας.

    Ας δειξουμε εις τον κοσμο ακομη μια φορα οτι και του σημερινου του Ελληνος 'ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει'.

    Ο ΑΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ. Ο δυναστης διαθετει τα μεσα και τον αριθμον.

    ΗΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ. Εχουμε το ΔΙΚΑΙΟΝ με το μερος μας. Γιαυτο θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑΙ, Ατενισαμε το εργο σας. Εναι αισχος στον εικοστο αιωνα οι λαοι να χυνουν το αιμα τους για να αποκτησουν την λευτερια τους, το Θειον αυτο δωρο για το οποιο και εμεις πολεμησαμε παρα το πλευρον των λαων σας και για το οποιο εσεις, τουλαχιστον, διατεινεσθε οτι πολεμησατε εναντιον του ναζισμου και του φασισμου.

    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΣΘΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ :

    EΜΠΡΟΣ ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ .

    ΕΟΚΑ
    Ο Αρχηγος ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ)



    ο Αγων ειχε ξεκινησει , και ηταν δαφνοστεφης και κερδοφορος , σε 5 χρονια ο δυναστης εγκατελειψε το νησι
    και μεχρι σημερα προσπαθει να επανελθει με διαφορους ΑΥΝΑΝες, ΓΕΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ,ΑΛΑΒΑΝΙΑΡΗΔΕΣ,
    ΝΤΟΡΟΥΛΕΣ ΧΑΡΩΠΕΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΣΤΗΔΕΣ, ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΣΙΠΡΟΕΙΔΗ.. αλλα εις ματην....

    Οι τιμώμενοι αγνωνισται
    Τα ονόματα των 108 ηρώων που θα τιμηθούνται ΑΙΩΝΙΩΣ είναι τα ακόλουθα: Αβρααμίδης Ανδρέας, Αλεξάνδρου Βασίλης, Αναξαγόρα Κώστας, Αναστάση Γεώργιος, Αναστάση Γιακουμής, Αναστάση Δημητράκης, Αυξεντίου Γρηγόρης, Βλάμης Ανδρέας, Γιωργάλλας Μιχαήλ, Γεωργιάδης Παναγιώτης, Γεωργίου Ανδρέας (Διερώνα), Γεωργίου Ανδρέας (Αναρίτα), Γεωργίου Νίκος, Γεωργίου Γεώργιος Ιωνά (Λύση), Γιάγκου Νικόλαος, Γιάλλουρος Πετράκης, Γιαννή Ιωάννης Στυλιανού, Δημητριάδης Δημητράκης, Δημητρίου Ανδρέας, Δράκος Μάρκος, Επιφανίου Ανδρέας, Ευαγόρου Νίκος, Ζάκος Ανδρέας, Ζάνου Σάββας, Ζαχαρία Παναγιώτης, Ζήνωνος Θεόδωρος, Ηλιάδης Πέτρος, Ηροδότου Δήμος, Θεοφάνους Νίκος, Ιωάννου Νικόλας, Καϊλή Μ. Σιάλος, Καλαϊτζή Χαράλαμπος, Καννάουρος Χριστόδουλος, Καραντώνης Νίκος, Καραολής Μιχαλάκης, Κάρυος Ανδρέας, Kάρυος Γεώργιος, Κάσπης Παναγιώτης, Κατελάρης Παντελής, Κκέλης Χρίστος, Κόκκινος Πάτροκλος, Κολοκάση Κυριάκος, Κουκκής Μιχαήλ, Κουτσόφτας Μιχαήλ, Κυπριανού Πετράκης, Κωνσταντίνου Αλέκος, Λένα Στυλιανός, Λοΐζου Κώστας, Λουκά Λουκάς, Μάτσης Κυριάκος, Μαυρομμάτης Στέλιος, Μιχαήλ Γεώργιος, Μιχαήλ Χαράλαμπος, Μιχαήλ Χαρίλαος, Μούσκος Χαράλαμπος, Μυλωνά Χρύσανθος, Νικολάου Γεώργιος, Νικολάου Ιωνάς, Νικολάου Μιχαήλ, Ξενοφώντος Ευστάθιος, Ξενοφώντος Πρόδρομος, Ονησιφόρου Ανδρέας, Παλληκαρίδης Ευαγόρας, Παναγή Βάσος, Παναγίδη Ανδρέας, Παναγίδη Χριστοφής, Παναγιώτου Ανδρέας, Παντελή Μόδεστος, Παπαβερκίου Γεώργιος, Παπαγεωργίου Λουκία, Παπακυριακού Ηλίας, Παπαχριστοφόρου Ευαγόρας, Παρασκευά Ανδρέας, Παρίδης Μιχαλάκης, Πατάτσος Ιάκωβος, Πατσαλίδης Ανδρέας, Πεττεμερίδης Χαράλαμπος, Πίττας Φώτης, Ροτσίδης Σάββας, Σακκά Καλλής, Σαμάρας Χρίστος, Σουρουκλής Ανδρέας, Σουρουλλά Αναστάσιος, Σοφοκλέους Τάκης, Στυλιανίδης Σταύρος, Στυλιανού Γεώργιος, Στυλιανού Μιλτιάδης, Στυλιανού Πλάτων, Συμεού Παναγιώτης, Τουμάζου Παναγιώτης, Τουμάζου Τουμάζος, Τριταίου Στέλιος, Τσαγγάρη Σωτήρης, Τσιάρτας Χρίστος, Φιλιππίδης Χαράλαμπος, Φραντζέσκου Αρτέμιος, Χαραλάμπους Αριστείδης, Χαραλάμπους Γεώργιος, Χαραλάμπους Γεώργιος (Άγιο Επιφάνιο Φλάσου), Χαραλάμπους Δημήτρης, Χ’’ Γιακουμή Σπύρος, Χατζηθεοδοσίου Γιασουμής, Χατζηθεοδοσίου Θεοδόσης, Χατζηκυριάκου Μιχαήλ, Χριστοδουλίδης Ιάκωβος, Χριστοδούλου Δημήτριος, Χριστοφόρου Γεώργιος, Χρυσοστόμου Παναγιώτης.

    ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ / ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ / ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΕΣ

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


    ΕΚΤΩΡ
    Εκ μερους ολων των Ελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλύτερα μια παράθεση σχετικά με την ΕΟΚΑ.
    Το μόνο θετικό στοιχείο για την Ελλάδα είναι η διατήρηση της δύναμης των Κούρδων.
    Απο εκεί και πέρα οι Ελληνες , πολιτικοί και μή, έχουν να ασχοληθούν με τις δικές μας ατέλειες ή την δική μας ανυπαρξία και όχι με την Τουρκικη πολιτική σκηνή.
    Εκεί δεν θα αλλάξει τίποτα όποιο μανδύα καιν έχει το πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.