13/3/11

Ερώτηση για τα προβλήματα στο Αγαθονήσι

Ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, για το γεγονός ότι το Αγαθονήσι έχει μείνει χωρίς υπαλλήλους κατέθεσε χθες ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Γ. Κοραντής.Στην ερώτησή του, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:


«Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ ο κ. Βαγγέλης Κόττορος, Δήμαρχος Αγαθονησίου, κατήγγειλε ότι η Πολιτεία έχει κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στα προβλήματα των νησιωτών, περί άλλα τυρβάζοντας, όταν τα νησιά αργοπεθαίνουν.

Χαρακτηριστικά είπε, ότι ο ίδιος είναι αναγκασμένος να κάνει όλες τις δουλειές του Δήμου, διότι δεν διαθέτει ούτε έναν υπάλληλο και προειδοποίησε ότι εάν σε 10 μέρες δεν αποσπασθεί στο Αγαθονήσι ένας τουλάχιστον υπάλληλος, θα βρεθεί στην ανάγκη να κλείσει τον Δήμο.

Είναι πράγματι εκπληκτικό, ότι την ώρα που τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετάνε σχεδόν καθημερινά πάνω από το ακριτικό αυτό νησί και σε τακτική βάση δουλέμποροι εκφορτώνουν εκεί εκατοντάδες λαθρομετανάστες, με τους οποίους και ο Δήμος καλείται να ασχοληθεί, η Πολιτεία έχει εγκαταλείψει την Δημοτική Αρχή στην τύχη της και την ωθεί σε απόγνωση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Δεν θεωρεί ότι η προκρούστεια λογική της Κυβέρνησης, όσον αφορά τις προσλήψεις / μεταθέσεις / αποσπάσεις υπαλλήλων δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ισοπεδωτικά έναντι όλων και ειδικότερα των δημοτικών αρχών σε περιοχές, που για προφανείς λόγους έχουν ιδιαίτερο εθνικό ενδιαφέρον.

Προτίθεται να κινηθεί πάραυτα, προκειμένου να ικανοποιήσει το δίκαιο και λογικό αίτημα του Δημάρχου Αγαθονησίου;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής»
Πηγή : Ροδιακή

2 σχόλια:

  1. Να θυμίσω οτι ο Δήμαρχος είναι συνταξιούχος διδάσκαλος,ο γιός του ήταν γραμματεύς της κοινότητος,άρα κάπου αλλού διορίσθηκε και έφυγε.Αυτά τα γράφω ενημερωτικά και δεν αλλάζουν την ουσία του προβλήματος. Πως είναι δυνατόν μια κοινότητα,με ελάχιστα έσοδα και 80-85 μόνιμους κατοίκους να λύσει τα τόσα προβλήματα ;;;;Εξαρτάται από το τι σκέφτονται οι εγκέφαλοι στο κλεινόν άστυ.Μάλλον τίποτε... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΑΡΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.