31/3/09

Θέμα "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα θα ξαναθέσουν οι Σλαβομακεδόνες της Αυστραλίας

Θέμα "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των "Μακεδόνων" της Ελλάδας, θα θέσουν σε Αυστραλούς επισήμους και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ακτιβιστές από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που αναμένονται σύντομα στην Αυστραλία. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα διαθέσουν "τις γνώσεις" και "τις εμπειρίες τους" για την οργάνωση Συνεδρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από Σκοπιανούς της Αυστραλίας.
Πρόκειται για τους Νάτσε Παρίση και Δημήτρη Ιωάννου, από το "Ουράνιο Τόξο" της Ελλάδας, και τον Στόϊκο Τστόκοβ, από την οργάνωση Όμο-Όλιντεν-Πιρίν της Βουλγαρίας. Οι τρεις τους είναι φιλοξενούμενοι τηςαυτοαποκαλούμενης "Αυστραλο-Μακεδονικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (Australian Macedonian Human Rights Committee),
Η νέα, προπαγανδιστική εκστρατεία των σλαβομακεδόνων της Αυστραλίας θα θεμελιωθεί στην πρόσφατη έκθεση της Γκέϊ ΜακΝτούγκαλ, περί δήθεν ύπαρξης "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα, επιδιώκουν να δώσουν οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας.
Η "Αυστραλο-Μακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", σε ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Χωρίς αμφιβολία, οι δύο ακτιβιστές από την Ελλάδα θα αναφερθούν στα πορίσματα πρόσφατης έρευνας του ΟΗΕ από την ανεξάρτητη εμπειρογνώμονά του σε ζητήματα μειονοτήτων, Γκέι ΜακΝτούγκαλ.
Η Έκθεση αυτή, αν και βρίσκει κάποια θετικά σημεία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα τους Ρομά και τους μουσουλμάνους της, υπογραμμίζει ότι υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα η οποία καταπιέζεται".
Θεωρείται βέβαιο ότι η παρουσία των δυο στελεχών του "Ουράνιου Τόξου" στην Αυστραλία θα επιδιώξει να κερδίσει υποστήριξη στην προσπάθεια να πειστεί η διεθνής κοινή γνώμη, ότι, όντως, υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.
Εξάλλου, και διπλωματικοί κύκλοι βλέπουν προσπάθεια στοιχειοθέτησης ύπαρξης "μακεδονικής" μειονότητας στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, πίσω από την Έκθεση του ΟΗΕ για τις Μειονότητες που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού. Με τη σχετική Έκθεση, καλείται, ως γνωστόν, η Ελλάδα, αντί να αρνείται την ύπαρξη της μειονότητας, να προστατεύσει τα δικαιώματά της, και κάνει συστάσεις στην Αθήνα να μην ερμηνεύει περιοριστικά τον όρο "μειονότητα"! Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ σε ζητήματα μειονοτήτων, Γκέι ΜακΝτούγκαλ, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και τους γ.γ. των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Απασχόλησης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρχικά η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα της Γκ. ΜακΝτούγκαλ γινόταν με στόχο να επανεξετασθεί η κατάσταση των Ρομά, αλλά την τελευταία στιγμή προστέθηκε στο πρόγραμμά της η επίσκεψη στη Θράκη και κατόπιν στη Φλώρινα, ενώ πλήθαιναν οι πληροφορίες ότι στη Θράκη συναντήθηκε μόνο με προστατευόμενους του Τουρκικού Προξενείου, ενώ στη Φλώρινα με μέλη του "Ουράνιου Τόξου".
"Στη χώρα μας, κάθε Έλληνας πολίτης έχει το απαράγραπτο ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και η μέριμνα της Πολιτείας για την ενίσχυση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαρκής και αποτελεσματική", είχε τονίσει, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ άφησε σαφείς αιχμές τόσο κατά της Γκ. ΜακΝτούγκαλ όσο και κατά των μεθοδεύσεων του Νίκολα Γκρουέφσκι, προσθέτοντας: "Η πολιτική αυτή εδράζεται στη στέρεα πεποίθησή μας ότι οι μηχανισμοί προστασίας και ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει τελικά να ενισχύουν την αρμονική συνύπαρξη των πολιτών ενός κράτους και δεν θα πρέπει να καθίστανται εργαλείο στα χέρια εκείνων που για ιδιοτελείς σκοπούς επιδιώκουν την καλλιέργεια διχόνοιας και κλίματος εντάσεων στο εσωτερικό μιας κοινωνίας".
Η κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη περιγράφεται με μελανά χρώματα, ενώ σε ό,τι αφορά όσους αυτοπροσδιορίζονται "Μακεδόνες", η έκθεση αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει "την ύπαρξη μιας μακεδονικής εθνοτικής μειονότητας η οποία ζει στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία" και ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει πολιτική άρνησης "της μακεδονικής κοινότητας και της μακεδονικής γλώσσας". Μάλιστα, τόσο στην περίπτωση των μουσουλμάνων της Θράκης όσο και των σλαβόφωνων, η Γκ. ΜακΝτούγκαλ αναφέρεται σε "αξιόπιστες αναφορές για εκφοβισμό" των μειονοτήτων, χωρίς, ωστόσο, να τις κατονομάζει.
Η Γκ. ΜακΝτούγκαλ, λένε διπλωματικές πηγές, εφαρμόζει τεχνοκρατικά κριτήρια, σε μια προσπάθεια να στοιχειοθετήσει την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας, γι' αυτό και προτρέπει την Ελλάδα να μην ερμηνεύει τόσο περιοριστικά τον όρο μειονότητα. Όπως σημειώνει, "η ερμηνεία της ελληνικής κυβέρνησης για τον όρο "μειονότητες" είναι υπερβολικά περιοριστική για να ανταποκριθεί στα σημερινά στάνταρ: εστιάζει στην ιστορική αντίληψη των "εθνικών μειονοτήτων" που δημιούργησε η διάλυση των αυτοκρατοριών ή οι Συμφωνίες που συνήφθησαν μετά το τέλος πολέμων".
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

4 σχόλια:

 1. Καλά λέω εγώ ότι η πολύ δημοκρατία βλάπτει γιατι φτάνει στα όρια της ασιδοσίας. Αλλά δεν φταίνε αυτοί ας όψεται η κυβερνήσεις της Ελλάδος και εμείς οι ίδιο που ξεπουλάμε ξεπουλήσαμε και θα ξεπουλάμε την ιστορία μας την πατρίδα μας ΄και ότι μας έχει μείνει και περικλύεται στον όρο αξιοπρέπεια.Επειδή γνωρίζω ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα χωριστεί στα δυο λέγοντας οι μισή που είναι ''δημοκράτες'' περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τι πειράζει ..Εγώ θα είμαι με τους άλλους μισούς και μαζί με μένα και τα παιδιά μου που θα πω το μολόν λαβέ και σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν αρέσει να πάει να μείνει στην Βουλγαρία ή όπου αλλού θέλει αλλά στην Ελλάδα η Μακεδονία είναι μία και οι Μακεδόνες Ελληνες όσοι θέλουν ας προσαρτηθούν ως επαρχίες μας, όσοι δεν αντέχουν δίνω και μερίδιο του μισθού μου να βγάλουν βίζα για αλλού.Αντε να λιγοστεύουμε γιατί πολλοί γίναμε το τελευταίο καιρό ..Και καλή και η δημοκρατία και η ελευθερία αλλά ένεκα αυτών που μπορούν να λένε ορισμένοι ότι βλακεία τους έρθει στο κεφάλι (και μάλιστα ανιστόριτη ) κάποιοι καταπιέζονται
  Αν λοιπον οι κύριοι του Ουράνιου Τόξου θεωρούν ότι είναι μακεδόνες και η πατρίδα των μακεδόνων δεν είναι η Ελλάδα ας ανοίξουμε τις πόρτες να σηκωθούν να φύγουν κανείς δεν θα τους εμποδίσει.Εμ και μας χρωστούσαν εμ και θέλουν να μας πάρουν και το βόδι.
  Χριστίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απορώ γιατί δεν ζητάνε την αναγνωρισή τους από την κυβέρνηση της Αυστραλίας;;; Είναι και περισσότεροι εκεί από ότι εδώ...Από μακρυά και απ'έξω απο τον χορό πολλα τραγούδια λένε και λαλακίες βέβαια.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οσοι έχουμε φίλους στην Αυστραλία, ας τους στείλουμε αυτό το κείμενο, να προετοιμασθούν. Επίσης πρέπει να το περάσουμε και στούς φίλους μας εδώ, Έχουν λυσάξει οι σκοπιανοί με τον G Sorros, και μερικούς εξομότες Ελληνες, αλλά πιστεύω οτι οι εμείς οι Έλληνες θα αγωνιστούμε πάλι, αν μας πιέσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτοί του ουράνιου τόξου ας πάνε στην χώρα τους τα Σκόπια.

  'Η ας τους πληρώσουν για να μην μιλάνε. Σίγουρα τέτοιοι που είναι θα δεχτούν. Αρκεί τα λεφτά να είναι περισσότερα.
  Μετά ας τους ρίξουμε στο πιο ορμητικό ποτάμι της Μακεδονίας.

  'Αντε να δούμε τι άλλο θα ανεχτούμε απο το κάθε ούρα(νιο) όξω

  Μια η λύση (και μιλάω πολύ σοβαρά) πολλές δημοκρατικές ΚΛΩΤΣΙΕΣ!  Νήμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.