9/8/10

Βρήκαν τα 79 από τα 172 κιλά των εκρηκτικών

Καρπούς απέδωσαν οι έρευνες της Αστυνομίας, αφού αργά χθες βράδυ βρέθηκε περισσότερη από την μισή ποσότητα των κλαπέντων εκρηκτικών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, στην Παλώδια. Πρόκειται για 93, από τις 200 ράβδους PG2, καθώς και 493 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων αγνώστου προέλευσης, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα σε ένα σφραγισμένο και καλά καμουφλαρισμένο , βαρέλι ,σε χωράφι της περιοχής μεταξύ Ομόδους και Βάσας Κοιλανίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες βράδυ το ΣΙΓΜΑ, 2 άτομα έχουν ήδη ομολογήσει ενώ επίκεινται και νέες συλλήψεις. Χθες ,το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε όπως τέσσερεις από τους οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση κλοπής των εκρηκτικών υλών, αφεθούν ελεύθεροι. Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι οι υπόλοιποι τέσσερεις θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την Τρίτη, αφού η Αστυνομία, μετά από ανώνυμη πληροφορία, βρήκε στην κατοχή τους όπλα και εκρηκτικές ύλες. Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, την ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης των δύο αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς για τρεις μέρες.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός τόνισε ότι οι συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό και της υπόλοιπης εκρηκτικής ύλης που κλάπηκε θα συνεχιστούν και σήμερα στην ίδια περιοχή. Πρόσθεσε ότι οι ανακρίσεις των υπόπτων και άλλων προσώπων εντείνονται με απώτερο στόχο τον εντοπισμό ολόκληρης της ποσότητας της εκρηκτικής ύλης, αλλά και την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι "πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για υλοποίηση του διπλού στόχου που είχε τεθεί ευθύς εξαρχής και αφορά τόσο στον εντοπισμό της εκρηκτικής ύλης όσο και στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών". «Υπολείπεται η ανεύρεση της υπόλοιπης εκρηκτικής ύλης και η εξιχνίαση της υπόθεσης», κατέληξε.
SIGMALIVE

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι τυχαίο οτι η Κύπρος έχει μηδενική εγκληματικότητα....
    Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου στο όνομα δηθεν "δημοκρατικών" διαδικασιών ψαλιδίζεται η απόδοση της αστυνομιας, και η απονομή δικαιοσύνης είναι αργή και χαλαρή.
    Κλασσικό παράδειγμα να αφήνεται ελεύθερος απο τον εισαγγελέα ο πυρομανής της Κέρκυρας, μέχρι την δίκη του τον ...Φεβρουάριο !!!
    Μέχρι τότε για να δούμε τι θα γίνει στην Κέρκυρα...


    JTR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε φίλε, είσαι βέβαιος γι΄αυτό που λες; Ρώτα κι εμάς. Η εγκληματικότης στην Κύπρο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία έτη.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που βρέθηκαν έστω και αυτά. Γιατί δεν είναι απίθανο, ένα μέρος από αυτά να καταλήγει και στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.