28/3/09

O Ρασμούσεν κλείνει (;) το κουρδικό δορυφορικό κανάλι Roj TV


Ο πρωθυπουργός της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ όσον αφορά την υποψηφιότητα του για την θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε στα λόγια του και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με την Τουρκία και με τους Τούρκους αξιωματούχους.
Στην συνέντευξη τύπου που παράθεσε στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ επεσήμανε τα παρακάτω σχετικά μετην υποψηφιότητα του Ράσμουσεν για την θέση του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής συμμαχίας:
"Η Τουρκία δεν θα ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα του Ράσμουσεν, είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιτυχημένους πρωθυπουργούς της Ευρώπης".
Η Τουρκική εφημερίδα Sabah, σχολιάζοντας το θέμα αναφέρει ότι, «το Ιράκ και η Δανία κινούνται για τη διάλυση του ΡΚΚ».
Σύμφωνα με την είδηση ο πρωθυπουργός της Δανίας Άντερς Φογκ Ρασμούσεν για να εγκρίνει η Τουρκία την υποψηφιότητά του για τη θέση γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή για κλείσιμο του Κουρδικού τηλεοπτικού καναλιού Roj TV που εδρεύει στη χώρα του και πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
Το ΡΚΚ είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη και έχει λάβει τα μέτρα, για την εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού, από άλλο φορέα.
STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Αυτά είναι παραδείγματα εξωτερικής πολιτικής για εμάς...
    Βλέπετε; οι σύμμαχοι με το "έτσι θέλω" κάνουν κουμάντο πάντου! Επεμβαίνουν μέχρι και στα εσωτερικά μιας ευρωπαϊκής χώρας, κανονίζουν ποιό κανάλι θα εκπέμπει κλπ. Και εμείς, οι νεοέλληνες πολιτικοί των φωτεινών χαμόγελων, δεν έχουμε το σθένος να εμποδίσουμε τα Σκόπια να μας προκαλούν καθημερινά. Να τους πούμε ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ονομάσουν το Α/Δ τους ή οποιαδήποτε λεωφόρο με το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου!!!! Ντρεπόμαστε να τους μιλήσουμε, φοβόμαστε... Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που αγνοεί ο μέσος Έλληνας;
    Είμαστε ενώπιον μιας μετατροπής της γειτονικής- συμμαχικής χώρας σε έναν πολύ καλό "παίκτη" στη διεθνή σκακιέρα, και μιας ταυτόχρονης απαξίωσης της ελληνικής πολιτικής, των ελληνικών θέσεων και παντελή απουσία της χώρας μας από το διεθνές διπλωματικό γίγνεσθαι.
    Κάτι πρέπει να κάνουμε πρίν να είναι αργά.
    Κ. Καλεντερίδη, συγχαρητήρια για την δουλεία σας. Σας ευχαριστούμε για την συνεχή ενημέρωση.
    Ευχαριστώ.
    Π., Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.