3/3/11

Λογοκλόπος (και) ο υιός Καντάφι


Μετανιωμένη εμφανίζεται η London School of Economics για τις σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον υιό Καντάφι REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND) }
Λονδίνο 
Έρευνα για πιθανή λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή του Σαϊφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ξεκίνησε το πανεπιστήμιο του London School of Economics (LSE), που έχει τις τελευταίες μέρες βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα λόγω της «διαπλοκής» του με τον Λίβυο δικτάτορα και τον 38χρονο γιο του.

Ο Σαϊφ αλ Ισλάμ ολοκλήρωσε ως γνωστόν στο περίφημο πανεπιστήμιο του Λονδίνου το μεταπτυχιακό του στη φιλοσοφία, την πολιτική και τις κοινωνικές αξίες (!) το 2003, και το διδακτορικό στη φιλοσοφία το 2008. Κατηγορείται λοιπόν ότι στη διατριβή του, που φέρει τον... ειρωνικό τίτλο «Ο Ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών στον Εκδημοκρατισμό των Παγκόσμιων Θεσμών Διακυβέρνησης», αντέγραψε αυτούσια αποσπάσματα από άλλα ήδη δημοσιευμένα κείμενα, καθώς και ότι χρησιμοποίησε τρίτο άτομο για τη συγγραφή της.

Ο διευθυντής του πανεπιστημίου, Χάουαρντ Ντέιβις, έχει ήδη δηλώσει «μετανιωμένος» για τη σχέση του υιού Καντάφι με το LSE, το οποίο το 2009 δέχθηκε δωρεά ύψους 1,8 εκ. ευρώ μέσω του Ιδρύματος Καντάφι. Το πανεπιστήμιο έχει ήδη λάβει 350.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά (υποστηρίζει τώρα πως) τα διοχέτευσε στην έρευνα για τη Βόρειο Αφρική και την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών.

Η έρευνα έχει εντοπίσει 16 σημεία που ο Σαϊφ αλ Ισλάμ χρησιμοποίησε ολόκληρες παραγράφους από άλλα κείμενα, όπως μία έρευνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύθηκε το 2005. Ο ίδιος αναγνωρίζει στη διατριβή του στοιχεία που συγκέντρωσε για λογαριασμό του η συμβουλευτική εταιρεία Monitor. «Το LSE έχει επίγνωση των κατηγοριών για λογοκλοπή αναφορικά με τη διδακτορική διατριβή του Σαϊφ Καντάφι. Η σχολή εξετάζει το θέμα σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες», δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.
Ψυχάρη Ειρήνη-ΒΗΜΑ

18 σχόλια:

  1. Μετανιωμένη εμφανίζεται η London School of Economics για τις σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον υιό Καντάφι REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND) }

    ¨Οταν έπαιρναν τα λεφτά του τότε ήταν καλός, τώρα δεσμευσαν τους λογαριασμούς του και δεν θέλουν να τον ξέρουν.ΕΘΝΗ-ΚΛΕΦΤΕΣ,ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λεφτά που πήραν θα τα επιστρέψουν στον Λαό της Λιβύης????
    αλλά ξέχασα τοτε ο καντάφι ήταν φίλος και σύμμαχος στις buisness...τα λέω καλά...υποκριτές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το LSE ειναι γνωστο οτι δεχεται φοιτητες με αριστερες τασεις και ετσι ελεγχονται ατομα που εχουν μελλοντικες πιθανοτητες να ηγηθουν σε ενα τομεα στην πατριδα τους η και να κυβερνησουν.Ετσι οι εγγλεζοι
    καπακωνουν και αυτο τον τομεα της ανθρωπομαζας που παριστα την ελιτ στην καμπουρα των λαων.
    Οσον αφορα την αποδοχη του σκραπα υιου του κανταφι στο LSE οπου μπαινεις με υψηλοτατο επιπεδο προσοντων νοητικων και αλλων μετα απο αυστηρη επιλογη ,αυτο μπορει να ξεπεραστει αν αγορασεις την εισοδο σου με αφθονο χρημα απο τα κλοπιμαια του πατερα σου.Οι υπολοιποι που δεν εχουν για να κανουν δωρεα η να σπονσοραρουνε ενα project η μια εδρα αυτοι θα μπουνε με αυστηροτατη διαδικασια επιλογης και αυτοι ειναι η πραγματικη ελιτ με υψηλοτατα στανταρντς προσωπικα,επιστημονικα και νοητικα.
    Οσον αφορα για το ποιος εφτιαξε τηυν Διατριβη του ...παιδιου ε! αυτο ειναι το ευκολοτερο.Δεν θα στοιχισε πανω απο 50.000 λιρες σε ενα τριτο να την φτιαξει και πιθανως αυτος ο τριτος να κατεβηκε μετα στην Λιβυη σαν Διευθυνων Συμβουλος σε μεγαλο οργανισμο η να εγινε και...Κοσμητορας σε Λιβυκο πανεπιστημιο με τεραστιο μισθο.
    Στην ελλαδα αυτα τα Dph-ντοκτορα-στοιχιζουν πολυ λιγοτερο η και ενα γαμο με την κορη-ξοανο του καθηγητη.Διοτι αυτα τα κολοχαρτα του ντοκτορα δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο σε ενα στενοτατο και προσωρινο για την ζωη σου θεμα ενω ειναι εισητηρια για να φας την θεση του αλλου.Καμμια σχεση με τα Masters οπου πραγματικα εντριφεις συνολικα και με πολλα μαθηματα σε ενα εξειδικευμενο κλαδο της επιστημης σου και ειναι συμπυκνωμενη και επιπονη γνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψάξτε ποιοί Έλληνες έχουν σπουδάσει στό ανωτέρο Πανεπιστήμιο,θά σάς πιάσει ζάλη...
    Έχοντες καί κατέχοντες Έλληνες!
    Διαδραματίζουν καί ρόλο, σέ μεγάλα χρονικά διαστήματα,σέ Οικονομικές θέσεις Κρατικές,καί κρατάνε στά χέρια τους τήν Ελληνική Οικονομία!
    Καί ιδού μάς έφεραν σ'αυτό τό οικονομικό αδιέξοδο,στήν οικονομική "υποδούλωση"τής ελληνικής Ψυχής!Τό γονάτισμα σέ όλα τά επίπεδα τής ζωής,τούς ωραίους Έλληνες!
    Μάς σβήσανε τίς Ελπίδες,τά ΟΝΕΙΡΑ,τό Γέλιο,τά πανηγύρια μας(ακόμη καί μερικοί Δεσπότες τά αποκαλούν κατάλοιπα τών ειδολωλατρών!),τίς γιορτές ,τίς καντάδες,τούς Γάμους,τά τραγούδια μας ....!
    Όλοι αυτοί οι...Παπατρέχες τής αδούλωτης ψυχής μας!!!
    Δέν θά κλάψουμε,γιά νά μήν τούς κάνουμε τό χατήρι,τίς χάρες...νά τό απολαύσουν.
    Θά σφίξουμε τά δόντια...καί" ούαι υμίν Γραμματείς καί Φαρισσαίοι Υποκριτές!Ρήσις τού ΧΡΙΣΤΟΥ!"
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το LONDON SCHOOL OF ECONOMICS
    ειναι το φυτωριο των πρακτορων-ανθυποπρακτορων της νεας ταξης πραγματων ...
    και βγαζει διεθνη μπουζοπυκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχα!!!
    Το παράδειγμα της μετανοημένης πουτάνας το ξέρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα το θυμήθηκαν και τους έπιασε ο πόνος;

    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. //...Το LONDON SCHOOL OF ECONOMICS
    ειναι το φυτωριο των πρακτορων-ανθυποπρακτορων της νεας ταξης πραγματων ...
    και βγαζει διεθνη μπουζούκια...
    3 Μαρτίου 2011 11:44 π.μ. ηλίας//
    -----------------
    Όταν όμως τους αρπάξουν με την μαδεροσανίδα τους οι δικοί μας απόφοιτοι του ATHENS SCHOOL OF ...OIKODOMICS, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μονη μου διαφορα στο σχολιο του ΑΡΧΕΛΑΟΥ οτι ΟΛΑ αυτα τα 'φημισμενα' ανωτατα ιδρυματα δεν παραγουν επιστημονες του αντικειμενου τους αλλα αποφοιτους που εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου και οι οποιοι εχουν μεγαλες πιθανοτητες να αναριχηθουν σε κρατικα η κυβερνητικα αξιωματα μιας και προερχονται απο ελιτ οικογενειες.Μια απλη ματια στο ποιοι συμφοιτουσαν και που,απο αυτους που βρισκονται σε αξιωματα σε ΟΛΕΣ τις χωρες της γης,θα σας πεισει.Επισης θα σας πεισει το γεγονος,πως αφου αυτοι οι 'εγκεφαλοι' εχουν φοιτησει στα καλλιτερα οικονομικα πανεπιστημια του κοσμου,τα εχουν κανει θαλασσα και εχουν τιναξει τις οικονομιες των χωρων που τους εμπιστευτηκαν.Δυστυχως ενας αυτοδημιουργητος επιχειρηματιας θα πηγαινε πολυ καλλιτερα τα οικονομικα μιας χωρας,παρα αυτοι οι 'αποφοιτοι'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν όμως τους αρπάξουν με την μαδεροσανίδα τους οι δικοί μας απόφοιτοι του ATHENS SCHOOL OF ...OIKODOMICS, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!!!
    τζιμης

    3 Μαρτίου 2011 4:45 μ.μ.

    Global Ranking (διεθνης καταταξη αν δεν καταλαβαινεις αγγλικα)=
    LSE=6o
    Το καλυτερο ελληνικο=275ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τζιμη
    την ΑΤΗΕΝS' SCHOOL OF OICODOMICS
    προκαναν τα μπουζουκια και την εκλεισαν...
    μπουζουκια-μπουζουκια αλλα το συμφερον-συμφερον...
    Το θεμα ειναι:Παγκοσμιοποιηση παντου .Ποτε θαχουμε παγκοσμιοποιηση και στην βουλη;;;;
    Δεν βλεπω αλλη λυση...
    Το θεμα ειναι θελουμε φθηνοτερους βουλευτες ναι ή οχι;
    Κιαν ναι πως;
    Με την "κοινοβουλευτικη Δημοκρατικα" δεν γινεται.
    Ουτε ποτε γινοταν.
    Αρα μια μονο λυση υπαρχει:
    Να απεργησουν ολοι οι αστυνομικοι ταυτογχρονα με μια πανελλαδικη απεργια, να γινει το ελα να δεις .
    Ετσι γινονται οι δουλειες .
    Το χαος το πολεμας μονο με Χαος.
    Ετσι γινοταν στα αρχαια χρονια μεχρι που ανελαβαν οι θρησκειες να λυσουν το προβλημα και μεσουρανησαν οι αυτοκρατορες κιοι πατριαρχοπαπες.
    Τωρα τελευταια εχει αναλαβει το σπρευ πιπεριου...
    Ε αυτο ειναι ο εχθρος της ελλαδος...
    ΤΟ ΣΠΡΕΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ...
    Αυτο πρεπει να χτυπηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρχέλαε, το δικό μας Athens School of Oikodomics ξέρεις σε ποιό Global Ranking για ...οικοδομές βρίσκεται;
    Στο number ONE !!!
    Έχουμε δε και τους καλύτερους στον κόσμο ζωγράφους μεγάλων επιφανειών (ελαιοχρωματιστές). Πρώτοι στο σπατουλαριστό !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρουν καλὰ ἀπὸ ὑποκρισία οἱ ἄγγλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ARXELAOS ειπε:
    "Διοτι αυτα τα κολοχαρτα του ντοκτορα δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο σε ενα στενοτατο και προσωρινο για την ζωη σου θεμα ενω ειναι εισητηρια για να φας την θεση του αλλου.Καμμια σχεση με τα Masters οπου πραγματικα εντριφεις συνολικα και με πολλα μαθηματα σε ενα εξειδικευμενο κλαδο της επιστημης σου και ειναι συμπυκνωμενη και επιπονη γνωση."
    Φίλε κόψε κατι. Νομιζω πήρες φόρα και ισοπεδώνεις τα παντα χωρις να ξερεις τι λες. Το master είνια πολυ κατώτερου επίπέδου πτυχίο απο το διδακτορικό, το οποίο δεν ειναι οπως τα λες. Εκτος αν εχεις μονο μαστερ και οχι διδακτορικο, οποτε βγαζεις και τα απωθυμένα σου. Κατα αλλα σωστα εγραψες για τον υιο Καντάφι και το LSE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τζιμης

    3 Μαρτίου 2011 7:24 μ.μ.

    Εδω δεν μπορω παρα να συμφωνησω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -1-

    Φίλε κόψε κατι. Νομιζω πήρες φόρα και ισοπεδώνεις τα παντα χωρις να ξερεις τι λες. Το master είνια πολυ κατώτερου επίπέδου πτυχίο απο το διδακτορικό, το οποίο δεν ειναι οπως τα λες.
    4 Μαρτίου 2011 1:15 π.μ.
    Ετσι σου φαινεται,αυτα σας λενε και αυτα σας συμφαιρει να λετε.
    Το Master ειναι ενα επαγγελματικοτατο 1 η 2 ετων συμπυκνωμμενο σε σχετικη με το αντικειμενο των σπουδων σου πιστοποιητικο που ενισχυει το Major η παραπλευρο Major των σπουδων σου στο Bachelor προς επεκταση αυτου στην γνωση και πιστοποιηση για το "Who is Who" στο
    recruitment που αναγκαστικα θα ακολουθησει για το ποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εισαι και θελεις να παρεις την ταδε υψηλη θεση που διεκδικεις.Επειδη ακριβως ειναι πολυ συμπυκνωμμενο σε μαθηματα και σχετικα λιγο χρονο ειναι και πολυ κοπιωδες οχι φυσικα στην ...Ελλαδα.
    Και επειδη ειναι συσσωρετικο γνωσης και οχι παραμυθι γιαυτο και πληρωνεις αναλογο με την αξια της σχολης και ενα σεβαστο ποσον.Και αν το Master αφορα πανεπιστημιο του εξωτερικου που βρισκεται σε TOP
    RANKING GLOBAL τοτε για να σε δεχτουνε για Master απο τον προηγουμενο χρονο παιρνας σε δυσκολοτατα τεστ και γινεσαι φιλο και φτερο και αυτο διοτι η φημη αξιολογοτατων πανεπιστημιων εξαρταται απο την ποιοτητα αυτων που εισαγει για Master και αρκετα αλλα που αγνοεις.
    Οσον αφορα τα "ντοκτορα".Θα γνωριζεις οτι στην Ελλαδα καμμια επιλογη δεν γινεται ποιος θα ξεκινησει βασει της αξιας του υποψηφιου την συμμετοχη του σε ενα πρωτοκολο που θα βγαλει 3-4 ντοκτορα στο τελος.Αντιθετα σε αυτα τα ντοκτορα εισαγονται κολληταρια του καθηγητη ,του λεκτορα ,του επικουρου και το χειροτερο εισαγονται κομματοσκυλα που προστατευουν και εκλαιγουν τον επικουρο η τακτικο καθηγητη και ανταλλασουν αυτα με επιλογη ασχετων και τεμπελοσκυλων στα φοιτητικα τους χρονια η εστω μετριοτητων για συμμετοχη σε ενα Project που θα βγαλει μερικα ντοκτορα.Και ακομα χειροτερα για να ξεκινησει ενα project που θα βγαλει μερικα ντοκτορα χρειαζονται χρηματα που θα πληρωνει τους υποψηφιους φοιτητες και ....φυσικα και τα λαμογια επιτηρητες καθηγητη,επικουρο κλπ.Τα χρηματα αυτα τα σπονσοραρουν
    συνηθως ιδιωτες που εχουν συμφερον
    να ερευνησουν η να κανουν οτι ερευνουν ενα επιχειρηματικο δικο τους θεμα για να κατευθυνουν και το αποτελεσμα εκει που επιθυμουν μια και ...πληρωνουν.Τωρα,αυτο το θεμα που θα σπαταλησει απο τον νεο αποφοιτο bachelor 3 εως 5 χρονια απο την ζωη του αμεσως μετα το πτυχειο του θα ειναι μια παρανυχιδα
    απο το συνολο αυτων που εμαθε στο bachelor και τα οποια επελεξε να σπουδασει για να βγει στην κοινωνια.Γιατι το κανει τοτε?
    -2-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. -2-
    1)Για να παρει "ακαδημαικο"τιτλο που θα μετρησει στον διορισμο του καπου και να αρπαξει την θεση απο αλλον.
    2)Με το σκεπτικο "δυσκολη η κοινωνια,καλα προχωραω (με τα δεκανικια που προανεφερα) μηπως και με κρατησουν στο ιδρυμα αυτο η στο διπλανο στην ελλαδιτσα.Οπως ξεκινησα ετσι θα συνεχισω ειναι ευκολο να παραμερισω τους αντιπαλους,εχω την μεθοδο εδω στην ελλαδιτσα ,δεν ειμαστε σε Prinston,Harvard,LBS,LSE,MIT κλπ"
    3)Εχω μια μηνιαια αποζημιωση,δυσκολοι καιροι εξω στην κοινωνια.
    4)Θα μπορω να δουλεψω ταυτοχρονα και εξω μιας και το ντοκτορα εχει αφθονες ελευθερες ωρες και ετσι και να γνωριστω και να παρω αυτο που δεν πηραν οι αλλοι λογω απαγορευσης να εργαστουν ταυτοχρονα
    λογω του γεματου ωραριου και της απαγορευσης στο Master ταυτοχρονης εργασιας με αυτο,και αυτο ισχυει στα σοβαρα πανεπιστημια του εξωτερικου ,στην ελλαδα ουτε γνωριζω ουτε θελω να γνωριζω και τους λογους ο νοων νοειτω,ξεχαρβαλωμα και αρπαχτη.και ποιο ειναι αυτο ,μα! το work experiense (προυπηρεσια,ασχετα αν κουβαλουσανε τους καφεδες του επιχιρηματια,λιγα ψεμματα σε αυτο τον τομεα,μια υπογραφη-σιγονταρισμα του αφεντικου και τα προσοντα προυπηρεσιας ετοιμα.
    5) Αναβαλλω και το στρατιωτικο μου,ασε τα κοροιδα στην Λημνο ,στην Στρογγυλη,στον Εβρο να πηδιουνται,εξ αλλου απο το facebbok
    τα emails και τα sms μαθαινω ποσο αθλια περνανε στο στρατο σε αλλοτρια καθηκοντα μαγειριων και καθαριστριας με αγραμματους ΕΠΟΠ να παιρνουν την εκδικηση τους επανω στα μορφωμμενα παιδια της Ελλαδας.
    Αν με προκαλεσεις θα μπω και σε πιο επωδυνες λεπτομερειες για σενα
    που μαλλον καποιο ντοκτορα θα κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παραιτηθηκε προ ολιγου ο Πρυτανης
    του LSE.αλλη φορα να προσεχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.