3/3/11

Τη νομιμοποίηση των μεταναστών απεργών πείνας ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

Αθήνα: Τη νομιμοποίηση των 300 μεταναστών απεργών πείνας ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.Η κ.Παπαρήγα εξέφρασε την αγωνία της για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα των απεργών πείνας και κάλεσε την κυβέρνηση «να χρησιμοποιήσει, επιτέλους, το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά».

Πρόσθεσε: «Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή. Ξέρουμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, να μην έχει "γινάτι" πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει «παγκόσμιο» το πρόβλημα της μετανάστευσης, ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είχε σημειώσει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί πλέον σε εθνικό επίπεδο.

«Αριθμητικά είναι περισσότεροι οι μετανάστες που πηγαίνουν προς τις χώρες της Ασίας παρά αυτοί που έρχονται στην Ευρώπη. Απλά, τώρα στην Ευρώπη της περισσεύουν εργατικά χέρια και φαίνονται πολλοί» τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκαν ακόμη στη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας Δίας, μιλώντας για τραγικό περιστατικό. Η κ.Παπαρήγα, μάλιστα, διερωτήθηκε κατά πόσο αυτοί οι αστυνομικοί ήταν επαρκώς έμπειροι ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιους κινδύνους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της κ.Παπαρήγα.

Ειδικά για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας κάλεσε την πολιτεία να επιλύσει άμεσα το ζήτημα, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης περισσότεροι από 50 μετανάστες, καθώς ήδη διανύουν την 35η ημέρα απεργίας πείνας.
Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την πολιτεία εδώ και μερικές μέρες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή» δήλωσε ο Θανάσης Καραμπέλης, ένας από τους γιατρούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία.

Πηγή: news.in.gr

28 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "... Τη νομιμοποίηση των μεταναστών απεργών πείνας ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα ..."


    Για αυτο εχουμε καταντησει ξεφραγο αμπελι, προοδευτικα δειλοι στους εκβιασμους, και συνηθισμενοι στην ατιμωρησια.

    Ας φυγουν οι εποικοι απο τα κατεχομενα και απελευθερωθουν οι εγκλωβισμενοι και εμεις μπορει να δωσουμε στους λαθρομεταναστες για καποιο χρονικο διαστημα, αδεια δουλειας ...

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Παπαρήγα το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από παράνομους.
    Άλλο πράγμα ο ανθρωπισμός και η βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και άλλο η νομιμοποίση.
    Η αριστερά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου με την υπόθεση και φοβάμαι ότι τις συνέπειες θα πληρώσει για άλλη μια φορά η Ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ¨"ΔΙΑΣ"-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Πέμπτη 3 ΜΑΡ...ΤΙΟΥ καὶ ὥρα 22:00 τὸ βραδὺ συγκέντρωση στὴ πλατεία Συντάγματος ὑπὲρ τῶν ἑλλήνων ἀστυνομικῶν που χάνουν τήν ζωής τους για μας...


    Γιὰ τοὺς Ἕλληνες καὶ μόνο καὶ ὄχι ὑπὲρ λαθρομεταναστῶν .ΟΛΟΙ στις 10 τὸ βραδύ της Πέμπτης στὸ Σύνταγμα. Ζητοῦμε προστασία καὶ καλύτερη χρηματοδότηση στὰ σώματα ἀσφαλείας ΤΩΡΑ!
    ksipnistere.blogspot.com
    Ἀναρτήθηκε ἀπὸ ὁδοιπόρος στὶς 10:23 μ.μ. 0 σχόλιαSee More
    By: ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΗΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ...

    (From Facebook)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόσθεσε: «Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή, είμαστε ανθέλληνες και διεθνιστές. Επιδιώκουμε τον αφελληνισμό της χώρας και την κατάργηση των συνόρων. Ορματιζόμαστε το παγκόσμιο προλεταριάτο και την υποταγή όλων στο Διεθνές Τραπεζιτικό σύστημα των δημιουργών του Κόμματος μας. Σχεδιάζουμε την ανατροπή του Κυνοβουλευτισμού βασιζόμενοι στην αύξηση του έμψυχου δυναμικού μας με τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που θα πλαισιώσουν με σημαιάκια του ΠΑΜΕ τον αγώνα εναντίον της Δημοκρατίας, αφού οι καριολ...δες οι Έλληνες δεν μας ψηφίζουν, κακό χρόνο να έχουν!!
    Είναι πασίγνωστο ότι η εβραϊκή μας καταβολή μας κάνει να μισούμε θανάσιμα τον Χριστιανισμό, αλλά μας αρέσουν οι Μουσουλμάνοι γιατί και αυτοί μισούν τον Χριστιανισμό και έτσι μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ως πέμπτη φάλαγγα για τον αποχριστιανισμό αυτής της κωλ...χώρας που ποτέ δεν μας αγκάλιασε και δεν δέχθηκε τα μηνύματα μας.
    Είναι γνωστή η θέση μας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, βεβαίως εξαιρούνται οι κωλ..έλληνες που ποτέ δεν μας τίμησαν με τον ψήφο τους!!
    Φυσικά, γνωρίζετε ότι είμαστε ικανοί-το έχουμε ξανακάνει άλλωστε-να αιματοκυλίσουμε την χώρα με μια νέα έκδοση εμφυλιακού σπαραγμού, όπου οι κόκκινοι Μουτζαχεντιν μας με την κραυγή "Ινσαλλάχ" θα κόβουν τα κεφάλια των ελληναράδων χριστιανών αντιδραστικών!!!
    Ήρθε η ώρα το Χάος να δημιουργήσει μια Νέα Τάξη!
    Ήρθε η ώρα που η κομματική μασονία μας θα δει τα όνειρα της να πραγματοποιούνται!!
    Κάτω ο Ιμπεριαλισμός του Ελληνισμού!!
    Κάτω ο Καπιταλισμός του ντόπιου αφεντικού!
    ΖΗΤΩ ο Διεθνισμός της ΝΤΠ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστος ο Απελλης...
    Δυστυχως...:-(
    Eνα ειναι το νεο δεδομενο ΧΑΟΣ παντου...

    ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας τους υιοθετήσει η Παπαρήγα τότε και να τους ταϊζει αυτή!!!!

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν χρόνια, κάπου στις αχές της δεκατίας του '90, όταν οι πρώτοι λαθρό είχαν κάνει πια εμφανή τη ζημιά στα μεροκάματα των Ελλήνων οικοδόμων, θυμάμαι στη Θεσσαλονίκη σε μια διαδήλωση που συμμετείχε και το σωματείο των οικοδόμων με πανώ που έγραφε "έξω οι ξένοι από την οικοδομή" ή "όχι στους ξένους οικοδόμους", δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση, πάντως αυτό ήταν το νόημα. Ξέροντας ότι στο σωματείο αυτό παραδοσιακά την "εξουσία" την είχε το ΚΚΕ έβαλα στοίχημα με τον εαυτό ότι στο όνομα του διεθνισμού το ΚΚΕ δεν θα επέτρεπε ξανά την ανάρτηση τέτοιου συνθήματος. Και πράγματι από τότε, σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τέτοια πανώ δεν ξαναφάνηκαν, και ίσως τότε να την πλήρωσαν και αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία να το γράψουν. Υποθέτω ότι στο ΚΚΕ το κάναν με βαρειά καρδιά, ξέρανε τη ζημιά που έπαθε ο Έλληνας εργάτης, αλλά έπρεπε να τηρηθεί το "γράμμα το νόμου". Για να είναι λοιπόν εντάξει κάποιοι με την συνείδησή τους ότι πρέπει να τηρηθεί το "υπο του προφήτου ρηθέν" κατά πώς το λένε τα βιβλία, πρέπει οι υπόλοιποι να πεθάνουμε της πείνας και τα παιδιά μας να γίνους αύριο εργάτες σε αυτούς που σιγά σιγά θα πάρουν τα ινία στην αγορά. Γιατί μη μου πείτε ότι τα μιλλιούνια των λαθρό καταλαβαίνουν τίποτα από σοσιαλισμούς και αδελφοσύνες όλα αυτά. Όταν βρουν το δρόμο τους θα δούμε σε τι καπιτάλες και εκμεταλλευτές θα εξελιχτούν και αυτοί. Προς το παρόν, τα μιράκια που έχουν μάθει τη ζωή από μαύρα γράμματα σε άσπρο χαρτί περνάν καλά πιστεύοντας ότι.... "μάχονται" στο πλευρό των καταπιεσμένων κλπ και εξαντλούν την δυναμική τους σε 300 ή λίγο περισσότερους και δεν λένε κιχ για τα δισεκατομμύρια που υπάρχουν πίσω στις χώρες προέλευσης. Οι υποκρισία και η ανευθυνότητα στο ζενιθ!! Βάλε και μια πολιτεία τελειωμένη, ανάπηρη, άβουλη, με ταγούς άνεργους και άεργους και έδεσε το γλυκό.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν χρόνια, κάπου στις αχές της δεκατίας του '90, όταν οι πρώτοι λαθρό είχαν κάνει πια εμφανή τη ζημιά στα μεροκάματα των Ελλήνων οικοδόμων
    ΙοΠ
    3 Μαρτίου 2011 12:15 μ.μ.

    Για σκεψου πως γινανε οι βιλλες και τα κοτερα των δικων σου και ποτε μετωκησαν ενα καρρο γυφτο- μεγαλοεργολαβοι στα ευγενη προαστεια.Για σκεψου οτι οι λωποδειτες ελληνες που αρμεγαν τους αλβανους οικοδομους που ητανε αυτοι και μεγαλοι μαστορες στο πελεκημα της πετρας σκεψου τι οικονομησαν αυτοι οι ελληναραδες σε βαρος και του Ελληνα οικοδομου αλλα και σε βαρος των αλβανων και τελικα σε βαρος της Ελλαδας.Η προδοσια και η προσωπικη αθλιοτητα των ανθρωπων ειναι υπευθυνη και οχι οι οικοδομοι της Αλβανιας που ψαχνανε δουλεια και παιρνανε απο τους ελληναραδες το 1/3 του μεροκαμματου χωρις ασφαλεια και ποσοι απο αυτους σκοτωθηκαν πεφτοντας πο την οικοδομη με τον ελληναρα μεγαλοεργολαβο-αρχιλαμογιο
    να γινεται πλουσιοτερος.Αυτους ψαξε να βρεις και θα καταλαβεις και τι τραβηξαν απο αυτους οι αλβανοι εργατες και θα καταλαβεις και το γιατι μισουνε τους ελληνες.
    Φτυσε αυτους τους ελληναραδες-λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!!


    Που είσαι ρε "πατριώτη";

    Για βγες να μας εξηγήσεις τι λέτε "Εσείς" για όλα αυτά (όπως σου αρέσει να λες) οι σύντροφοι του ΚΚΕ;;;

    Πες μας και για τους συναδέλφους σου που τους γάζωσαν προχθές οι νέοι "συμπατριώτες" σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1 Μαρτίου 1981. Πριν 30 χρόνια ο Bobby Sands ξεκινάει την απεργία πείνας που τελικά τον οδήγησε στον Θάνατο.
    -------------------
    Sands died in the prison hospital after 66 days of hunger-striking, aged 27
    In response to a question in the House of Commons on 5 May 1981, British Prime Minister Margaret Thatcher said, "Mr. Sands was a convicted criminal. He chose to take his own life

    http://garizo.blogspot.com/2011/03/1-1981-30-bobby-sands.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με το ψευδο-κομμουνιστικό μυαλό που κουβαλάει, δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο.
    Ρε που καταντήσαμε, τα κομμούνια να γλείφουν την Νέα Τάξη και τα εγχώρια γιουσουφάκια της.
    Πολύ ξεφτιλίστηκε το ΚΚΕ, πάει και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αβραάμ Μπεναρόγια και Αλμπέρτο Κουριέλ: Οι πρώτοι κομμουνιστές βουλευτές στην… Ελλάδα! «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι…» Πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Ε. Σταυρίδη «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ»

    Διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Θα «αφιερώσουμε», λοιπόν, σ’ αυτό το Συνέδριο, το σημερινό μας ιστορικό αφιέρωμα που έχει ως θέμα του την ίδρυση του ΚΚΕ. Στα τέλη του 19ου αιώνα, εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα οι πρώτοι Σοσιαλιστές. Επρόκειτο κυρίως για διανοουμένους, κι όχι για εργάτες και γενικά ανθρώπους του «προλεταριάτου». Οι πρώτες οργανωμένες προσπάθειες για την ανάδειξη του νέου κινήματος ήταν αποτυχημένες και οι πρωτοπόροι τους έμειναν στο περιθώριο της πολιτικής. Στην ακόμη τουρκοκρατούμενη Μακεδονία (απελευθερώθηκε το 1912), οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές και οι μαρξιστικές ιδέες βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Αιτία, η μεγάλη παρουσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης συμπαγούς εβραϊκού πληθυσμού. Αυτοί οι Εβραίοι «Σεφαρδίμ» -σε αντίθεση με τους ομοφύλους τους της Ανατολικής Ευρώπης που ονομάζονταν «Ασκεναζίμ»- εκδιώχτηκαν από την Ισπανία το 1492, και εγκαταστάθηκαν στην Θεσσαλονίκη, με την άδεια του Σουλτάνου. Και αναφέρομαι στους Εβραίους, γιατί ο κομμουνισμός ήταν εξολοκλήρου δικό τους δημιούργημα (Κ. Μαρξ-Μαρδοχάϊ), απ’ αυτούς καθοδηγείτο και μ’ αυτούς πορευόταν σ’ όλο τον κόσμο (σε όλες τις χώρες του κόσμου, όλοι οι αρχηγοί των Κ.Κ., τα ηγετικά τους στελέχη και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών τους ήταν Εβραίοι π.χ. Λένιν, Τρότσκυ, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Μπερνστάϊν, Λούξενμπουργκ, Μάρτωφ, Άξελροντ, Κουν, Πάρβους, Σβερντλώφ, Λεβινέ, Κάουτσκυ, Ράντεκ, Καγκάνοβιτς κ.λπ.) Ήταν, λοιπόν, απόλυτα φυσικό να είναι οι Εβραίοι αυτοί που έκαναν την αρχή και στην Ελλάδα.
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνέχεια

    Πρόδρομος του ΚΚΕ ήταν η Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία «Φεντερασιόν». Η Φεντερασιόν ιδρύθηκε το 1909, με συνένωση πολλών μικρών ομάδων, από τον benΕβραίο Αβραάμ Μπεναρόγια (Γεννήθηκε το 1887 στην Βουλγαρία και πέθανε το 1979 στο Ισραήλ) και έγινε αμέσως δεκτή στους κόλπους της Β΄ Διεθνούς. Τα στελέχη και οι οπαδοί της ήταν κυρίως Εβραίοι και Βούλγαροι. Δημοσιογραφικό όργανο της Φεντερασιόν ήταν αρχικά η «Εφημερίς του Εργάτου», η οποία έβγαινε σε 4 γλώσσες (εβραϊκά, βουλγαρικά, ελληνικά και τουρκικά), αργότερα η «Εργατική Αλληλεγγύη» και τέλος η «Αβάντι», μια καθαρά εβραϊκή έκδοση του Αλμπέρτο Αρδίττι.
    Η απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό, επέφερε σημαντικές δυσχέρειες στις δραστηριότητες της Φεντερασιόν, πρωταρχικά λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου των Εβραίων και δευτερευόντως των Βουλγάρων σ’ αυτήν και κατόπιν για την ανατρεπτική της δράση. Έτσι, οι Βούλγαροι απελάθηκαν, οι Εβραίοι όμως παρέμειναν και πρωταγωνίστησαν σε απεργίες και θορυβώδεις διαδηλώσεις, πάντα στην Θεσσαλονίκη, οι οποίες συνήθως κατέληγαν σε αιματηρές συγκρούσεις με τις αρχές. Στις εκλογές του 1915 ήρθε η πρώτη επιτυχία για την Φεντερασιόν, με την εκλογή των Μπεναρόγια και Αλμπέρτο Κουριέλ στην Βουλή.
    Ωστόσο, το μαρξιστικό κίνημα υπήρχε ουσιαστικά μόνο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στα πέριξ και δεν είχε καταφέρει να προσελκύσει σχεδόν καθόλου Έλληνες. Αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα για τους διεθνείς καθοδηγητές του μαρξιστικού κινήματος, που σίγουρα ήθελαν να υπάρχει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα πανελλήνιας εμβέλειας. Η Φεντερασιόν ήταν εξ’ αρχής μια καθαρά εβραϊκή υπόθεση και δεν μπορούσε να παίξει αυτό τον ρόλο, οπότε η μόνη λύση ήταν η ίδρυση ενός νέου κόμματος, το οποίο να έχει και κάποιους Έλληνες στην ηγετική του ομάδα και η ενσωμάτωσή της Φεντερασιόν σ’ αυτό. Οι Έλληνες αυτοί δεν ήταν δύσκολο να βρεθούν, καθώς υπήρχαν διάσπαρτες ανά την Ελλάδα κάποιες μικρές, αδύναμες και ολιγομελείς σοσιαλιστικές ομάδες. Οι αρχηγοί των ομάδων αυτών θα αποτελούσαν το προσωπείο του νέου κόμματος.
    Υπ’ αυτές τις συνθήκες, συγκεντρώθηκαν στις 4 Νοεμβρίου 1918, στον Πειραιά, εκπρόσωποι οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές βεβαίως τους Εβραίους της Φεντερασιόν και ίδρυσαν το ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος). Έναν χρόνο αργότερα, το ΣΕΚΕ έγινε ΣΕΚΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος) και έγινε μέλος της Γ΄ (Κομμουνιστικής) Διεθνούς για να μετονομαστεί οριστικά το 1924 σε ΚΚΕ.
    Τέλος, ως επίλογο του σημερινού ιστορικού αφιερώματος, θα παραθέσουμε από το βιβλίο-ντοκουμέντο του πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Ε. Σταυρίδη «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» την μαρτυρία του σοσιαλιστή Νίκου Γιαννιού, ο οποίος παραβρέθηκε στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ και αποχώρησε αμέσως μόλις κατάλαβε ποιοι κρύβονταν πίσω από τα παρασκήνια: «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισακούσθησαν εφ’ όσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δεγύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμε, εν τούτοις, ως μειοψηφία εις το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ αποχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνομε όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας».


    Asta La vista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ.Κ.Ε.
    Κωστάκη Κατούρα Ελέυθερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν τα βαλα με τους Αλβανούς οικοδόμους. Εγώ είμαι 61 χρονών και έχω δει την κακήν κακώς "ανοικοδόμηση" της Ελλάδας (άλλης Κυριακής Ευαγγέλιο είναι αυτό) και έχω δει και έχω δει οικοδόμους και γενιές που μεγάλωσαν. Έβγαλα κι εγώ το χαρτζηλικάκι μου πιτσιρικάς. Όσο για το πελέκημα της πέτρας μάλλον για τίποτα λεφτάδες μιλάς και όχι για την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που στιβάχτηκε στα κλουβιά. Είχαμε κι εμείς πελεκητές Ηπειρώτες άριστους, δεν μάθαμε την πέτρα από τους Αλβανούς. Την πέτρα που χτίστηκε η Παναγία Δεξιά αυτοί την πελέκησαν κομμάτι κομμάτι στα '60. Στο Πανοραμα ποιοι πελεκούσαν τις αριστοκρατικές κατοικίες στα '50-΄60 κλπ; Όταν ήρθαν οι πρώτοι ξένοι ήμουν 40φεύγα. Εσύ για πότε και μετά μιλάς; Για μετά το '90; Μάλλον δεν έχεις δει Έλληνες οικοδόμους ή πελεκητές και άλλους τεχνίτες στη ζωή σου. Δε μου λες. Όταν βάσει του μεροκάματού σου που ήταν από τα πολύ καλά στις δεκαετίες 50-60-70-80 έκανες τον προγραμματισμό σου για οικογένεια, φροντιστήρια παιδιών και και και... και μια ωραία πρωία σου λένε "δεν θα δουλέψεις σήμερα με 15.000 δρχ αλλά με 5.000 γιατί τόσα δίνω στον αλλοδαπό κι άμα θες", τι κάνεις; Δεν σού 'ρχεται το αίμα στο κεφάλι; Δεν φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου; Βέβαια για να τα νοιώσεις αυτά πρέπει να έχεις και κανα ένσημο. Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα. Καλά να τα ρίχνουμε στα κακά αφεντικά, που δεν είναι ψέμα ότι έχει πολλά τέτοια, αλλά δεν καλυπτόμαστε μόνο με την επίκληση αυτής της διαπίστωσης. Έχει πολλές παραμέτρους το πρόβλημα. Και φυσικά δεν αφορά μόνο οικοδόμους αλλά και υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε να έχει οικοδομές λάδια φρούτα και κρέατα από το ΄90 που ήρθαν οι ξένοι. Αυτά τα είχε και από παληά. Κάποιοι δούλευαν σ' αυτά και ήταν ντόπιοι και μεγάλωναν οικογένειες. Η ζωή δεν ξεκινάει στα 1990... αλλά όσοι έχουνε στο μυαλό τους εικόνες από κει και μετά δεν έχουνε σφαιρική αντίληψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 3 Μαρτίου 2011 3:59 μ.μ.

    Σωστός ο φίλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΕΛΛΗ και πολυ ευγενικα τα ειπες.Η αλεκα δεν ειχε επεμβει μεχρι τωρα στο θεμα διοτι περιμενε πρωτα να της τηλεφωνησει ο Σταλιν και να της δωσει οδηγιες,βλεπεις ο μονος γνησιος απογονος του ειναι το ΚΚΕ που ειναι το μονο κομμα στον κοσμο που εχει ακομα το σφυροδρεπανο.Εξ'ου και οι υπολοιπες θεσεις της περι του σκοπιανου,Αιγαιου,ελεγχου οικονομικων του κομματος κλπ 'προοδευτικες' αντιληψεις.Παντως για ενα πραγμα την θαυμαζω:παιζει τοσα χρονια την ιδια κασετα και δεν της εχει χαλασει αρα μαλλον αμερικανικο προιον ειναι παρα σοβιετικο.Δυστυχως παντα δευτερη ερχεται αφου ακομα και στο ανθελληνικο παραληρημα την εχει προσπερασει ο αστερας τσιπρας που παθαινει κρισεις οταν αντικρυζει Ελληνες η οτιδηποτε Ελληνικο,βγαζει αφρους με Ελληνικη στολη και ονειρευεται να γινει ο λευκος αλ ζαχρουι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και μια ωραία πρωία σου λένε "δεν θα δουλέψεις σήμερα με 15.000 δρχ αλλά με 5.000 γιατί τόσα δίνω στον αλλοδαπό κι άμα θες", τι κάνεις; Δεν σού 'ρχεται το αίμα στο κεφάλι;
    3 Μαρτίου 2011 3:59 μ.μ.

    Επιβεβαιωσες ο,τι ειχα γραψει για τα λαμογια-μεγαλοεργολαβους ελληναραδες της αρπαχτης που μολις βρηκανε την φλεβα χρυσου με τους αλβανους που μπαστηκαν στην ελλαδα,
    εκαναν σκουπιδια και ερειπια το προγραμμα ζωης των ελληνων οικοδομων.Δεν εγταιγαν οι αλβανοι που γυρευαν δουλεια,αλλοι φταιξανε που τους μπασανε στην ελλαδα το 1991.Οσον αφορα τους αλβανους "πετραδες" εννοουσα φυσικα απο το 1991.Διοτι οι καλυτεροι οικοδομοι μεχρι τοτε ητανε οι Ποντιοι οικοδομοι που ηλθανε στην Ελλαδα απο το 1917,και τετοιοι ητανε και οι προγονοι μου απο Τραπεζουντα.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αρχελαε
    καρακατσουλια υπηρχαν και θα υπαρχουν παντοτε...
    Σολα τα στρωματα,απο τα αγγραματα,τα ημιμαθη και τα δηθεν "σπουδαγμενα" .
    Οπως και στις "πολιτικες" ομαδες,δεξιους,αριστερους,πασοκους και αναρχικους ή στις θρησκευτικες ομαδες.
    Το θεμα ειναι οτι στην εποχη μας(μεταπολεμικη) αυτα τα καρακατσουλια επικρατησαν.
    Αποτελεσαν την κορωνιδα της ζωης του τοπου και δικαιωθηκαν γιατι ολοι τους ακολουθησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Αριστερά βρίσκεται στήν υπηρεσία του Νταβούτογλου: Αιγαίο, Θράκη, Σκοπιανό, λαθροξένοι, εγκληματικότητα, Κύπρος, πετρέλαια σέ όλα προσέχουν νά μήν θίγουν τήν πολιτική της Τουρκίας.

    Γιά τά δύο παλληκάρια πού δολοφόνησαν τά σκουλήκια η Παπαρήγα πολύ πού σκοτίστηκε. Βλέπεις αυτοί ήταν Ελληνες ενώ τό ΚΚΕ διαδηλώνει γιά τούς ΠΑκιστανούς καί τούς ΜΑροκινούς. Παλαιότερα μάς ζάλιζαν τά ούμπαλα μέ τη Νικαράγουα καί τό Σαλβαντόρ. Ας είναι καλά οι άρρωστοι πού ψηφίζουν τόν Στάλιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ὁ καθένας πετάει τὴν κοτσάνα του καὶ νομίζει ὅτι κάτι εἶπε. Δὲν γνωρίζει ὅμως ποιανοῦ τὸ παιχνίδι παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. konion
    τι εννοεις;
    Oτι περιμενουν πως και πως για να μας τη μπεσουν με αφορμη τους λαθρομεταναστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ἡλία 4 Μαρτίου 2011 1:27 π.μ.,

    Δυστυχῶς μετὰ τὸ τέλος τοῦ Ψυχροῦ Πολέμου, ἡ εὐρύτερη ἀριστερὰ καἲ τὸ Κ.Κ.Ε. συντάχθηκε ὑποσυνείδητα μὲ τὸ μέρος τοῦ νικητῆ.
    Αὐτὸ συμβαίνει συχνὰ σὲ μία ἧττα, ὁ νικημένος νὰ ἐνστερνίζεται τὴν ἰδεολογία τοῦ νικητῆ, ποὺ εἶναι στὴν συγκεκριμένη περίπτωση, διάλυση τῶν ἐθνῶν, μηδενιστική.
    Τώρα λοιπὸν πολλοὶ ἀπὸ αὐτοὺς ἀκουσίως, ἐκουσίως παίζουν τὸ παιγνίδι τοῦ ἑκάστοτε ἡγεμόνα, ποὺ τώρα εἶναι οἱ Η.Π.Α.
    Τὸ μπάχαλο βολεύει τὶς Η.Π.Α. γιὰ νὰ κάνουν ὅτι θέλουν στὴν περιοχή. Βεβαίως εὐνοεῖται καὶ ἡ Τουρκία ποὺ εἶναι ἕνας ἡγεμονίσκος τῆς κακιᾶς ὥρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραία μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα .
    Τους νομιμοποιείς και όλοι οι λαθρομετανάστες πιάνουν απο ένα κτίριο και κάνουν τα ίδια .
    Ταυτόχρονα οι καραβιές που τώρα πάνε Ιταλία γυρίζουν για Ελλάδα αφού ούτως ή άλλως ένας μεγάλος οίκος αντοχής είμαστε.
    Αν δεν τους νομιμοποιήσουμε και πεθάνουν θα μας ΄''ορμήσουν'' όλοι οι φιλάνθρωποι ανα το κόσμο συν τους Μουσουλμάνους συν τους εσωτερικούς φιλάνθρωπους των ταλαιπωρημένων.

    Ας μου πει κάποιος λοιπόν τι είναι πιο εύκολο το πέταγμα (γκρεμός ) ή το κολύμπι (ρέμα).

    Καλώς ή κακώς κάποια στιγμή πρέπει κάτι να κάνουμε .Ομελέτα χωρίς σπάσιμο αυγών δεν γίνεται πως να το κάνουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΡΙΝΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΤΤΤΤΤΤΤ;;;;;;;

    ΕΙΔΕΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΑΚΟΜΗ;

    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ;

    ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η ΓΓ;;;


    ΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ ΩΡΕ ΤΑ ΕΚΛΑΨΕΣ Η ΠΗΓΑΝ ΑΚΛΑΦΤΑ;;;


    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΗ" ΣΥΝΤΡΟΦΕ;

    ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!!

    ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΤΟΜΗ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ; ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΚΙ ΕΓΩ!!

    ΓΙΩΡΓΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΠΕΛΛΗ
    μη φωνάζεις έτσι για θα πλακώσει ο άλλος Γιώργης!
    Ο Σιδεροντενεκές!

    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μη φωνάζεις έτσι για θα πλακώσει ο άλλος Γιώργης!
    Ο Σιδεροντενεκές!

    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ

    ----------------

    Χτύπα ξύλο, ρε Σαμουήλ!!!


    Εγώ θέλω να μου απαντήσει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!

    Τι θα κάνει, όταν οι σύντροφοι του και όλος ο συρφετός, μαζί με τους Μουσουλμάνους αδελφούς τους, επιχειρήσουν έναν νέο εμφύλιο εναντίον των πατριωτών, θα στρέψει όπλο εναντίον Ελλήνων βοηθούμενος από Πακιστανούς και Αφγανούς συμμαχητές;

    ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!

    ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΚΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.