26/3/09

Εμπλέκουν και το Φανάρι στην «Εργκενεκόν»

ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ...
ΑΓΚΥΡΑ
Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

Οικουμενικό Πατριαρχείο και ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι από τα σημεία αναφοράς στο δεύτερο κατηγορητήριο σχετικά με την υπόθεση «Εργκενεκόν» στην Τουρκία, το οποίο δόθηκε χθες στηδημοσιότητα.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι από το υλικό που βρέθηκε κατά τις έρευνες σχετικά με τον στρατηγό ε.α. Σενέρ Ερουιγκουρ προκύπτουν στοιχεία σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι στο κείμενο σχετικά με μια συνάντηση «αναφέρεται ότι με τα χρήματα ύψους 4-5 δισ. δολαρίων που διαθέτει το Πατριαρχείο Φαναρίου θα αποκτήσει η Κωνσταντινούπολη καθεστώς αυτονομίας, ενώ γίνεται λόγος για την υποστήριξη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προς τις εργασίες του Πατριαρχείου να αποκτήσει δομή παρόμοια με αυτήν του Βατικανού. Αναφέρεται ότι το ταμείο που δημιούργησε ο Βαρθολομαίος μέσω του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ το χρησιμοποιεί ο Χουσεΐν Τσελίκ, ότι ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής Εντελμάν είχε ξεκινήσει σοβαρή εργασία για το θέμα αυτό στην αμερικανική πρεσβεία και ότι ήταν ενήμερος σχετικά με το ταμείο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα εξασφάλιζε έτσι χρήματα».
Σε άλλο σημείο του κατηγορητηρίου γίνεται αναφορά σε επιστολές που είχαν σταλεί στον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Χιλμί Οζκιόκ, με υπογραφή «νέοι αξιωματικοί». Συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο παράδειγμα τέτοιας επιστολής, η οποία απευθυνόμενη στον Οζκιόκ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι επί της αρχηγίας του «...ξεπουλήθηκε η Κύπρος» και «...έγινε σύσταση στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να εργάζονται για την Ελλάδα».
Τέλος, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι μεταξύ των υλικών που περιλαμβάνονται στα cd τα οποία βρέθηκαν σε έρευνες σχετικά με την παρακρατική οργάνωση, βρέθηκαν έγγραφα και υλικά του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/03/2009

3 σχόλια:

 1. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για πογκρόμ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το περιβάλλον που αναγκάζεται να επιβιώσει το πατριαρχείο μας είναι ιδιαιτέρα δύσκολο .Τώρα που η κατάσταση στην Τουρκία είναι μπερδεμένη , είναι λογικό να ανακατεύουν ξανά την τράπουλα με στόχο να εκβιάσουν , να εμπλέξουν και να ρίξουν λάσπη στο πατριαρχείο . Αλλά θέλω να πιστεύω ότι εκεί στο Φανάρι δεν μασάνε , από τέτοια, εδώ και αιώνες έχουν δείξει ότι τα καταφέρνουν περίφημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσείς κ.Σάββα τι ενημέρωση έχετε????
  Αληθεύουν αυτά που αναφέρονται το παρακάτω κείμενο????
  http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_8802.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.